تازه ترین مطالب

تاریخ : 14. مرداد 1393 - 6:06   |   کد مطلب: 14888
رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه سال هاست در افکار عمومی نقش بسته که چین فرش دستبافت ایران را کپی می کند، گفت: باید این باور را دور بریزیم چراکه کشور چین نه تنها در حال خروج از دایره تولید فرش است بلکه به بهترین بازار برای فرش ایران تبدیل شده است.

به گزارش کورنگ به نقل از خبرنگار مهر، حمید کارگر عصر دوشنبه در آیین افتتاحیه نمایشگاه بین المللی فرش همدان با بیان اینکه امسال به صفت های اقتصاد و فرهنگ مزین شده است، اظهار داشت: اگر قرار باشد در حوزه اقتصاد و فرهنگ کاری صورت گیرد باید مصداق و شاخصه ای داشته باشیم که این دو صفت در فرش دستبافت ایران متبلور است.

وی با بیان اینکه هنر فرش هر دو بال پرواز فرهنگ و اقتصاد را دارد، عنوان کرد: فرش مظهر واقعی هنر است و از سر پنجه های هنرمند ایرانی است که فرش ها و تابلو فرش های بدیع خلق می شود.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه فرهنگ مناطق مختلف کشور بر روی فرش ها قابل مشاهده است، ادامه داد: در حوزه اشتغالزایی هیچ صنعتی وجود ندارد که با حداقل سرمایه ارزش افزوده بالایی ایجاد کند در حالی که این ظرفیت در فرش وجود دارد.

کارگر با بیان اینکه دولت در رده ها و رسته های مختلف به دنبال اشتغالزایی است، ابراز داشت: هیچ رشته ای قابل رقابت با فرش نیست که بتواند با اندک سرمایه اشتغال ایجاد کند.

فرش بافی، شغل مکمل در روستاها

وی با بیان اینکه فرش بافی، شغل مکمل در روستاهاست و در فصول خاص معیشت خانوارهای روستایی از محل فرش دستباف می گذرد، ادامه داد: در سال های اخیر فرش دستباف جزو صادرات غیر نفتی کشور نیست.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه در سال گذشته که بدترین سال صادرات فرش دستبافت بود 314 میلیون دلار صادرات فرش دستباف انجام شد، عنوان کرد: پیش بینی می شود تا پایان امسال 400 میلیون دلار فرش دستباف صادر شود.

حمید کارگر با بیان اینکه در اقتصاد مقاومتی بدخواهان نظام سعی می کنند تا از حوزه هایی که دانش و مهارت فنی آن وجود ندارد ضربه بزنند، افزود: ایران در فرش دستباف بهترین دانش و مهارت را دارد و در دنیا سر آمد است.

وی با بیان اینکه دشمن تلاش می کند تا از حوزه هایی که وابستگی به مواد اولیه وجود دارد ضربه وارد کند، عنوان کرد: بخش عمده مواد اولیه فرش در داخل کشور تولید می شود و همت دولت مردان و مجلسیان می طلبد به فرش توجه ویژه ای شود.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه سال هاست که در افکار عمومی نقش بسته که چین فرش دستباف ایران را کپی می کند، اظهار داشت: باید این باور را دور بریزیم چراکه کشور چین نه تنها در حال خروج از دایره تولید فرش بلکه به بهترین بازار برای فرش ایران تبدیل شده است.

نمایشگاه بین المللی فرش همدان

کارگاه های فرش بافی چین در حال تعطیلی هستند

کارگر با بیان اینکه در سه ماه نخست امسال صادرات فرش به کشور چین نسبت به سال گذشته از نظر ارزشی 155 درصد افزایش داشته است، بیان کرد: چین در سال گذشته رتبه پنجم را در واردات فرش دستباف ایران داشته و کارگاه های فرش بافی چین در حال تعطیلی هستند.

وی با بیان اینکه پنج شنبه هفته جاری نمایشگاه فرش دستبافت و روز ایران در شهر شینینگ چین برگزار می شود، عنوان کرد: استاندار همدان همت و عزم خوبی برای حل مشکلات فرش همدان دارد.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه فرش دستباف توجه و عزم مجلس شورای اسلامی را می طلبد، بیان کرد: در آستانه برنامه ششم توسعه امیدواریم به مسئله فرش دستباف بیشتر و پر رنگ تر توجه شود.

