تاریخ : 16. تير 1393 - 6:54   |   کد مطلب: 14349
تیرماه هر سال همواره خاطراتی ماندگار را در ذهن مردم دیار دارالموومنین تداعی می کند، همان روزی که اهالی ولایتمدار استان همدان از مدت ها قبل انتظارش را می کشیدند.

زمان برای ثبت برگ زرین دیگری از حماسه حضور عاشقان در کتاب تاریخ، پانزدهم تیرماه سال 83 را نشانه رفته بود.

مردم دیار دارالمجاهدین از شوق وصال و دیدار یار و میزبانی رهبر فرزانه انقلاب، استراحت و خواب برایشان بی معنی شده بود و برای به آغوش کشیدن ایشان از ساعت ها و روزها قبل لحظه شماری می کردند تا اینکه روز موعود فرا رسید.

درست بیاد دارم، اندک زمانی به دیدار یار باقی نمانده بود، شوق دیدار به حدی بالا بود که بر باور مردم این خطه این می گذشت که لحظه ها و ثانیه ها و دقایق برای آنها به کندی می گذرد.

از بانگ اذان صبحگاهی پانزدهم تیرماه سال 83 همدانی ها خوشحال و سرخوش خود را آماده و مهیا برای حضور در مسیرهای از پیش تعیین شده و خوشآمد گویی به مولا و مقتدایشان می کردند.

با تلالو رگه های خورشید و نزدیک شدن به لحظه دیدار صدای تپش قلب ها به گوش می رسید و هزاران مشتاق با چشمانی منتظر و با در دست داشتن گل های زیبا و معطر بهشتی خود را برای دیداری شیرین و به یاد ماندنی مهیا کردند.

با سلام خورشید به زرنشینان، کوچه و محله ها متفاوت از روزهای گذشته مملو از مردان و زنان و کوکانی بود که سربند سبز و سرخ لبیک یا خامنه ای بر پیشانی بسته بودند و خود را برای تجدید بیعت با ولی زمان آماده می کردند.

بعد معنویت سفر معظم له به همدان به قدری برجسته بود که استاندار همدان در گزارش دستاورهای سفر ایشان به این استان این معنویت را با ظرافت خاصی توصیف و آن را قابل قیاس با مسایل اقتصادی ماحصل این سفر ندانست.

در هر حال این سفر پرخیر و برکت که از دید ˈمحمد ناصر نیکبختˈ موجب اتحاد، انسجام و وحدت مضاعف مسوولان و کارگزاران نظام و مردم شده است از دریچه دیگر ، نتایجی در بر داشت که می توان به تصویب 65 مصوبه در در قالب 416 طرح برای استان همدان اشاره داشت که هر کدام آنها به نوعی در ردیف مطالبات مردم، درخواست کارشناسان و یا نیازها زیرساختی و ضرورت های توسعه مناطق مختلف این استان قرار داشت و با اجرای آنها همدان در برخورداری از شاخص های توسعه حرکت رو به جلویی داشته است.

طبق گزارشی که روز گذشته ˈمحمد ناصر نیکبختˈ استاندار همدان در زمینه آخرین وضعیت مصوبات سفر رهبر فرزانه انقلاب به استان همدان ارائه کرد تاکنون 409 طرح معادل 98 درصد از طرح ها به طور کامل محقق شده است و تنها هفت طرح معادل دو درصد از مجموع طرح ها، در دست اجرا است که با تکمیل و بهره برداری از این طرح ها نیز استان همدان شاهد شکوفایی و پیشرفت بیشتری در زمینه های مختلف و حیاتی خواهد بود.

