به گزارش کورنگ، مرتضی عزالدین شامگاه سهشنبه در شورای برنامهریزی و توسعه استان همدان که با حضور اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی برگزار شد با تأکید بر اینکه استان همدان با تنگنای شدید آبی مواجه است، اظهار کرد: در حال حاضر برای تأمین آب مورد نیاز استان مجبور به استفاده از منابع آبی زیرزمینی هستیم و نبود روانآبها باعث چالش بزرگی در این حوزه شده است.
وی با بیان اینکه دشت کبودراهنگ در سالهای گذشته با 42 متر افت سطح منابع آبی زیرزمینی مواجه بوده، افزود: در حال حاضر به دلیل استفاده بیش از 100 درصد از آبهای تجدیدپذیر در استان با مشکلات بسیاری روبهرو هستیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان با بیان اینکه تمام دشتهای استان همدان دشت ممنوعه اعلام شدند، تصریح کرد: دشتهای استان همدان از وضعیت مطلوبی برخوردار نبوده و با پدیدههایی چون فروچاله مواجه هستند.
وی با بیان اینکه وضعیت دشتهای همدان ـ بهار و کبودراهنگ نامطلوب است، ادامه داد: برای حل مشکلات آب شهرستانهای همدان، بهار و کبودراهنگ، پروژه آبرسانی از سد تالوار که به نوعی بزرگترین پروژه آبرسانی غرب کشور است، تعریف شد.
عزالدین با تأکید بر اینکه تالوار با 46 درصد پیشرفت فیزیکی روبهروست، خاطرنشان کرد: برای اتمام این طرح به 400 میلیارد تومان پول نیاز است که باید حداقل سالانه 150 میلیارد تومان برای تکمیل آن اختصاص یابد.
وی با اشاره به اینکه آبرسانی از سد کلان به شهر ملایر نیز به 54 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، گفت: آبرسانی از سد سرابی به تویسرکان 36 میلیارد تومان، تکمیل ساختمان سد کلان و شبکه آبیاری و زهکشی 15 میلیارد تومان، تکمیل سد سرابی 16 میلیارد تومان، سد گرین 250 میلیارد تومان، سد نعمتآباد 26 میلیارد تومان و سد شنجور رزن به 20 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان، اقلیم خشک و نیمه خشک این استان با بارشی معادل یکسوم میانگین بارش جهانی را از جمله دلایل مشکل آب در استان دانست و اظهار کرد: وقوع خشکسالیهای پی در پی، وقوع افت سطح آب زیرزمینی، تخریب محیط زیست، ایجاد فروچاله در دشتهای استان و مواردی از این دست از چالشهای جدی آب در استان همدان است.
وی اصلاح و بازنگری قوانین مرتبط با آب، سیاستگذاری کلان در بخش اقتصاد آب و افزایش سهم اعتبارات فصل منابع آب و طرح تعادلبخشی را از جمله پیشنهادات در حوزه حل مشکلات آب استان اعلام کرد و افزود: افزایش سهم اشتغال در بخش خدمات و صنعت به جای کشاورزی، استقرار بودجهریزی عملیاتی و تغییر سال مالی به آخر شهریور ماه میتواند در حل مشکلات آب استان تأثیرگذار باشد.
مدیر فرودگاه همدان نیز در این جلسه گفت: برج مراقبت پرواز و ساختمان تکنیکال فرودگاه همدان 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای تکمیل آن به 5 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
علی کیخائی با اشاره به اینکه استان و شرکت فرودگاههای دیگر نمیتوانند به این پروژه کمک کنند، اظهار کرد: 7 میلیارد و 200 میلیون تومان اعتبار برای تکمیل این پروژه اعتبار نیاز است که تا کنون یکمیلیارد و 200 میلیون تومان هزینه شده و در سال 93 نیز یک میلیارد تومان برای این طرح مصوب شده است.
وی با بیان اینکه ترمینال پروازهای زیارتی فرودگاه همدان 10 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، افزود: برای تکمیل این پروژه 9 میلیارد و 900 میلیون تومان اعتبار نیاز است.
مدیر فرودگاه همدان با اشاره به اینکه توسعه و تکمیل میادین پروازی در فرودگاه همدان در حال حاضر با پیشرفت 95 درصدی مواجه است، تصریح کرد: برای تکمیل این پروژه که به خوبی پیش میرود، 2 میلیارد و 200 میلیون تومان اعتبار نیاز است.
وی خاطرنشان کرد: نبود فرودگاه مناسب در استان باعث محدودیت ورود گردشگر، کندی رشد شاخصها بهداشتی، درمانی و آموزشی، کاهش حجم سرمایهگذاری بخش خصوصی داخلی و خارجی خواهد شد و مردم را از داشتن حمل و نقل سریع و ایمن محروم میکند.
کیخائی تأکید کرد: اختصاص ردیف اعتباری مستقل در قانون بودجه به عنوان توسعه و تکمیل فرودگاه همدان پیشنهاد ما برای توسعه فرودگاه است.
منبع: فارس
دیدگاه شما