این در حالی است که مجلس علیای روسیه با درخواست ولادمیر پوتین برای اعزام نیروی نظامی به اوکراین برای دفاع از منافع این کشور، موافقت کرده است. این اقدام با واکنش کشورهای غربی مواجه شده است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد عصر شنبه با برگزاری یک جلسه اضطراری اوضاع در اوکراین را بررسی کرد. سفرای روسیه و کشورهای غربی در این جلسه یکدیگر را به مداخله در امور داخلی اوکراین متهم کردند.
یوری سرگیف سفیر اوکراین در سازمان ملل گفت این کشور آماده دفاع از خود میشود و اگر اقدامات نظامی روسیه گسترش پیدا کند اوکراین از دیگر کشورها درخواست کمک خواهد کرد.
بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز خواهان "برقراری فوری آرامش و گفتگوی مستقیم" در اوکراین شده است. باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده نیز از روسیه خواسته است از تنش سیاسی در اوکراین بکاهد.
اوباما روز شنبه در تماس تلفنی با همتای روس خود، از ولادمیر پوتین خواست نیروهای نظامی خود در شبه جزیره کریمه را به پایگاه هایشان فرا بخواند و بر لزوم پرهیز روسیه از دخالت در امور داخلی اوکراین تأکید کرد. ولادمیر پوتین نیز در این تماس تلفنی که ۹۰ دقیقه به طول کشید، به باراک اوباما گفته است که روسیه حق دارد از منافع خود و شهروندان روس زبان دفاع کند.
همزمان، ناظران از افزایش حضور نظامی روسیه در شبه جزیره کریمه خبر داده اند. ناوگان دریای سیاه روسیه در این شبه جزیره مستقر است.
آخرین گزارشها بیانگر حضور 2 زیردریایی روسیه در آبهای کریمه است که با توافقنامه 2 کشور درباره حضور نظامی در این آبها در تناقض است. سربازان روسیه همچنین حفاظت از ساختمانهای اداری در این منطقه را در دست گرفتهاند.
منیع: همدان پیام
دیدگاه شما