تعهد کل سفر از نظر اعتباری برای طرح های سال 83 یک هزار و 295 میلیارد و 500 میلیون ریال تعیین شد که این رقم حدود چهار برابر اعتبار عمرانی استان همدان در سال 83 بود که برای طرح های به اتمام رسیده 913 میلیارد ریال هزینه شده و این هفت طرح حیاتی باقی مانده شامل راه آهن، آبرسانی از سد تالوار، تالار بزرگ قرآن، بزرگراه و سه طرح ورزشی نیز در سفر مقام معظم رهبری به استان تصویب شد که در صورت تامین اعتبار تکمیل می شوند.

با تحلیل محتوایی مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب به همدان به خوبی می توان دریافت که این مصوبه ها با رویکرد امور زیربنایی متضمن تقویت هرچه بیشتر زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری توسعه همدان، بهبود شاخص های رشد در شهرها و روستاها و دسترسی استاندارد اهالی به خدمات، ارتقای درآمد خانوارها در بخش های مختلف اقتصادی، خلق فرصت های شغلی، گسترش کمی و کیفی فضاهای علمی با هدف تبدیل همدان به مرکز دانشگاهی و پژوهشی بویژه در زمینه فناوری های برتر و نوین جهان و در نهایت ایجاد حیاتی فراخور تاریخ و فرهنگ این سامان برای این استان و ساکنان آن هستند.

مهمترین مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب به استان همدان در تیرماه سال 83 به این شرح است:

* حوزه امنیتی و انتظامی/

در بحث امنیت سه طرح عمرانی توسط نیروی انتظامی استان همدان شامل احداث فرماندهی انتظامی در شهرستان رزن ، تکمیل و تجهیز کلانتری 13 و تکمیل و تجهیز کلانتری 19 از محل اعتبارات سفر مقام معظم رهبری به تصویب رسید و تمامی این طرح ها بهره برداری شد.

*حوزه مسکن/

در بحث احداث واحد مسکونی برای زوج های جوان دو طرح توسط اداره کل اوقاف و امور خیریه استان شامل احداث 120 واحد مسکونی در همدان و 30 واحد مسکونی در ملایر مصوب شد که این طرح ها نیز تکمیل شده است.

* حوزه ورزشی/

در بحث احداث زمین ورزشی در روستاهای استان توسط بسیج سازندگی به برکت سفر معظم له به این استان اجرای هشت پروژه از جمله احداث 50 زمین خاکی ورزشی در شهرستان همدان 20 زمین خاکی ورزشی در ملایر، 20 زمین خاکی ورزشی در نهاوند، 20 زمین خاکی ورزشی در شهرستان تویسرکان ،20 زمین خاکی ورزشی در اسدآباد، 20 زمین خاکی ورزشی در کبودرآهنگ، 20 زمین خاکی ورزشی در شهرستان رزن ، هفت زمین خاکی ورزشی در بهار تصویب و هم اینک در حال بهره برداری توسط ورزش دوستان است.

همچنین توسط سازمان ورزش و امور جوانان استان 45 طرح شامل تکمیل زمین چمن فامنین، قهاوند، مریانج، هاکی همدان، تکمیل پیست اسکی همدان، تکمیل و تجهیز خوابگاه ورزشکاران، تکمیل و تجهیز سالن تمرینی حصار امام خمینی (ره) همدان، علی آباد دمق ملایر ،جورقان همدان، تکمیل استخر سرپوشیده ملایر و بخش سامن ملایر با اعتبارات سفر بهره برداری شد.

* مجتمع های آموزشی/

در بحث تکمیل مجتمع های آموزشی و صنایع دستی همدان ، ملایر ، نهاوند ، تویسرکان ، اسد آباد ، کبودرآهنگ ، رزن و بهار از اعتبارات سفر رهبر انقلاب هزینه و پروژه ها بهره برداری شده است.

* تبلیغات اسلامی/

در این بخش توسط سازمان تبلیغات اسلامی استان هفت پروژه شامل کتابخوانی، برنامه میز اندیشه، برنامه گفتمان دینی مساجد، برنامه گفتمان دانشجویی و دانش آموزی، آموزش مدیران فرهنگی استان، آموزش مبلغان و تکمیل و تجهیز کتابخانه آخوند ملاعلی معصومی از اعتبارات سفر مقام معظم رهبری هزینه و پروژه ها بهره برداری شد.