حمید کارگر با بیان اینکه در حوزه هایی مانند بیمه قالی بافی نیز مشکلاتی وجود دارد، عنوان کرد: بیمه از کار افتادگی باید به بیمه قالی بافی اضافه شود هرچند بیمه قالیبافان از نظر تامین اعتبار با مشکلاتی مواجه است.

معاون برنامه ریزی استاندار همدان در ادامه با اشاره به قدمت فرش ایران، عنوان کرد: مسائل مربوط به فرش، بازرگانی، تولید و فروش در کشور و در همدان بحثی ملی است و باید به این موضوع به صورت ملی توجه شود.

خسرو سامری با بیان اینکه در همین کسادی بازار فرش 50 هزار نفر در استان همدان کارت مهارت فرشبافی دارند، بیان کرد: سالانه در استان همدان 53 هزار متر مربع فرش تولید می شود.

وی با بیان اینکه یکی از شغل های مهم در همدان فرش بافی بوده است، ادامه داد: تحریم ها نیز در کاهش صادرات فرش تاثیر گذار بوده است.

معاون برنامه ریزی استاندار همدان یکی از مهمترین اولویت های استاندار همدان را اشتغال در حوزه فرش عنوان کرد و اظهار داشت: شهرستان کبودرآهنگ یکی از قطب های تولید فرش در استان همدان است.

ایجاد کارگاه های متمرکز فرش در روستا های بزرگ در حال پیگیری است

سامری با بیان اینکه ایجاد کارگاه های متمرکز فرش در روستا های بزرگ در حال پیگیری است، ادامه داد: استان همدان آمادگی دارد تا در بحث خانه فرش تفاهمنامه ای داشته باشد.

وی با بیان اینکه 25 روستای بزرگ برای ایجاد طرح ایجاد کارگاه های متمرکز فرش در نظر گرفته شده است، افزود: 300 میلیون تومان نیز برای بازسازی، تعمیر و تجهیز مکان کارگاه در نظر گرفته شده است.

مدیر عامل شرکت نمایشگاه های بین المللی استان همدان نیز در ادامه با بیان اینکه فرش در بحث اقتصاد مقاومتی نقش ویژه ای دارد، اظهار داشت: فرش همدان یکی از مباحث مهم اشتغال در استان و همچنین در کشور است.

حسین الماسی یکی از راه های رونق فرش را ایجاد کارگاه هایی در شهر ها دانست و ابراز داشت: ایران کشوری است که از هنر و صنعت فرش برخورد است و باقی کشورها از روی ایران کپی برداری می کنند.

وی با بیان اینکه ایران مهد فرش دنیا است اما صنعت و هنر خود را رها کرده و به سراغ صنعت و هنر دیگر کشور ها رفته ایم، ادامه داد: 70 واحد شرکت کننده در کل کشور در این نمایشگاه حضور دارند که 19 واحد آن بومی همدان هستند.

مدیر عامل شرکت نمایشگاه های بین المللی استان همدان با بیان اینکه از شهر های اصفهان، تهران، خراسان رضوی، تبریز، قم، نایین، بروجن، یزد، تکاب، بیجار و کردستان در این نمایشگاه حضور دارند، عنوان کرد: انواع فرش های بختیاری، گلیم، گبه، تابلو فرش در این نمایشگاه وجود دارد.

الماسی با بیان اینکه نهمین نمایشگاه فرش دستباف همدان از13 تا 19 مرداد دایر است، بیان کرد: در کنار فرودگاه همدان 20 هکتار زمین در نظر گرفته شده تا نمایشگاه بین المللی همدان در آن مکان ساخته شود.

وی با بیان اینکه تمام امور برای ساخت نمایشگاه بین المللی جدید انجام شده است، افزود: امیدواریم این پروژه در دو یا سه سال آینده به بهره برداری برسد.

نمایشگاه فرش دستباف همدان از 13 تا 19 مردادماه جاری از ساعت 15:30 تا 21:30 آماده بازدید علاقمندان است.

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت