تازه ترین مطالب

تاریخ : 31. تير 1391 - 14:44   |   کد مطلب: 161
بندگان خاص خداوند رحمن آنها هستند که با آرامش و بی تکبر بر زمین راه می‏روند و هنگامی که جاهلان آنها را مخاطب سازند به آنها سلام می‏گویند (و با بی اعتنائی و بزرگواری می‏گذرند).

آيه : وَعِبَادُ الرَّحْمَنِ الَّذِينَ يَمْشُونَ عَلَى الْأَرْضِ هَوْنًا وَإِذَا خَاطَبَهُمُ الْجَاهِلُونَ قَالُوا سَلَامًا (فرقان/63)

ترجمه : بندگان خاص خداوند رحمن آنها هستند كه با آرامش و بي تكبر بر زمين راه مي‏روند و هنگامي كه جاهلان آنها را مخاطب سازند به آنها سلام مي‏گويند (و با بي اعتنائي و بزرگواري مي‏گذرند).

نشانه هاي تـواضـع

حديث : مِنَ التَّوَاضُعِ أَنْ تَرْضَي بِالمَجْلِسِ دُونَ الْمَجْلِسِ وَ أَنْ تُسَلِّمَ مَنْ تَلْقَي وَ أَنْ تَتْرُكَ الْمِراءُ وَ إِنْ كُنْتَ مُحِقّاً وَ أَنْ لاتُحِبَّ أَنْ تُحْمَدَ عَلَي التَّقْوَي (كافي،ج12،ص123)

ترجمه : از (نشانه هاي) تواضع است كه در نشستن به پائين مجلس راضى باشى، و به هر كه بر خورى سلام كنى، و مجادله را رها كنى، اگر چه حق با تو باشد، و دوست نداشته باشى كه ترا به تقوى بستايند.

درجـات تواضـع

خواجه عبدالله انصاري براي تواضع سه درجه قائل است:

1) تواضع براي دين؛ آن است که راه مخالف دين را نپيمايد.

2) تواضع براي بندگان؛ آن است که همه کس را برادر خويش و برتر از خود بداند و ظن بد به آنها نبرد.

3) تواضع براي حق؛ آن است که از راي خود، در خدمت به خلق و از راه و رسم خود در معاشرت، براي حق چشم پوشي کند و رضا به رضاي او دهد.

برخي آثـار تواضـع

بلند مرتبه شدن از طرف خدا : پيامبر اکرم (ص)فرمودند : « كسى كه براى خدا فروتنى كند خداوند رفعتش بخشد »

عامل بزرگواري و شرافت : گاه چنين تصوّر ميشود که تواضع انسان را کوچک ميکند، در حالى که اين يک برداشت نادرست است. حضرت علي(ع) مي فرمايند: « تواضع نردبان بزرگي است.»

تواضع، عامل محبوب شدن: فروتنى دلهاى مردمان را نرم و نسبت به يكديگر مهربان مي سازد. امير مؤمنان(ع) فرمودند:«نتيجه تواضع، جلب محبت و علاقه مردم است.»

منبع: وبلاگ تبیان

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت