تازه ترین مطالب

تاریخ : 20. مهر 1393 - 16:33   |   کد مطلب: 16415
رئیس ستاد مدیریت بحران همدان با اشاره به اینکه طی یک سال گذشته 349 زلزله و در هفت ماهه امسال 193 زلزله در همدان به ثبت رسیده، گفت: هر لحظه احتمال وقوع زلزله در همدان وجود دارد.

به گزارش کورنگ به نقل از خبرگزاری فارس، علیمردان طالبی عصر امروز در کارگاه آموزشی مدیریت بحران در روستاها، به فعالیت 14 کار گروه تخصصی مدیریت بحران در استان اشاره کرد و امداد و نجات، بازسازی، بهداشت و درمان و همچنین زلزله را بخشی از این کارگروه‌ها عنوان کرد.

وی با اشاره به اینکه مدت یک سال گذشته 349 زلزله و در هفت ماه و 16 روز سال جاری 193 زلزله در استان همدان به ثبت رسیده، متذکر شد: همه جای استان همدان در تنش‌ است و هر لحظه احتمال وقوع زلزله در همدان وجود دارد.

رئیس ستاد مدیریت بحران از چرخه چهار مرحله‌ای مدیریت بحران با عناوین پیشگیری، آمادگی، مقابله و بازسازی یاد کرد و مهم‌ترین چالش در استان را مدیریت بحران آب خواند و گفت: بیشترین منابع مصرفی ما از منابع زیرزمینی است.

وی مصارف آب در بخش‌های کشاورزی، صنعت و خدمات و شرب و بهداشت را به ترتیب 90، 2.7 ، 7.3 درصد اعلام کرد و یادآور شد: نزدیک 2 میلیارد متر مکعب ما تخلیه آب در استان همدان داریم.

طالبی با اشاره به اینکه بالای 85 درصد از منابع آب تجزیه‌پذیر ما در حال حاضر مصرف می‌شود، گفت: برای پیشگیری از وقوع مشکل، باید 237 میلیون متر مکعب آب کمتری مصرف شود.

وی به وجود 17 هزار حلقه چاه عمیق، چشمه قنات در استان اشاره کرد و گفت: هر ساله برداشت از این منابع آبی بیشتر از ورودی آب به آن است.

رئیس ستاد مدیریت بحران همدان، تعداد رودخانه‌های اصلی استان را هشت رودخانه با خروجی 545 میلیون متر مکعب اعلام کرد.

وی در ادامه دشت کبودراهنگ را بدترین دشت استان از حیث کمبود آب خواند و در ادامه به نهاوندی‌ها نیز به منظور کاهش مصرف و رعایت الگوی مصرف آب هشدار داد.

طالبی با اشاره به وضعیت خوب آب تویسرکان تا سال 87 گفت: از این سال به بعد آب تویسرکان از لحاظ کمی و کیفی افت پیدا کرد که دلیل اصلی کمبود آب در تویسرکان می‌توان را توسعه غیر منطقی باغات و کشاورزی در این شهرستان عنوان کرد.

وی با اشاره به اینکه بارش برف کمتر و بیشتر باران خواهد بود؛ خواستار اجرای الگوی مصرف اصولی و متناسب، کشت، رعایت الگوی مصرف شد.

رئیس ستاد مدیریت بحران همدان با بیان اینکه افراد تصور می‌کنند حل مشکل کم‌آبی تنها وظیفه دولت است، تاکید کرد: این وضعیت مشابه موقعیتی مانند حضور یک گروه در یک کشتی است که همه باید برای نجات از بحران وارد عمل شوند.

وی با تأکید بر اینکه آب منبع بی‌بدیلی است که باید در مصرف، توزیع و مدیریت دقت خاصی لحاظ شود، متذکر شد: طبق آمار مرکز پژوهش‌های مجلس مدت 25 سال گذشته عایدات صادرات پسته 30 میلیارد دلار بوده و این در حالی است که ضرر آن بالای 80 میلیارد دلار به واسطه صرف منابع آب برای کشور بوده است.

انتهای پیام

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت