تازه ترین مطالب

تاریخ : 3. اسفند 1392 - 16:22   |   کد مطلب: 11261
در زمانی که جامعه به شدت به ایجاد شغل نیاز دارد، باید کارآفرینان خلاق که با اتکا به توانایی خود می‌توانند برای افراد شغل ایجاد کنند، مورد حمایت قرار گیرند.

به گزارش کورنگ به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، شغل در دنیای امروزی به عنوان یک دغدغه برای تمام اقشار جامعه تبدیل شده است، هر چند گسترش تکنولوژی و ایجاد تقاضای بیشتر در جامعه میزان شغل بیشتری را می‌طلبد، اما در استانی چون همدان که فضای کسب و کار چندان رونق ندارد و واحدهای صنفی بیش از نیاز جامعه شکل گرفته، یافتن شغلی که بتواند درآمد کافی برای نیروی کار جامعه داشته باشد به راحتی میسر نیست.

به همین دلیل خلاقیت و شناسایی بازار می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در این میان بازی کند و مسئولان دولتی باید نگاه ویژه‌ای به کارآفرینان که با خلاقیت خود توانسته‌اند فصلی تازه در حوزه اشتغال و سرمایه‌گذاری پدید آورند، داشته باشند، اتفاقی که کمتر در این حوزه رخ داده است.

این حمایت‌های نه چندان مطلوب از طرح‌های جدید، در بانک‌ها قوت بیشتری دارد چون کارشناسان محدود بانک‌ها از حوزه‌های مختلف اطلاع کافی ندارند و این نبود اطلاعات باعث جلوگیری از پرداخت تسهیلات به سرمایه‌گذاری‌های خلاقانه می‌شود.

یک بانوی فعال در صنایع دستی توانسته، این خلاقیت را به کار گیرد و با تمرکز بر رشته رودوزی موفقیت‌های بسیاری به دست آورد.

گیتی سرخوشیان حدود 22 سال است که در حوزه هنری فعالیت و 12 است که به صورت حرفه‌ای سرمه‌دوزی بر روی پارچه‌های ترمه را دنبال می‌کند.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس همدان گفت: در سال‌های 91 و 92 به عنوان کارآفرین نمونه استانی و کشوری شناخته شدم و در حال حاضر 55 نفر را مشغول به کار کردم.

این فعال صنایع دستی افزود: کارگاه تولیدی و آموزشی سرمه‌دوزی در کبودراهنگ واقع شده و به دلیل استقبال مردم، مسئولان استانی با انتقال آن به شهرستان همدان موافقت کرده‌اند.

وی ادامه داد: پارچه ترمه مورد نیاز این کار از کشور هند وارد می‌شود و من از تجار یزدی آن را تهیه می‌کنم.

سرخوشیان درباره میزان فروش خود نیز گفت: در همدان استقبال خوبی از این محصولات با آن که قیمت بسیار خوبی نسبت به تولیدات مشابه خود دارد صورت نمی‌گیرد.

وی گفت: در شهرهای دیگری چون تهران استقبال خوبی از این محصولات به عمل آوردند، به علاوه آن که بخشی از تولیدات خود را به خارج از کشور نیز صادر می‌کنیم.

این بانوی کارآفرین تأکید کرد: مردم همدان چندان تمایلی به خرج پول در داخل استان خود ندارند و حاضرند این اجناس را از استانی دیگر و به چند برابر قیمت تهیه کنند، اما از داخل شهر خود خریداری نمی‌کنند.

وی درباره قیمت تمام شده این تولیدات هنری نیز گفت: قیمت تمام شده این محصولات به نوع ترمه و میزان رودوزی آن بستگی دارد، اما از آن جا که کارهای خیاطی آن را خود در کارگاه انجام می‌دهیم قیمت تمام شده آن کمتر از واردات آن از سایر استان‌ها و کشورها تمام می‌شود.

سرخوشیان ادامه داد: جنسی را که در فروشگاه عرضه مستقیم کارگاه آموزشی - تولیدی به قیمت 90 هزار تومان ارائه می‌شود در فروشگاه‌هایی که این اجناس را از شهرهای دیگر تهیه می‌کنند 300 هزار تومان است.

وی درباره نحوه حمایت مسئولان از این شغل اظهار کرد: از کمتر مسئولی می‌توانم تشکر کنم چون آن گونه که شایسته است از یک کارگاه تولیدی حمایت نکرده‌اند.

این بانوی کارآفرین گفت: تنها یک وام 10 میلیون تومانی از مؤسسه صندوق مهر امام رضا(ع) دریافت کردم که پس از ان هم وامی به من تعلق نمی‌گیرد.

وی ادامه داد: به دنبال خرید یک دستگاه خیاطی به مبلغ 120 میلیون تومان بودم که تسهیلاتی نتوانستم دریافت کنم؛ به صندوق مهر امام رضا(ع) هم که مراجعه کردم گفتند چون شما یک بار 10 میلیون تومان دریافت کردید، امکان اخذ تسهیلات مجدد را ندارید.

سرخوشیان یکی دیگر از مشکلات این حوزه را بیمه نشدن کارگران دانست و گفت: از مردادماه سال جاری هیچ یک از فعالان این عرصه بیمه نشدند و هنوز بلاتکلیف مانده‌اند.

وی درباره تعداد کارگاه‌های تولیدی ترمه‌دوزی گفت: جز یک کارگاه تولیدی که بنده مسئولیت آن را دارم، هیچ کارگاه تولید وجود ندارد.

این بانوی کارآفرین گفت: تنها یک سری از واحدهای صنفی با تهیه جنس از استان‌های دیگر به واردات این صنایع می‌پردازند و به نام تولید آن را می‌فروشند.

وی تأکید کرد: در حال حاضر تولیدکنندگان یزدی سفارشات را قبول می‌کنند و به شهرهای دیگر می‌فرستند تا به نام خود عرضه کرده و از تسهیلات صنایع دستی سود برند.

این بانوی کارآفرین درباره اعمال قانون خرید صنایع دستی از سوی نهادهای دولتی گفت: تاکنون هیچ نهاد دولتی با ما همکاری نکرده است اگر چه بارها به آنها مراجعه کردیم و برای کارکنانشان تخفیفاتی در نظر گرفتیم اما هیچ اداره‌ای کارمندان خود را معرفی نکرده است.

وی تأکید کرد: در دولت قبل قرار بود که به من برای توسعه کارگاه تسهیلات بلاعوض بدهند در صورتی که این وعده هرگز عملی نشد.

با توجه به اینکه جهان رویکرد مثبتی نسبت به صنایع دستی مناطق مختلف جهان به ویژه آسیا دارد، فرصت بسیار مناسبی برای استان همدان به وجود می‌آید تا با ارائه هنرهای مختلف خود سهمی بزرگ در بازار جهانی به دست آورد و رشد و توسعه اقتصادی را محقق کنند.

همدان برای رشد اقتصادی چاره‌ای جز تولید محصولات مختلف و پایدار کردن صادرات نخواهد داشت و باید بتواند برنامه‌ریزی‌های کلان خود را در این راستا به بهترین شکل ممکن تدوین کند تا با تغییرات مدیریتی دستخوش تغییر نشده و در یک راه صحیح و از پیش تعریف شده، حرکت کند.

انتهای پیام

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت