به گزارش کورنگ، محمدعلی پورمختار در گفتگو با ایسکا فساد را اقدامی پیچیده دانست و اظهار داشت: راه های مبارزه با فساد نیازمند پیشگیری و اجرای راه حل های پیچیده است. چراکه نگاه ساده به موضوع منجر به انحراف و شکست خواهد بود کما اینکه این مسئله اتفاق افتاده به همین دلیل بایستی برنامه ریزی حجیم و هوشمندانه ای صورت بگیرد.
وی با اشاره به اقدامات الکترونیکی هوشمند افزود: در بسیاری از موارد هم استفاده ازمناسبات الکترونیک به تصمیمات فردی ختم خواهد شد و در نهایت هر اقدامی را بی اثر خواهد کرد. به همین دلیل ضرورت، ایجاد محیطی رقابتی برای مجموعه فعالیت های اقتصادی است چرا که بیشترین مشکل ما در فضای اقتصادی رانت و انحصار است.
رئیس کمیسیون اصل نود مجلس گفت: انحصار و محدودیت نباید ایجاد شود، تا جایی که قانون اجازه می دهد باید عمل کنیم. از طرفی هم دستگاه ها باید بپذیرند که فساد در ابتدا در محل آن ها ایجاد می شود. بنابراین افرادی به عنوان ناظران مستقیم وغیر محسوس در مراجعات مردم حضور یابند چراکه تخلفاتی همچون رشوه را به راحتی میتوان شناسایی کرد.
وی به نقش سمن ها در پیشبرد اهداف مبارزه با فساد اشاره و تصریح کرد: نظارت ازبیرون هم توسط سایر دستگاه ها باید تقویت شود. دستگاه های وابسته به نظام یا ان جی او ها (سازمان های مردم نهاد) می توانند کمک کننده باشند. نهادهایی که کارکنانی سالم و بدون شائبه سیاسی دارند باید فعال تر باشند. همچنین باید اختیار جمع آوری اطلاعات به آن ها داده شود.
پورمختار به پرونده های فسادی اشاره کرد که به علت عدم وجود سند و مدرک به آن ها پرداخته نمی شود و افزود: چه بسیار پرونده هایی که به علت عدم توانایی اثبات جرم و مستند سازی به گزارش آن پرداخته نمی شوند در حالی که واقعیت دارند و باید به آن ها توجه کرد.
نماینده مردم کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه موارد مطرح شده از سوی قوای سه گانه باید اجرایی شود، خاطرنشان کرد: ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی که نمایندگان هر سه قوه در آن هستند، بیشتر باید به سیاست گذاری، تعیین نقشه راه و روش ها بپردازد. پرونده ها باید موضوعی و موردی در این جلسات بررسی شود. امیدواریم این ستاد مطالبه رهبری انقلاب را هم برآورده کند.
دیدگاه شما