پیغام خطا

  • Notice: Trying to get property of non-object در block_block_view() (خط 247 از /home/korangir/domains/korang.ir/public_html/modules/block/block.module).
  • Notice: Trying to get property of non-object در block_block_view() (خط 247 از /home/korangir/domains/korang.ir/public_html/modules/block/block.module).
  • Notice: Trying to get property of non-object در block_block_view() (خط 247 از /home/korangir/domains/korang.ir/public_html/modules/block/block.module).
  • Notice: Trying to get property of non-object در block_block_view() (خط 247 از /home/korangir/domains/korang.ir/public_html/modules/block/block.module).
  • Notice: Trying to get property of non-object در block_block_view() (خط 247 از /home/korangir/domains/korang.ir/public_html/modules/block/block.module).
  • Notice: Trying to get property of non-object در block_block_view() (خط 247 از /home/korangir/domains/korang.ir/public_html/modules/block/block.module).
  • Notice: Trying to get property of non-object در block_block_view() (خط 247 از /home/korangir/domains/korang.ir/public_html/modules/block/block.module).
  • Notice: Trying to get property of non-object در block_block_view() (خط 247 از /home/korangir/domains/korang.ir/public_html/modules/block/block.module).

تازه ترین مطالب

تاریخ : 11. خرداد 1394 - 12:33   |   کد مطلب: 18789
هر سال با نزدیک شدن به زمان امتحانات پایان سال تحصیلی، ذهن والدین و دانش آموزان از نگرانی های گوناگونی پر می شود که توجه کافی به آنها و یافتن راه های صحیح برای برطرف کردن آن، می تواند از تاثیرات سوء احتمالی تا حد زیادی جلوگیری کند.
دانش آموزان استرس نخورند اما تغذیه مناسب بخورند

به گزارش کورنگ به نقل از زنگ اول، یکی از این نگرانی ها، تغذیه صحیح در دوران امتحانات است که می تواند به آرامش، تمرکز و یادگیری دانش آموز کمک فراوانی بکند.

کارشناسان علم تغذیه برای بهتر و با موفقیت گذراندن این مرحله توصیه های کوچک و بزرگی دارند به همین بهانه با سپیده پرندی کارشناس تغذیه گفتگویی را ترتیب داده ایم که در ادامه می آید.

 

دانش آموزان از خوردن انرژی های کاذب خودداری کنند

سپیده پرندی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه پیروی از اصول درست تغذیه و برنامه ریزی منطقی میزان موفقیت فراگیران را در امتحانات دوچندان می کند، گفت: تغذیه نامناسب علاوه بر افزایش استرس و اضطراب، منجر به کاهش تمرکز و قدرت یادگیری دانش آموزان می شود.

وی افزود: استرس و اضطراب از حس های مشابه و آشنای دوران دانش آموزی است که می توان این نوع استرس را با بکارگیری روش های مناسب تا حد قابل توجهی کاهش داد.

پرندی با تأکید بر اینکه نداشتن تغذیه مناسب در ایام امتحان، براسترس دانش آموزان می افزاید، اظهار داشت: در واقع چهار گروه غذایی گوشت و حبوبات و تخم مرغ، سبزیجات و میوه ها، شیر و لبنیات و نان غلات، باید در برنامه تغذیه طوری گنجانده شوند که مجموعه آنها به تناسب در زمان های مختلف همواره استفاده شود.

این کارشناس تغذیه به علاقه بچه ها به خوردن غذاهای فست فود اشاره و خاطرنشان کرد: دانش آموزان نباید به هیچ وجه نباید سراغ غذاهای آماده بروند، زیرا این نوع غذاها انرژی کاذبی را یکباره به بدن تحمیل می کنند.

وی خطاب به والدین دانش آموزان ابراز داشت: اگر می خواهیم فرزندانمان خوب غذا بخورند، باید سعی کنیم اشتهای آنها باز شود که البته کار سختی نیست.

 

والدین فضای اشتهابرانگیز برای تغذیه فرزندان خود فراهم کنند

پرندی ادامه داد: کمک کنیم که دانش آموز به موقع بخوابد و صبح زود از خواب بیدار شود، در فاصله بین بیدار شدن از خواب و صرف صبحانه، بدن زمان کافی در اختیار دارد تا نیاز به صبحانه را با تحریک معده، برطرف کند.

وی اضافه کرد: علاوه بر این، مادران باید سعی کنند ظاهر صبحانه، اشتهابرانگیز باشد، حتی بهتر است در این روزها در حد توان، صبحانه ای تهیه شود که بیشتر مورد علاقه دانش آموز است.

این کارشناس تغذیه یادآور شد: چنددقیقه نرمش ساده، استفاده از سبزیجات مانند خیار و گوجه فرنگی و از دیدگاه روان شناسی، جمع شدن همه افراد خانواده برای خوردن صبحانه در تحریک اشتها موثر است.

پرندی با تأکید بر اینکه چه در روزهای آمادگی برای امتحان و چه در صبح روز امتحان، خوردن صبحانه نباید فراموش شود، اظهار داشت: بیشتر امتحانات در ساعات اولیه صبح برگزار می شوند و فاصله زمان صرف شام تا زمان صرف صبحانه، نسبت به فاصله متناوب سایر وعد ه های غذایی، بیشتر است، اگر این وعده غذایی حذف شود، کارایی مغز کاهش می یابد.

 

دانش آموزان میان وعده را فراموش نکنند

 

این کارشناس تغذیه همچنین به نقش خوردن میان وعده در فصل امتحانان اشاره کرد و اظهار داشت: دانش آموزان در ایام امتحانات سعی کنند سه وعده غذای کامل بخورند و میان وعده های غذایی را در ساعت 10 صبح و میان وعده عصر و میان وعده شب هم قبل از خواب فراموش نکنند.

سپیده پرندی مصرف برخی سبزی ها در کاهش اضطراب دانش آموزان مفید برشمرد و افزود: برخی میوه ها و سبزی‌ها از قبیل ریحان، نعناع، کاهو و سیب برای کاهش اضطراب سودمند است.

وی با بیان اینکه در روز امتحان نیز بهتر است دانش آموزان و دانشجویان برای افزایش کارایی مغز، مواد سرشار از پروتئین مصرف کنند، ابراز داشت: مواد سرشار از فیبر مانند تخم ‌مرغ، نان تست با عسل یا برشتوک نیز برای گروه های هدف مفید است.

پرندی خوردن نان و پنیر و گردو، تخم‌مرغ یا یک ظرف عدسی در روز امتحان را از موارد تاثیرگذار در آرامش دانش آموزان عنوان و خاطرنشان کرد: خوردن عسل و نوشیدنی‌های حاوی عسل نیز در کاهش اضطراب بسیار موثر است.

وی با تأکید بر اینکه کمبود منیزیم یکی از علل کاهش یادگیری است، عنوان کرد: خوردن آجیل مغزدار از قبیل بادام، کشمش، فندق، گردو و نخودچی که سرشار از منیزیم بوده، در رفع آن مفید است.

انتهای پیام/پ

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت