به گزارش کورنگ به نقل از گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «جفری گلدبرگ» روزنامهنگار آمریکایی که ارتباط نزدیکی با مقامات اسرائیلی دارد و به انتشار گزارشهای جنجالی مشهور است، در تازهترین گزارش خود که در نشریه آتلانتیک منتشر شده، به اختلاف میان تلآویو و واشنگتن پرداخته و در مورد مسئله هستهای ایران نوشته است که «باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا دیگر تهدیدات «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیمصهیونیستی در مورد اقدام نظامی علیه ایران را جدی نمیگیرد.
وی ابتدای گزارش خود را با نقل قولی از یک مقام ارشد دولت آمریکا در مورد نتانیاهو آغاز کرده است. به گفته گلدبرگ، این مقام آمریکایی در مورد نتانیاهو گفته است: «بیبی (نتانیاهو)، یک آدم حقیر است.»
گلدبرگ سپس مدعی شده است که این اظهارات نشاندهنده آن است که روابط «ناگسستنی» اسرائیل و آمریکا به سمت یک «بحران تمام عیار» پیش میرود و حالا به بدترین وضعیت در تمام دوران رسیده و ممکن است بعد از انتخابات میاندورهای کنگره از این هم بدتر شود.
به ادعای نویسنده آتلانتیک اوباما ممکن است سال آینده در نشست مجمع عمومی سازمان ملل پوشش دیپلماتیک در رابطه با اسرائیل را کنار بگذارد، اما پیش از آن هم در صورتی که توافق هستهای با ایران حاصل شود، ممکن است منازعه طرفین به رسانهها کشیده شود.
گلدربرگ با بیان اینکه نتانیاهو و کابینه وی را میتوان مقصر این تنش در روابط قلمداد کرد، نوشته است که نتانیاهو اخیرا به چند نفر اعلام کرده است که او دیگر روی اوباما «خط کشیده» و قصد دارد در صورت توافق، مستقیما با کنگره و مردم آمریکا صحبت کند. به نوشته آتلانتیک، یک مقام آمریکایی میگوید دولت اوباما «عصبانیت بیحد و حصر» خود از گسترش شهرکها در اراضی اشغالی را که منجر به تضعیف روند سازش میشود، به نتانیاهو ابراز کرده است.
وی در ادامه مدعی شده است که مقامات دولت آمریکا در سالهای اخیر در نشستهای خصوصی با گلدبرگ، نتانیاهو را با الفاظی نظیر «متمرد»، «کوتهبین»، «مرتجع» و «کند ذهن» یاد کردهاند، اما این اولین بار است که او شنیده است که یک مقام آمریکایی وی را «حقیر» توصیف میکند.
مقام آمریکایی در توضیح به کار بردن عبارت پست و حقیر در مورد نتانیاهو میگوید: «خبر خوب در رابطه با نتانیاهو این است که او از به راه انداختن جنگ میترسد. خبر بد هم این است که او هیچ کاری برای کنار آمدن با فلسطینیها یا کشورهای عرب سنی انجام نمیدهد. تنها چیزی که او به آن علاقه دارد، این است که از خود در برابر شکست سیاسی محافظت کند. او نه (اسحاق) رابین است، نه (آریل) شارون است، او قطعا (مناخیم) بگین هم نیست. او بیجربزه است.»
به نوشته گلدبرگ، وی این مسئله را با یک مقام آمریکایی دیگر که به طور مرتب با اسرائیل سر و کار دارد، در میان گذاشته است. این مقام نیز با به کار بردن لفظ «حقیر» برای نتانیاهو در مسئله فلسطین موافق بوده، اما گفته است که وی در قبال مسئله هستهای ایران یک «بزدل» است. به گفته این مقام آمریکایی، دولت اوباما دیگر تهدید نتانیاهو مبنی بر انجام حمله پیشدستانه به تأسیسات هستهای ایران را باور ندارد. این مقام آمریکایی در این رابطه گفته است: «الان دیگر برای اینکه او دست به کاری بزند، خیلی دیر شده است. دو، سه سال قبل، ممکن بود این اتفاق رخ دهد. اما او نهایتا نتوانست ماشه را بکشد. دلیلش هم ترکیبی از فشار ما و بیرغبتی او برای انجام کاری رادیکال بود. الان هم دیگر خیلی دیر شده است.»
گلدبرگ سپس مدعی شده است که این یک تغییر بزرگ در نگرش دولت اوباما نسبت به نتانیاهو است. در سالهای 2010 و 2012 مقامات دولت آمریکا متقاعد شده بودند که نتانیاهو و «ایهود باراک» وزیر جنگ وقت اسرائیل آماده اقدام نظامی علیه ایران هستند. گلدربرگ اذعان کرده است که اوباما به شیوهای حسابشده از این تهدید استفاده کرد تا اجماعی جهانی برای تحریم ایران شکل دهد. به ادعای آتلانتیک، در آن زمان حتی مقر مرکزی فرماندهی آمریکا نیز در حال رصد منطقه بودند تا زمان دقیق اقدام نظامی علیه ایران را پیشبینی کنند.
