به گزارش کورنگ به نقل از دولت اعتدال ، نتیجه مذاکرات پس از 9 روز گفتگو در لوزان، قرائت یک بیانیه مطبوعاتی شد که نکات بسیار قابل تاملی را به همراه داشت.نکاتی که شاید در آینده نزدیک کلید بن بست توافق جامع هسته ای را به همراه داشته باشد.
نكاتي كليدي كه بن بست توافق جامع را از همين لحظه نشان مي دهد را به صورت تیتروار در زیر بخوانید:
- اين "تفاهم سياسي" به گفته اوباما، نتانياهو را راضي مي كند و برخلاف ظاهر آن، الزام آور است.
- به گفته جان كري، گام بعدي كنترل برنامه موشك هاي بالستيك و ديگر تسليحات نظامي ايران است و بنابراين، فشارها به ايران همراه مذاكرات ادامه خواهد يافت.
- توافق دو مرحله اي انجام شد و از خط قرمز نظام عبور شد. مقام معظم رهبری در دیدار سالانه 19 بهمن با فرماندهان و پرسنل نیروی هوایی ارتش، درباره مذاکرات جاری هسته ای نکاتی را بیان فرمودند که به عنوان سند راهبردی مذاکرات هسته ای محسوب می شود؛ اشاره رهبری بر این نکته بود که توافق بر کلیات و جزئیات باید یک مرحلهای و غیر قابل تفسیر باشد. به این معنی که نباید اینگونه باشد که ابتدا بر روی کلیات توافق شود و بعد از مدتی در باره جزئیات صحبت کنند.
شاه کلید این بحث این است که اگر بنا باشد توافق دو مرحله ای باشد، زمینه زیاده خواهی طرف مقابل در جزئیات مذاکرات فراهم خواهد شد که چنین رفتاری هم از سوی غربی ها مسبوق به سابقه بوده است.
- تحريم ها لغو نشد/ حذف گام به گام تحريم ها، نه بر مبناي اعتماد متقابل بلكه در صورت راستي آزمايي ممكن مي شود.
پاشنه آشیل مذاکرات لوزان بر آنچه که ظریف تاکید می کرد نچرخید و برخی تحریم ها با شروط و با بی اعتمادی و نه با احترام متقابل قابل حذف است که با ادعای اوباما مبنی بر اینکه همیشه این احتمال وجود دارد که ایران تقلب کند! تمامی تحریم ها باز خواهد گشت. آمریکا در تمامی مراحل مذاکرات سیاست چماغ و هویج خود را نسبت به ایران فراموش نکرده بود.
به عبارتی ساده تر نمایندگان مجلس سنای آمریکا نقش پلیس بد و اوباما نقش پلیس خوب این سریال را به خوبی بازی کردند.
- پروتكل الحاقي بدون تصويب مجلس اجرا خواهد شد.
- فردو و اراك عملا تعطيل شد و قلب انرژي هسته اي ايران هدف گرفته شد.
- غني سازي محدود به نطنز شد.
- ايران بازرسي هاي نامحدود آژانس را فراتر از پروتكل پذيرفت.
- به گفته كري، برخی مفاد توافق امروز برای 10 سال، برخی 15سال و برخی 25 سال و برخی هم برای همیشه خواهند بود.
با توجه به موارد افتراقی بیانیه ای که از سوی ظریف قرائت شد با بیانیه ای که وزیر خارجه آمریکا به آن اشاره داشت این نکته به ذهن می آید که ظاهرا ایران متن دلخواه خود را به رسانه ها داده و آمریکا نیز متن مورد نظر خود را روی خروجی سایت وزارت خارجه خود گذاشته است.افکار عمومی در این میان مانده است که به خاطر امتیازات نقدی که دادیم عزای عمومی بگیرد و یا بدلیل وعده های مشروطی که گرفتیم جشن ملی برگزار کند که نیاز است سریعا وزارت خارجه ایران این نقاط افتراقی کور را روشن کند در غیر این صورت کلاهی که در ماجرای توافق ژنو بر سر ایران رفت مجددا نصیب ایران خواهد شد.
هنوز یادمان نرفته که بعد از توافق ژنو آمریکاییان مطالبی میگفتند و وزیر خارجه ما ادعایی خلاف آن داشت . مرور زمان نشان داد که ادعای آنها درست بود تا جایی که صدای ظریف را نیز درآورد و گفت: این رفتار آمریکا مخالف روح توافق است! اکنون نیز اوباما و کری حرفهایی میزنند که خلاف ادعاهای ظریف در بیانیه است .
انتهای پیام/ب
دیدگاه شما