به گزارش کورنگ به نقل از خبرنگار مهر، مهدی سماواتی ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر از سال 84 شروع به کار کرده و طبق اصل 29 قانون اساسی دولت یک حق عمومی برای همه افراد جامعه است که از بیمه بهره مند شوند.
وی با بیان اینکه قبل از سال 84 برای روستاییان هیچ بیمه ای شکل نگرفته بود، افزود: با نظر دولت تصمیم به شکل گیری صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر با هدف اولیه جذب تمام روستاییان گرفته شد.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان همدان به مشکلات اولیه در این طرح اشاره کرد و گفت: اولین مشکل فرهنگسازی در بین روستائیان بود که مردم هیچ باوری به بیمه نداشتند.
وی مشکل دوم در این راستا را نیاز به اطلاع رسانی دقیق، منظم و پی در پی برشمرد و گفت: باید همه روستائیان با این بیمه آشنا شده و درنهایت شناساندن این بیمه به مدیران و مسئولان استانی نیز مدنظر بود.
تا سال 92 همچنان جامعه هدف کاهش یافت
سماواتی ادامه داد: از سال 84 صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر با عضویت روستائیان بالای 18 سال شروع به کار کرد و در سال 86 با افزودن این قانون که افراد بالای 50 سال مجاز به ثبت نام در این بیمه نیستند عده بسیار زیادی از افراد طبق این اصل از برخورداری این بیمه محروم شدند و تا سال 92 همچنان جامعه هدف کاهش یافت.
وی گفت: در سال 92 با افزودن چند طرح اسقبال جوانان در عضویت صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر بیشتر شد که از جمله این طرح ها بیمه کشاورزان دوسکونته، بیمه از کار افتادگی افراد جوان و بیمه افراد مختلف با تاییدیه صنف کشاورزی بود.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان همدان عنوان داشت: در ابتدای امسال سقف سنی گذاشته شده برای بیمه روستاییان نیز برداشته و این باعث استقبال بسیاری از سوی روستائیان شد.
سماواتی با بیان اینکه پیش بینی شده بود از سال 84 به بعد 104 هزار نفر توسط صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر جذب شوند، گفت: با طرح های گذاشته شده انتظار جذب افرادی بیشتر از آمار فعلی بود.
وی اذعان داشت: در سال 92 استان همدان رتبه چهاردهم را از لحاظ تعداد افراد بیمه شده داشت که با چهار پله پیشرفت در سال جاری رتبه دهم را در بین 30 استانی که دارای نمایندگی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر هستند، دارد.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان همدان اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 52 هزار نفر عضو این صندوق هستند که هر ساله جذب سه برابری نسبت به سال گذشته را پیش بینی می کنیم.
سماواتی با اشاره به اینکه از جمله فعالیت های این ستاد تشکیل ستاد راهبردی صندوق بیمه کشاورزان است و با بیان اینکه در مدت 20 روز برای ایجاد ارتباط با بخشداران، دهداران و شورای روستایی برای عوامل جذب و عضویت چند برابری روستاییان در این صندوق اقدام شده است، عنوان داشت: همچنین با برقراری تفاهم نامه ای با استاندار مقرر شد طی مدت سه سال 80 درصد روستاییان بیمه شوند.
شهرستان بهار پایلوت بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان همدان شد
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان همدان با اشاره به اینکه شهرستان بهار به عنوان پایلوت برای مابقی شهرستان ها در نظر گرفته شده، اضافه کرد: در تفاهم نامه منعقد شده با استاندار مقرر شد که کارگزاران ده گردشی روستا به روستا و چهره به چهره این صندوق بیمه را به روستاییان معرفی و آمار بیمه های دیگری که برخی از روستاییان زیر نظر آن هستند را شناسایی کنند.
سماواتی بیان داشت: شهرستان های بهار، نهاوند و کبودراهنگ از جمله شهرستان های پیش رو در زمینه کارگزاران بودند.
وی در ادامه به حیطه های تبلیغاتی کارگزاران اشاره کرد و گفت: کارگزاران با کمک بروشور و بنرها، مستندسازی از طریق صدا و سیما و با همکاری گروه ترویج جهاد می توانند زمینه شناساندن صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر به مردم را فراهم آورند.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان همدان ابراز داشت: این طرح با 90 کارگزار آغاز شد که 12 کارگزاری عملا ضعیف کار کردند و حذف شدند و این باعث شد 78کارگزار دیگر با تعداد مشخص افراد بیمه شده با توجه به سرشماری ها با انگیزه و جدیت بیشتری در این مسیر گام بردارند.
سماواتی اذعان داشت: در سال جاری شهرستان های نهاوند، بهار و همدان از لحاظ جذب روستاییان و شهرستان های کبودراهنگ، بهار و فامنین از لحاظ جذب تعداد بهترین عملکرد را داشتند.
وی با بیان اهدافی از صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان همدان گفت: آمار تکلیفی برای امسال عضویت 36 هزار نفر در صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر است که اگر به حداقل 65 درصد از این مقدار هم برسیم نتیجه مطلوبی دارد.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان همدان ادامه داد: از دیگر اهداف این صندوق، بحث اطلاع رسانی از طریق صدا و سیما، خبرگزاری ها و مطبوعات و همچنین از سوی کارگزاریها و به صورت چهره به چهره است.
سماواتی گفت: استان همدان از نظر تعداد افراد بیمه شده از سوی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر نخستین استان غرب کشور و از لحاظ درصد جذب افراد رتبه دوم استان های غرب کشور را داراست.
در حال حاضر 647 خانوار از مزایای این بیمه استفاده می کنند
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 647 خانوار از مزایای این بیمه استفاده می کنند، اظهار داشت: تعداد 620 خانوار مستمری فوت و مستمری از کارافتادگی دریافت می کنند.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان همدان با بیان اینکه افراد مشمول این بیمه تنها یک بار در سال حق بیمه پرداخت می کنند، افزود: اما ماهیانه از این صندوق مستمری دریافت می کنند و در تیرماه امسال 25 درصد به مستمری آنها اضافه و مابه تفاوت آنان پرداخت شد.
سماواتی با بیان اینکه استان همدان دارای 29 شهر و 25 بخش است، افزود: افزایش خانه بهداشت در روستاها، افزایش تعداد پزشک ها و افراد متخصص در روستاها و یکسری اصلاحات در نظام اجرایی از جمله اقدامات است.
وی با اشاره به قانونی که دو هفته پیش از سوی مجلس شورای اسلامی تصویب شد، گفت: با توجه به قانون جدید، افراد زیر نظر این بیمه در سنین بالای 65 سالگی و با 9 سال سابقه کار بازنشسته می شوند و این طرح دارای چند تبصره شامل افرادی که سرپرست آنها فوت شده و سابقه کمتر از 9 سال داشته، افراد بالای 50 سال که عضو صندوق نبوده اند و غیره است.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان همدان اذعان داشت: بعد از مصوبات جدید مجلس دید روستائیان نسبت به این صندوق بهتر گردیده و استقبال بیشتری از این طرح شده است و انتظار می رود با چنین روندی تا پایان سال به رشد بسیار مطلوبی برسیم.
دیدگاه شما