به گزارش کورنگ، "خطرناکترین زن جهان"، "آفتاب القاعده"، "بانو القاعده"؛ اینها همه صفتهایی هستند که در طول سالهای اخیر به زنی پاکستانی به نام «عافیه صدیقی» نسبت داده شدهاند.
پلیس فدرال آمریکا (FBI) عافیه صدیقی را از سال ۲۰۰۴ در صدر فهرست کسانی قرار داده بود که تحقیقات بینالمللی گستردهای برای دستگیریشان در جریان بود. وزیر دادگستری وقت آمریکا هم او را بهعنوان تنها زن در فهرست "هفت فرد مرگآفرین" قرار داد.
از دانشگاه امآیتی تا زندان تگزاس
نهادهای اطلاعاتی آمریکا در سال ۲۰۰۳ خالد شیخ محمد را دستگیر کردند؛ شخصی که مغز متفکر القاعده و طراح حملات تروریستی ۱۱ سپامتبر ۲۰۰۱ به برجهای دو قلوی تجارت جهانی در نیویورک و ساختمان پنتاگون در واشینگتن نامیده شد. او در جریان بازجوییها نام عافیه صدیقی را بهعنوان یکی از اعضای اصلی این تشکیلات تروریستی به زبان آورد.
رسانهها پس از آغاز تحقیقات در مورد حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر به عافیه صدیقی لقب "نابغه مؤنث" دادند. گفته میشود که او از راه جمعآوری کمکهای مالی و قاچاق الماس، برای تشکیلات تروریستی القاعده منابع مالی فراهم میکرده است. او همچنین چند ماه پیش از حملات یازدهم سپتامبر به همراه همسرش دوربینهای دید در شب، اسلحه و دفترچه راهنمای تجهیزات نظامی – از قرار معلوم برای شکار – خریده است.
عافیه صدیقی از یک خانواده مرفه پاکستانی است که بیش از ۱۰ سال از عمر خود در حال تحصیل در دانشگاههای برتر ایالات متحده بوده است. او در مؤسسه فناوری ماساچوست (امآیتی) در رشته علوم اعصاب درس خوانده و در سال ۲۰۰۱ از دانشگاه "براندیس" ماساچوست دکترا گرفته است.
صدیقی که مادر سه فرزند است، ناگهان ناپدید شد (تاریخ درستی در دست نیست). گفته میشود او به پاکستان بازگشت و از همسرش جدا شد؛ در ادامه با یکی از بستگان نزدیک خالد شیخ محمد، طراح حملات ۱۱ سپتامبر ازدواج کرد.
این زن پاکستانی سرانجام در سال ۲۰۰۸ در شهر غزنی افغانستان به همراه پسر ۱۱ سالهاش دستگیر شد؛ در حالی که مقادیری مواد شیمیایی و نقشههایی برای تهیه بمب شیمیایی و بمب میکروبی از ویروس ابولا به همراه داشت. عافیه صدیقی در سال ۲۰۱۰ به ۸۶ سال حبس محکوم شد و در حال حاضر در زندان بیماران روانی "فورت وورث" تگزاس آمریکا دوران محکومیت خود را میگذراند.
جالب اینکه او به اتهام مشارکت در اقدامات تروریستی یا آگاهی از حملات محکوم نشده است؛ بلکه حکم او به جرم تلاش برای کشتن سربازان ارتش و مأموران پلیس فدرال آمریکا صادر شده است. گفته میشود صدیقی در یکی از جلسات بازجویی از فرصت استفاده کرده و با سلاحی که به دست آورده به سمت مأموران شلیک کرده است.
علاقه گروههای تروریستی به مبادله "بانو القاعده"
زمانی طالبان برای آزادی عافیه صدیقی تلاش میکردند. به نوشته پایگاه اینترنتی "فارن پالسی"، مقامهای پاکستان دو سال پیش به آمریکا پیشنهاد دادند که اگر عافیه صدیقی را آزاد کند، اسلام آباد تمام امکانات خود را برای آزادی گروهبان بو برگدال به کار میبندد. آمریکا این پیشنهاد را رد کرد. برگدال که از سال ۲۰۰۹ ناپدید شده بود، در ژوئیه سال جاری (۲۰۱۴) با ۵ طالب زندانی در گوانتانامو مبادله شد.
حال تروریستهای داعش خواستهای مشابهی را مطرح میکنند. آنطور که "نیویورک تایمز" نوشته است، دولت اسلامی(داعش) پیشنهاد کرده بود که عافیه صدیقی با جیمز فولی مبادله شود؛ همان روزنامهنگار آمریکایی که هفته گذشته فیلم سر بریدنش در اینترنت منتشر شد.
داعش سهشنبه گذشته (۴ شهریور) تازهترین پیشنهاد خود را مطرح کرده است: ۶/۶ میلیون دلار باج و آزادی عافیه صدیقی در برابر آزادی یک زن ۲۶ ساله آمریکایی که سال گذشته در سوریه ربوده شد.
عافیه صدیقی در حال حاضر باارزشترین گرویی در دستان آمریکاست. آمریکا بر اساس اصل "ما با تروریستها معامله نمیکنیم" تا کنون از مبادله عافیه صدیقی با گروگانهای آمریکایی خودداری کرده است. مقامهای آمریکایی مبادله گروهبان برگدال با ۵ طالب زندانی را هم در چارچوب گفتوگوها با طالبان برای بهبود وضعیت امنیتی افغانستان ارزیابی میکنند.
آمریکاییها بر خلاف کشورهای اروپایی حاضر نیستند برای آزادی گروگانهای خود باج بپردازند. به اعتقاد کارشناسان، همین مورد سبب شده که برخی از گروههای تروریستی به گروگانگیری شهروندان این کشور علاقه کمتری نشان دهند.
خانواده صدیقی معتقد به بیگناهی اوست و هر گونه ارتباط این زن با تشکیلات تروریستی را رد میکند. دستگیری عافیه صدیقی در پاکستان واکنشهای اعتراضی فراوانی در برداشت. برخی از رسانههای این کشور دستگیری صدیقی را نشانه "مسلمانستیزی" آمریکا میدانند. هزاران کاربر اینترنتی هم در شبکههای اجتماعی خواستار آزادی این زن پاکستانی هستند.
منبع: صبحانه
دیدگاه شما