* مجتمع های فرهنگی/

در بحث تکمیل مجتمع های فرهنگی توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یک پروژه تکمیل مجتمع فرهنگی و هنری رزن از اعتبارات سفر مقام معظم رهبری هزینه و بهره برداری شد.

* مراکز علمی/

در بخش دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی سه طرح از جمله خرید یکدستگاه مینی بوس برای موزه تاریخ طبیعی دانشگاه بوعلی سینا همدان، تکمیل مسجد دانشگاه و کتابخانه موزه تاریخ طبیعی دانشگاه بوعلی سینا از اعتبارات سفر مقام معظم رهبری هزینه و بهره برداری گردید.

* بهداشت و درمان/

در بحث بهداشت و درمان توسط دانشگاه علوم پزشکی استان همدان سه طرح شامل کمک به تجهیز بیمارستان زنان و کودکان ملایر، تکمیل بیمارستان بهار و تعمیر و تجهیز و راه اندازی بخش قلب بیمارستان اکباتان با اعتباری افزون بر 5500 میلیون ریال از اعتبارات سفر رهبر معظم انقلاب بهره برداری شد.

* آموزش و پرورش/

در بحث آموزش و پرورش و نوسازی و بازسازی مدارس توسط اداره کل نوسازی مدارس استان همدان 40 طرح تکمیل مدرسه 17 کلاسه بوعلی همدان، مدرسه پنج کلاسه قهاوند، مدرسه چهار کلاسه بوبوک آباد، مدرسه پنج کلاسه حیران، مدرسه چهار کلاسه فیض آباد، مدرسه 5 کلاسه دینگله کهریز، مدرسه پنج کلاسه گراچقا، مدرسه پنج کلاسه اوچ تبه ملایر، مدرسه چهار کلاسه زنگنه اولیای ملایر، مدرسه چهار کلاسه ینگی کند ملایر، مدرسه چهار کلاسه فارسبان نهاوند، مدرسه چهار کلاسه کرک و بشیر آباد نهاوند، مدرسه دو کلاسه لواشان نهاوند، مدرسه هشت کلاسه جعفریه تویسرکان، مدرسه سه کلاسه پیر یوسف اسدآباد، مدرسه پنج کلاسه حسن آباد اسدآباد، مدرسه دو کلاسه باشقورتران کبودرآهنگ و تعمیرات اساسی مدارس در سطح استان همدان و سالن چند منظور سامن و جوکار از محل اعتبارات سفر رهبر انقلاب بهره برداری شد.

* آموزش فنی و حرفه ای/

در بحث آموزش فنی حرفه ای توسط این اداره کل چهار طرح تکمیل و تجهیز مرکز خواهران و مرکز آی تی همدان، آموزش تخصصی صنایع چوب ملایر، تکمیل و تجهیز مرکز خواهران نهاوند، احداث و تکمیل مرکز خواهران تویسرکان از اعتبارات سفر معظم له انجام شد.

* رفاه و تامین اجتماعی/

در بحث رفاه و تامین اجتماعی توسط سازمان بهزیستی استان همدان 22 طرح شامل تعمیر و تجهیز 9 مرکز شبانه روزی و نگهداری از کودکان بی سرپرست، 20 مرکز توانبخشی معلولان ذهنی و سالمندان، 20 واحد مسکن شهری برای افراد زیر پوشش در شهرستان همدان، سه واحد در فامنین، 12 واحد روستایی در همدان، 16 واحد شهری در قهاوند و فامنین، 9 واحد شهری در ملایر، چهار واحد شهری در نهاوند و سه واحد شهری تویسرکان بهره برداری شد.

