تازه ترین مطالب

تاریخ : 29. شهريور 1393 - 12:12   |   کد مطلب: 15808
کارگاه مصونیت بخشی خانواده که به همت مرکز فرهنگی خانواده سپاه پاسداران همدان در دانشگاه امام حسین (ع) برگزار شد.

به گزارش کورنگ ، دکتر داریوش امینی روانشناس و مشاور خانواده ، در این کارگاه درمورد هجمه ها و آسیب های خانواده ایرانی بحث کرد ، مطلب زیر برگرفته از مباحث مطرح شده در این کارگاه می باشد.

دکتر امینی ضمن بیان آسیب ها و خطرات ماهواره به خانواده های ایرانی گفت: رسانه های جمعی اعم از ماهواره ، نرم افزار های ارتباط جمعی اعم از وایبر ، واتس آب، اینترنت و... مهمان ناخوانده ای است که چندی است وارد خانه های ما شده است،این وسایل ارتباط جمعی مدعی هستند ما در پیشبرد اهداف متعالی یاری می کنند در صورتی که نمی دانیم دل، جان، ایمان، اخلاق و حتی عقایدمان در معرض آسیب های جبران ناپذیر است.

وی افزود : این رسانه های جمعی آسیب های بسیاری دارد، انسان را دچار دوگانگی فرهنگی می کند ، ارزش های انسانی و دینی را از بین می برد و بنیان خانواده های ایرانی را متزلزل می کند.

دکتر امینی افزود: این رسانه های جمعی نوعی وابستگی کاذب به وجود می آورد و جوانان را به سوی تفریحات بی هدف هدایت می کند، که این خود به نوعی موجب کاهش ارتباطات خانوادگی می شود، گاهی در ضیافتی می بینیم که جوانان فقط با یک موبایل مشغول و سرگرم هستند و از گفتگو با هم بی نصیب می مانند.

وی اظهار کرد: از دیگر تهدیدات مخرب شبکه های اجتماعی حساسیت زدایی و انحراف از معیارهای اخلاقی است. شبکه های اجتماعی و رسانه های جمعی حیا را از بین می برد و همه امور غیر طبیعی را برای انسان عادی جلوه می دهد. شرافت انسانی را زیر سوال می برد. حال ما شاهد رواج ازدواج سفید درجامعه هستیم.

دکتر امینی راهکارهایی برای کاهش آسیب های رسانه های جمعی و شبکه های اجتماعی عنوان کرد که می توان به موارد زیر اشاره نمود :

1- در فضای مجازی همراه کودکمان باشیم، او را در اتاق تنها رها نکنیم و سیستم کامپیوتر را در پر رفت و آمد ترین نقطه خانه قرار دهیم.

2- هر جا محدودیت باشد نظریه عکس العمل اشتباهی نیز وجود دارد، اگر کودکمان را به شدت از رسانه های جمعی دور کنیم عکس العمل اشتباهی دریافت خواهیم کرد. پس کم کم آنها را از فضای مجازی مخرب دور نماییم.

3- ترویج فرهنگ دینی و اعتقادات مذهبی و بازگو کردن آن برای کودکان می تواند کارساز باشد.

4- کودکان را از آسیب های این رسانه ها آگاه کنید .

5- بیشتر به تفریحات جمعی بپردازید و کودکان را از مصاحبت با خود بی نصیب نکنید.

6- برای کودکان زیر 5 سال تبلت و گوشی همراه نخرید و تا زمانی که امکان دارد آنها را با این وسائل بی گانه نگاه دارید.

وی در پایان گفت: فقط فرهنگ و اعتقادات نمی تواند از این آسیب ها جلوگیری کند ، باید آگاهانه و هوشیارانه با این آسیب ها و تهدیدات مقابله کرد.

منبع: شبنم ها

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت