کورنگ: کمتر شهروندی در استان وجود دارد که برای ازدواج گذرش به ثبتنام و درخواست تسهیلات پیشبینی نشده نیفتاده باشد. تسهیلاتی که 2 سالی میشود که گرفتوگیر در آن افتاده و زوجهای جوان را چشم انتظار خود گذاشته است. این روند هر چند که بارها با تذکر و توصیه مسئولان به بانکها روبهرو بوده اما بانکها تا چندی پیش نبود اعتبارات را دلیل تعویق در پرداخت وام ازدواج عنوان میکردند و البته به تازگی هم نداشتن ضامن از سوی وامگیرندگان را به دلایل پرداخت نشدن وام ازدواج اضافه کردهاند.
25 فروردین ماه بود که رئیس اداره امور شعب بانک ملی استان همدان در گفتوگو با ایرنا دلیل تأخیر در پرداخت تسهیلات ازدواج را نداشتن ضامن توسط زوجین متقاضی عنوان کرده و گفته بود «متقاضیان ظرف مدت 2 ماه باید نسبت به ارائه مدارک به بانک اقدام کنند در غیر این صورت پس از پایان مهلت تعیین شده نام آنها از سامانه حذف شده و باید مجدد نامنویسی کنند».
محمد طوماسی البته این را هم گفته بود که اغلب زوجهای وامگیرنده به واسطه نداشتن شغل و درآمد مناسب و درگیر بودن با مشکلات مختلف در آغازین روزهای زندگی اقساط خود را دیرهنگام پرداخت میکنند. شاید این دلیل پنهانی باشد که پای بانکها را در پرداخت تسهیلات ازدواج سست میکند. چه اینکه با اضافه شدن مؤسسات اعتباری جدید در جمع بانکهای عامل پرداخت تسهیلات ازدواج و محدود بودن منابع، پای حساب سود و زیان بیشتر به میان میآید. اما سیاستگذاریها چیزی فراتر از این را تأکید میکند. علیرغم تأکید مکرر مسئولان ارشد کشور و وزارت ورزشوجوانان بر ازدواج آسان همواره از مانعی به نام اعتبارات بانکی گلهگذاری شده است.
این در حالی است در استان ما نیز در انتقاد از عملکرد بانکها نماینده ولی فقیه در استان در همایش حماسه حضور به بانکها خرده گرفته و از کمکاری و کوتاهی شعب پرداختکننده وام ازدواج در استان به استاندار شکایت برده است. استاندار همدان هم اگر چه در این نشست از همراهی بانکها ابراز رضایت کرد اما انتقاد وارده از سوی آیتا... طه محمدی را وارد دانست. حالا در تازهترین انتقاد معاون امور جوانان ادارهکل ورزشوجوانان استان همدان از عدمهمکاری بانکها در ارائه تسهیلات وام ازدواج به زوجها گلایه کرده است. اسدا... ربانیمهر در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در سال گذشته وضعیت پرداخت تسهیلات وام ازدواج کمی بهتر بود اما در حال حاضر بسیاری از بانکها در این زمینه همکاری لازم را ندارند.
وی با بیان اینکه در 4 ماهه اول امسال همکاری بانکها رضایتبخش نیست، گفت: امیدواریم مدیر بانک ملی استان همدان به عنوان رئیس شورای پرداخت تسهیلات وام ازدواج در استان، تمامی بانکهای عامل را در پرداخت این وام مجاب کند.
ربانیمهر یادآور شد: در سه ماهه نخست امسال دو هزار وام ازدواج به زوجها داده شده که این میزان پرداخت در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است.وی ادامه داد: در سال گذشته 40 هزار نفر معادل 20 هزار زوج وام ازدواج دریافت کردند.
ربانیمهر گفت: بانکهای ملی، صادرات، کشاورزی، کارآفرین و مهر ایران جزو بانکهای پرداختکننده وام ازدواج هستند اما به طور کلی همکاری مناسبی ندارند.
وی با بیان اینکه صف انتظار برای دریافت وام ازدواج حداقل 8 ماهه است، خاطرنشان کرد: به علت کمبود اعتبارات تمامی زوجها به طور مساوی وام ازدواج به مبلغ سه میلیون تومان دریافت میکنند و شرایطی که در سال گذشته برای برخی زوجها از جمله زوجهای دانشجو در مورد مبلغ وام ازدواج در نظر گرفته میشد برداشته شده و همه زوجها یکسان دریافت میکنند./همدان پیام
انتهای پیام/ب
دیدگاه شما