* تامین مسکن خانواده شهدا/

در بحث تامین مسکن خانواده شهدا توسط اداره کل بنیاد شهید همدان تعداد 200 واحد مسکونی در سطح استان همدان تامین شده است از اعتبارات سفر مقام معظم رهبری هزینه و بهره برداری ش.

* مسکن و شهرسازی /

در بحث فرهنگ و هنر توسط سازمان مسکن و شهرسازی مجتمع فرهنگی و هنری ملایر از اعتبارات سفر مقام معظم رهبری هزینه و بهره برداری شد.

* بنیاد مسکن انقلاب اسلامی/

در بخش تامین مسکن ، بهسازی روستاها و احداث مراکز بهداشتی و درمانی توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان 79 طرح شامل کمک به حساب 100 امام راحل برای احداث 60 واحد مسکن ارزان در همدان، احداث خانه های بهداشت در سطح استان و اجرای طرح هادی (بهسازی) در روستاهای استان از اعتبارات سفر مقام معظم رهبری هزینه و پروژه ها به بهره برداری رسیده است

*دامپزشکی/

برای پیشگیری از بیماریهای دامی توسط اداره کل دامپزشکی استان همدان تکمیل و تجهیز آزمایشگاه دامپزشکی استان همدان از اعتبارات سفر انجام شد.

* مراتع و جنگلکاری

در بخش مراتع و جنگلکاری توسط اداره کل منابع طبیعی استان همدان پنج طرح شامل تامین آب جنگلکاری شهرستان های همدان، بهار، کبودرآهنگ و اجرای عملیات آبخیزداری بانسره نهاوند و حفاظت از خاک شهرستان بهار با استفاده از اعتبارات سفر رهبر انقلاب بهره برداری شد.

* راه و شهرسازی/

در بحث راه و ترابری توسط اداره کل مربوطه 14 طرح شامل تعریض سه راهی روعان – فامنین، بهسازی و ایفالت راه های روستایی حیران، علمدار سفلی، تاریک دره علیا، احمد آباد به اشتر مل، هودرج به شمس آباد ، وسج نهاوند، احمد آباد کبودرآهنگ، شیرین سو به قیدار، قرخ بلاغ با اعتبارات سفر معظم له بهره برداری شد.

* کشاورزی و دامپروری/

در بحث کشاورزی و دامپروری و باغداری توسط سازمان جهاد کشاورزی استان همدان 34 طرح شامل تکمیل شهرک دامپروری فامنین، گلخانه ای امزاجرد، دامپروری ملایر، لایروبی غنوات شهرستان ملایر، بند خاکی گنجاب ملایر، گلخانه ای حرم آباد ملایر، گلخانه ای برزول نهاوند، کانال آبرسانی روستاهای کوآنچ، میوله، آجین، موسی آباد شهرستان اسدآباد، سد خاکی مبارک آباد از اعتبارات سفر معظم له هزینه و بهره برداری شد.

* حوزه آب/

در حوزه آب توسط شرکت آب منطقه ای استان همدان دو طرح شامل احداث سد تغذیه ای مصنوعی کوریجان (2) در کبودرآهنگ و احداث سدهای تغذیه ای بهاردربیگ و صالح آباد از اعتبارات سفر رهبر انقلاب بهره برداری شد.

* آب و فاضلاب شهری

در بحث اصلاح و توسعه ای شرکت آب و فاضلاب شهری توسط شرکت فاضلاب همدان 22 طرح شامل اصلاح و توسعه شبکه توزیع آب مریانج، قهاوند، فامنین، سامن ، ازندریان، نهاوند ، فیروزان، فرسفج، جورقان و دیگر مناطق بهره برداری شد.

* شهرک های های صنعتی/

در بخش شهرک های های صنعتی توسط شرکت شهرک های صنعتی همدان هفت طرح شامل کمک به توسعه و تامین امکانات زیر بنایی شهرک صنعتی بوعلی، صنایع دستی ملایر، شهرک صنعتی نهاوند، شهرک صنعتی اسدآباد، شهرک صنعتی ویان ، شهرک صنعتی بهاران، شهرک صنایع دستی لالجین از اعتبارات سفر مقام معظم رهبری هزینه و پروژه ها به بهره برداری رسیده است.

