به گزارش کورنگ، محمد حقگو در جلسه هم اندیشی برگزاری همایش بحران آب و راه های برون رفت آب، که روز گذشته در دانشگاه پیام نور کبودراهنگ برگزار شد، گفت: بی توجهی نسبت به مصرف بی رویه آب در بخش کشاورزی بی توجهی به حق الناس و یکی از بزرگترین منکرات جامعه است.
وی با بیان اینکه بحران آب، کشور ما را با چالشی جدی مواجه کرده است، گفت: اگر می خواهیم جلوی اسراف آب به ویژه در بخش کشاورزی گرفته شود باید مردم ما به این مسئله به عنوان منکر نگاه کنند و اجازه ندهند که کشت های پر آب بر، منابع آبی کشور را نابود کند.
حقگو گفت: 92 درصد آب شیرین کشور در بخش کشاورزی، مصرف می شود در حالی که سهم آن در تولید ناخالص ملی تنها 11 درصد است.
وی خواستار تغییر الگوی کشت و ایجاد نظام آبیاری نوین در مصرف آب کشاورزی شد و گفت: برخی از کشاورزان با کشت محصولات پرآب بر مانند سیب زمینی، 90 درصد آب های استان همدان را مصرف می کنند و این برای آینده کشاورزی استان یک تهدید جدی است.
حقگو با بیان اینکه برای کشت هر کیلو سیب زمینی 450 الی 500 لیتر آب نیاز است گفت: وضعیت بهرهوری آب در تولید سیب زمینی در شرایط بحران آب بسیار نگران کننده است.
رسانه ها افکار عمومی را نسبت به حفاظت از منابع آب سوق دهند
رئیس دانشگاه پیام نور کبودراهنگ با اشاره به نقش رسانه ها در روشن کردن افکار عمومی گفت: رسانه ها باید در حساس کردن افکار عمومی نسبت به حفاظت و استفاده بهینه از آب پیشگام باشند.
محمد حقگو، منابع آب های زیرزمینی را سرمایه ملی و متعلق به همه ملت دانست و اظهار داشت: برخی از سودجویان به نام کشاورزی این سرمایه ملی را هدر می دهند در حالی که بسیاری از مردم روستاها به خاطر بی آبی مجبور به مهاجرت از روستاها می شوند.
وی با انتقاد از برخی رسانه ها گفت: برخی رسانه ها در مورد صرفه جویی آب به مردم آدرس غلط می دهند.
حقگو اظهار داشت: درست است که صرفه جویی در مصرف آب شرب یک وظیفه همگانی است اما این مسئله در مورد آب های کشاورزی کمتر مورد توجه رسانه ها قرار گرفته است چرا که کل آب شرب مصرفی مردم در منازل 7 درصد آب مصرفی کشور را تشکیل می دهد و از سوی دیگر با توجه به بازیافت آن در چرخه طبیعت قرار می گیرد در حالی که مصرف آب در حوزه کشاورزی از این مزیت برخوردار نیست.
گفتنی است اولین همایش ملی بحران آب و راه های برون رفت در اواخر شهریور ماه به میزبانی دانشگاه پیام نور کبودراهنگ برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/ب
دیدگاه شما