مقام آمریکایی با بیان اینکه امروز به ندرت چنین هراسی وجود دارد، گفته است: «احساس این است که بیبی بلوف میزند. او (مناخیم) بگین "اوسیراک" نیست.»
اشاره این مقام آمریکایی به حمله سال 1981 جنگندههای رژیمصهیونیستی به نیروگاه هستهای عراق به دستور نخستوزیر وقت این رژیم است.
گلدبرگ در ادامه این گزارش که اندکی پس از آن یادداشت هیل مبنی بر لزوم اجرای بازی پلیس خوب و پلیس بد از سوی اوباما و نتانیاهو در قبال ایران، منتشر شده، عنوان کرده است که راحت شدن خیال اوباما از عدم اقدام نظامی از سوی نتانیاهو، موجب شده تا دولت وی بتواند راحتتر با ایران مذاکره کند.
هیل: در مقابل ایران، اوباما باید پلیس خوب و نتانیاهو پلیس بد باشد
به نوشته گلدبرگ، یکی دیگر از دلایلی که دولت اوباما نتانیاهو را فردی حقیر میداند، میل وافر او به حفظ کرسی نخستوزیری است. به همین دلیل هم هست که او با وجود اظهارات لفظی مبنی بر پایبندی به راهکار دو دولتی، همچنان به ساخت و ساز و انتقال یهودیان تندرو به مناطق فلسطینینشین ادامه میدهد.
نخستوزیر رژیمصهیونیستی روز گذشته انتقادات از شهرکسازیها در کرانه باختری و قدس شرقی را رد کرد و آنها را به دور از واقعیت خواند. «جن ساکی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا دو روز قبل گفته بود اگر اسرائیل میخواهد در صلح زندگی کند، باید اقداماتی انجام دهد که از تنشها بکاهد.
گلدربرگ در ادامه مینویسد: «این دولت نتانیاهو است که به نظر میرسد از واقعیات به دور است. بیت المقدس در آستانه انفجار انتفاضه سوم قرار دارد. این درست است که یهودیان حقی اخلاقی دارند که هرکجایی میخواهند در بیتالمقدس که مقدسترین شهر آنهاست، زندگی کنند. اما این هم درست است که یک دولت بالغ باید درک کند که همه حقوق را نمیتوان همزمان اجرا کرد. فلسطینیها هم معتقدند، آن هم نه بدون دلیل، که هدف از انتقال ساکنان یهودی به مناطق کاملا عربنشین، نه ایجاد یکپارچگی، بلکه تسلط بر آن منطقه و هرچه دشوارتر کردن شکلگیری پایتختی فلسطینی در شرق بیتالمقدس است.»
نویسنده این یادداشت سپس با اشاره به خودداری «جان کری» وزیر خارجه آمریکا و «سوزان رایس» مشاور امنیت ملی اوباما از دیدار با «موشه یعلون» که هفته گذشته به آمریکا سفر کرده بود، نوشته است که هیچ دورهای را به یاد ندارد که بین تلآویو و واشنگتن تا این حد تنش باشد.
به نوشته گلدبرگ، حتی سران لابیهای اسرائیل در آمریکا نیز این موضوع را تائید کرده و نتانیاهو را مقصر میدانند. «آوراهام فاکسمن» رئیس اتحادیه ضدافترا (از لابیهای قدرتمند صهیونیستی) در این مورد میگوید: «اسرائیلیها به حد کافی نقش آمریکا در حمایت اقتصادی، نظامی و سیاسی از اسرائیل را ارج نمینهند.»
آتلانتیک در ادامه به تبعات این تنش پرداخته و مدعی شده است که از این پس نتانیاهو در برخورد با توافق هستهای احتمالی با ایران، کار دشوارتری خواهد داشت و ضمنا پس از انتخابات میاندورهای که این هفته برگزار میشود، دولت اوباما علاقه کمتری به دفاع از اسرائیل در برابر قطعنامههای احتمالی در سازمان ملل خواهد داشت.
گلدبرگ در ادامه مدعی شده است که هدف از این کار جلوگیری از ادامه شهرکسازیهاست. به گفته وی، دولت اوباما همچنان قطعنامه درخواستی فلسطینیها برای به رسمیت شناختن دولت فلسطینی را وتو میکند، اما ممکن است آن را با قطعنامهای جایگزین کند که شهرکسازیها را محدود کند. این قطعنامه میتواند به انزوای جهانی اسرائیل منجر شود.
وی با بیان اینکه ممکن است کابینه نتانیاهو در برابر این طرحها مقاومت کند، نوشته است که ممکن است این مسئله برای دوران سیاسی نتانیاهو خوب باشد، اما برای اسرائیل فاجعهبار خواهد بود.
انتهای پیام
دیدگاه شما