* کتاب و کتابخوانی /

در بخش کتاب و کتابخوانی توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان دو طرح کتابخانه های سیار روستایی در سطح استان و تجهیز 32 مرکز ثابت و سیار کانون پرورش فکری به اقلام فرهنگی از محل اعتبارات سفر تکمیل و بهره برداری شد.

* آبرسانی به روستاها /

در بحث آبرسانی به روستاها توسط شرکت آب و فاضلاب روستایی استان همدان 40 طرح شامل آبرسانی به روستاهای قلی کندی ،قمشانه، امیر آباد کرد، نکیل آباد، فیروز آباد، دهلق، کمری، کله بید، محمدیه، مبارک آباد از اعتبارات سفر رهبر معظم انقلاب هزینه و پروژه ها بهره برداری شد.

* گازرسانی/

در بخش گازرسانی و کمک به احداث و تکمیل خانه های طلاب و توسط شرکت گاز همدان دو طرح شامل تکمیل دو بلوک هشت واحدی خانه سازمانی برای طلاب حوزه علمیه ملایر و تکمیل 46 واحد خانه سازمانی برای طلاب حوزه علمیه همدان انجام شد.

* رفاه و تامین اجتماعی /

در زمینه رفاه و تامین اجتماعی کمیته امداد استان همدان 26 طرح شامل احداث 18 واحد مسکونی در بخش شرا همدان، 21 واحد در فامنین، 72 واحد در ملایر، 112 واحد در همدان، 45 واحد در نهاوند، 18 واحد در خزل نهاوند ، 46 واحد در تویسرکان، 47 واحد در اسدآباد, 50 واحد در کبودرآهنگ، 29 واحد در رزن 42 واحد در بهار و اشتغال و خودکفایی مددجویان تحت حمایت در سطح استان از محل اعتبارات سفر رهبر معظم انقلاب هزینه و بهره برداری شد.

* توسعه و عمران شهری

در بحث توسعه و عمران شهری توسط شهرداریهای استان همدان 25 طرح شامل آسفالت خیابانها و معابر شهری ، ساخت ترمیننال ، و جدول گذاری از اعتبارات سفر مقام معظم رهبری هزینه و پروژه ها به بهره برداری رسیده است.

* تالار قرآن /

احداث تالار بزرگ قرآن همدان توسط شهرداری همدان در زمینی به مسافت 11 هزار متر مربع با زیربنای مساحت حدود 14 هزار متر مربع شامل سالن اجتماعات به ظرفیت یک هزار و 400 نفر و هشت سالن فرعی به ظرفیت حدود یک هزار نفر ،اتاقهای ترجمه همزمان ،نمایشگاه ، موزه ، نمازخانه، کتابخانه ، سالن قرائت خواهران و برادران با پوشش خاص گنبدی شکل و نیم کره ای به قطر 61 متر به مساحت هشت هزار و 500 متر مربع در سه طبقه با اعتباری بالغ بر 148 میلیارد ریال و 93 درصد پیشرفت فیزیکی در درست احداث است همچنین برای تکمیل و بهره برداری این پروژه نیاز به 100 میلیارد ریال اعتبار است .

* آبرسانی به شهر همدان /

آبرسانی به شهر همدان از سد تالوار با 138 کیلومتر خط انتقال با اقطار 1400 تا1600 میلیمتر و با دبی طراحی 3.7 متر مکعب در ثانبه و تصفیه خانه به ظرفیت 3.74 متر مکعب در ثانیه ، تلمبه خانه ها (سه واحد) با ارتفاع پمپاژ در مجموع 576 متر ، تعداد شش مخزن با حجم مخازن ذخیره و تعدیل به ظرفیت 150 هزار متر مکعب ، طول جاده دسترسی 140 کیلومتر با اعتباری افزون بر 1317 میلیارد ریال و پیشرفت فیزیکی 41 درصد در دست اجرا است، همچنین برای تکمیل و بهره برداری پروژه به 2600 میلیارد ریال دیگر نیاز است.

