به گزارش کورنگ؛ 'مرتضی عزالدین'روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به وضعیت موجود هم اکنون همه دشت های استان همدان در وضعیت ممنوعه و بدنبال آن نیز دشت کبودراهنگ در وضعیت ممنوعه بحرانی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه افت متوسط در این دشت 1.69 متر است عنوان کرد: متوسط کسری مخزن دشت همدان بهار 2.55، دشت رزن قهاوند 69.55، دشت ملایر 25.35، دشت نهاوند 17.29، دشت تویسرکان 7.05 و دشت اسدآباد نیز 17.79 میلیون متر مکعب برآورد شده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای همدان با بیان اینکه کسری کل دشت های استان همدان به 237.7 میلیون متر مکعب رسیده است گفت: میزان برداشت از منابع زیر زمینی در استان همدان دو میلیارد و 291میلیون متر مکعب است.
عزالدین افزود: سهم آب های زیر زمینی استان همدان از منابع تجدید شونده دو میلیارد و 52 میلیون متر مکعب و سهم آب های سطحی از منابع تجدید شونده 780 میلیون متر مکعب است.
وی اظهار کرد: در استان همدان برای تامین نیاز آبی وابستگی بیش از اندازه به منابع آب های زیرزمینی وجود دارد چرا که پتانسیل منابع آب های زیر زمینی استان 2.5 برابر منابع آب های سطحی است.
وی ادامه داد: هم اکنون میزان بهره وری آب در استان همدان بسیار پایین است و در شرایط فعلی آب با بهره وری کمتر است از ده درصد در استان به فروش می رسد.
عزالدین اضافه کرد: شرایط فعلی به علت کاهش نزولات جوی، برداشت های بی رویه از منابع آب زیر زمینی به خصوص در بخش کشاورزی و خشکالی های اخیر در استان اتفاق افتاده است.
استان همدان در سالجاری جز 11 استان مواجه با بحران آبی در کشور معرفی شده است.
انتهای پیام /
دیدگاه شما