به گزارش کورنگ، 'مسعود دهبانی' روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به کاهش نسبی دمای هوا و آغاز فصول سرد بر رعایت نکات ایمنی در استفاده از وسایل گازسوز تاکید کرد.
وی افزود: شهروندان باید در نصب وسایل گاز سوز دقت کافی را داشته و قبل از استفاده از بخاری باید از باز بودن مسیر دودکش مطمین باشند.
وی اضافه کرد: هر وسیله گاز سوز باید یک دودکش مجزا و ویژه و حداقل یک متر از کف پشت بام و لبه دیوار مجاور فاصله داشته باشد.
دهبانی با اشاره به اهمیت کنترل دقیق وسایل گازسوز به منظور اطمینان از سلامت کارکرد آنها گفت: کلاهک H مانند در مبادی خروجی دودکش ها برای ممانعت از فشار جریان باد و خروج گاز های سوخت الزامی است.
وی توجه به برچسب انرژی و استاندارد بودن لوازم گازسوز در هنگام خرید را مورد تاکید قرار داد.
وی استفاده از لوله های آکاردیونی (خرطومی) به عنوان دودکش وسایل گازسوز را بسیار خطرناک دانست و گفت: در نصب بخاری باید از دودکش های گالوانیزه و ضد زنگ با حداقل تعداد زانو، بست فلزی و شیلنگ استاندارد و مخصوص استفاده شود.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری همدان گفت: رنگ شعله گاز در وسایل گاز سوز بسیار مهم است و در صورتی که سوخت کامل و صحیح باشد رنگ آن آبی خواهد بود.
دهبانی تصریح کرد: رنگ شعله به غیر از آبی علامت خطر است و حادثه سنگین جانی در پی خواهد داشت لذا باید وسیله گاز سوز را خاموش و علت را بررسی نمود.
وی افزود: به هیچ وجه بخاری و شومینه بدون دودکش در محیط های بسته مانند اتاق خواب و آبگرمکن در مکان هایی مانند انباری، آشپزخانه های کوچک، حمام یا رختکن و پاسیو نباید نصب شود.
وی خاطر نشان کرد: برای تبادل هوا و جریان اکسیژن کافی متناسب با سامانه های گرمایشی نصب شده در محیط های مسکونی دقت لازم صورت پذیرد و به هنگام استفاده از بخاری زیر درب ها و یا کانال کولر برای عبور هوا باز باشد.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی همدان در ادامه گفت: همزمان با آغاز ماه محرم ماموران سازمان آتش نشانی همدان با حضور در حسینه ها و تکایا به آموزش رعایت نکات ایمنی اقدام کرده اند.
دهبانی همچنین با بیان اینکه از شروع فصل پاییز تاکنون موردی از گاز گرفتگی در شهر همدان گزارش نشده است تصریح کرد: یک هزار و 753 مورد عملیات امداد و نجات در هفته ماه گذشته توسط نیروهای سازمان آتش نشانی همدان انجام شده که هزار و 46 مورد از آن مربوط به اطفای حریق و 707 مورد مربوط به امداد نجات بوده است.
وی اضافه کرد: از هزار و 46 مورد اطفای حریق در هفت ماه گذشته 202 مورد در علفزار ها،100 مورد در باغات،120 مورد وسایل نقلیه و 228 مورد هم احتیاط حریق مستقر شده اند.
انتهای پیام
دیدگاه شما