* آزاد راه ساوه- همدان /

آزاد راه ساوه – همدان با طول 85 کیلومتر ( از کیلومتر 90 الی 175 آزادراه ساوه – همدان ) و تعداد کل آبروها 249 دستگاه ، تعداد تقاطع غیر همسطح چهاردستگاه ، عرض راه با شانه خاکی 13.5 متر و عرض آسفالت 11.5 متر، حداکثر شیب طولی 3.5 درصد ، حداقل شعاع قوس یک هزارمتر ، ضخامت لایه زیر اساس 30 سانتی متر ، ضخامت لایه اساس 15 سانتی متر ، ضخامت دو لایه بنیدرویک لایه توپکا 17 سانتی متر با اعتباری بالغ بر 14 میلیلرد ریال و 85 درصد پیشرفت فیزیکی در دست احداث می باشد و برای تکمیل و بهره برداری طرح هزار میلیارد ریال دیگر مورد نیاز است.

* طرحهای نیمه تمام ورزشی /

در بحث طرح های نیمه تمام ورزشی توسط سازمان ورزش و جوانان استان همدان سه طرح شامل تکمیل ورزشگاه شش هزار نفری انقلاب برای پارکینگ و کف پوش که تا کنون 110 میلیار ریال هزینه شده و 20 میلیارد ریال دیگر مورد نیاز است ، تکمیل سه استخر قهرمانی شنا و شیرجه که تا کنون 20 میلیارد ریال هزینه شده و 150 میلیارد ریال دیگر برای اتمام آن نیاز است، زمین چمن هاکی شهید بهشتی که تاکنون 3.5 میلیارد ریال هزینه شده و 23 میلیارد ریال برای تکمیل ان نیاز است و هم اینک این طرح در حال اجرا است.

* توانمند سازی سکونتگاههای غیر رسمی /

در بحث توانمند سازی سکونتگاههای غیر رسمی شهر همدان با هدف ارتقاء محلات در حوزه های کالبدی زیرساختی ، اجتماعی ، فرهنگی ، اقتصادی ، زیست محیطی و همچنین ظرفیت سازی نهادی مورد نیاز اعم از ظرفیت سازی های بخش دولتی و مردمی اقدامات مهمی صورت گرفته است .

مساحت شهر همدان 5600 هکتار است و کل محدوده توانمندسازی 595 هکتار و جمعیتی معادل 97900 نفر را به خود اختصاص داده است که در این رابطه تاکنون 511 میلیارد و 921 میلیون ریال از محل اعتبارات سفر رهبر معظم انقلاب توسط دستگاه های اجرایی از جمله شرکت مخابرات با 31 میلیارد و 400 میلیون ریال ، آبفای شهری با 116 میلیارد و 570 میلیون ریال ، شرکت توزیع نیروی برق 32میلیارد و 372 میلیون ریال ، بهزیستی با یک میلیارد و 619 میلیون ریال ، شهرداری با 173 میلیارد و 949 میلیون ریال ، نوسازی مدارس با 50 میلیارد و 611 میلیون ریال ، شرکت گاز با 14 میلیارد و 622 میلیون ریال ، دانشگاه علوم پزشکی با سه میلیارد و 640 میلیون ریال ، فرهنگ و ارشاد اسلامی با 9 میلیارد و 200 میلیون ریال ، شرکت عمران و مسکن سازان با 62 میلیارد و 232 میلیون ریال و ورزش و جوانان با 16 میلیارد و 70 میلیون ریال در حوزه توانمند سازی هزینه شده است.

انتهای پیام

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت