■ معتمد روستا: مسئولان دغدغههايمان را ببينند
در اين بين روستاي «كردآباد» نيز با تكاپوي اقتصاد محلي و انگيزه و همت جوانان با استعداد و پيگيري مسئولان؛ پايلوت اشتغال روستايي در كشور قرار گرفته است. البته آمادهسازي زيرساختهاي لازم براي اجراي طرحهاي بزرگ در روستاها همت والاي مسئولان را ميطلبد و اينكه ايجاد فضا و مبلمان مناسب و بهسازي جغرافيايي و مهيا كردن شرايط براي ورود سرمايهگذاران و جذب سرمايههاي دولتي و خصوصي در اين منطقه از جمله مواردي است كه ميتواند مسير رسيدن به موفقيت را كوتاهتر كند.
كردآباد از روستاهايي است كه اشتغال را به همت مردم و گاهي كمك مسئولان در اين روستا فعال نگاه داشته است؛ روستاي 2 هزار و 500 نفري كه بيش از 200 كارگاه و خوشه توليدي پوشاك دارد و اين آمار نشاندهنده اين است كه بيكاري در اين روستا به صفر رسيده است.
يكي از اعضاي شوراي روستاي كردآباد در اينباره به خبرنگار ما ميگويد: در سفر اخير استاندار به اين روستا متأسفانه فرصت كافي براي بيان مشكلات و مسائل اين روستا ايجاد نشد كه اين روزنامه به عنوان پل ارتباطي ما با مسئولان ميتواند حرفهاي ناگفته ما را به گوش مسئولان و در رأس آنها استاندار برساند.
محمدتقي حميدي با اشاره به اينكه فرماندار كبودراهنگ يك هفته پس از روي كار آمدن به اين روستا آمد و از نزديك از توليد و كارگاههاي ما بازديد داشت و وعده حضور استاندار را بزودي در اين روستا داد، شاهد حضور استاندار در اين روستا بوديم كه اميدواريم قولها و پيگيريهاي انجام گرفته هرچه زودتر به ثمر بنشيند.
وي گفت: ما تلاش و پيگيري ميكنيم كه كردآباد را به عنوان شهرك صنعتي و توليدي كبودراهنگ معرفي كنيم تا بتوانيم از اين طريق، روند اجرايي طرحها را سريعتر كنيم.
به گفته حميدي، كردآباد چند سالي است كه بهمنزله پايلوت اشتغال روستايي كشور معرفي شده است و اين عنوان و نامگذاري بايد به گونهاي باشد كه جوابگوي اين حسن انتخاب باشد.
بهسازي روستا، ايجاد مبلماني مناسب، در نظر گرفتن خدمات روستايي (نظافت، زيباسازي و فضاسازي، فرهنگسازي) و... از شرايطي است كه يك پايلوت بايد به طور طبيعي داشته باشد كه متأسفانه كردآباد هنوز با مشكلات فراواني از اين قبيل روبهروست. نبود آسفالت مناسب، باز بودن كانالهاي فاضلابي و نبود فضاي سبز و مبلمان زيبا براي روستا و ميادين و راههاي اصلي و... از مواردي هستند كه توجه ويژه مسئولان را ميخواهد.
وي با اشاره به اينكه در جلسات شوراي اداري و برنامهريزي، بودجه 3 ميليارد توماني براي 4 بانده كردن مسير خلعتآباد- كبودراهنگ در نظر گرفته شده بود، بيان ميكند: هنوز اين طرح اجرا نشده و مسئولان پشت گوش انداختهاند.
اين مسير كه محل اصلي تردد كردآباد، ويان و بسياري از روستاهاي ديگر نيز هست، به كشتارگاه و كانون تصادفات تبديل شده است؛ اما بايد گفت حق پايلوت اشتغال كشور بيشتر از اين است كه مسير 12 كيلومتري رفتوآمد آن در اين وضعيت باشد. حميدي ادامه ميدهد: طبق آخرين آمار، بيش از 200 توليدكننده در اين روستا در حال فعاليتاند كه 15 كارگاه چاپ بر روي پوشاك، 5 كارگاه پارچهبافي و 30 كارگاه خانگي بستهبندي را شامل ميشوند.
متأسفانه نبود بازار مناسب براي عرضه توليدات، معرفي اين خوشهها و محصول توليدي آنها براي بازار شهرستان و استان موجب ميشود كه محصولات و توليدات به استانهاي ديگر فرستاده و پس از گذراندن روال واسطهگري دوباره به شهرستان و استان بازگردد كه هزينههاي سنگين را براي توليدكننده و مصرفكننده در بر خواهد داشت.
وي ميگويد: اگر شرايطي ايجاد شود كه با احداث بازار يا پاساژ يا واحد و راسته عرضه مستقيم توليدات اين پايلوت فراهم شود، هزينه حاصل از اين واسطهها به رونق و اقتصاد روستا و شهرستان بازخواهد گشت.
اين معتمد روستا عنوان ميكند: مسئولان استاني و كشوري، پرداخت تسهيلات به مبلغ 10 ميليارد تومان به خوشههاي صنعتي اين روستا(10 نفر) را وعده داده بودند كه متأسفانه اين مبلغ به يك ميليارد كاهش يافته است.
با وجود اين هم، قول تسهيلات 100 ميليون توماني به توليدكننده به 30 ميليون كاهش يافت و همين 30 ميليون هم با مشكلات فراواني روبهروست كه رسيدگي مسئولان و نظارت آنها را ميخواهد.
حميدي كه از تلاش مسئولان قدردانی میکند؛ ميافزايد: همت و تلاش جوانان اين روستا، كردآباد را پايلوت قرار داده است و با توجه به صحبت استاندار كه كردآباد را آبروي اشتغال استان خواند، اميدواريم با پيگيري جدي براي رفع مشكلات اين روستا شاهد موفقيت صد درصدي اين روستا در كشور باشيم.
عظيميمجذوب- خبرنگار همدانپيام
دیدگاه شما