به گزارش کورنگ؛ علیرضا محمدی افزود: پس از دریافت گزارشی مبنی بر نگهداری تمساح در موزه تاریخ طبیعی همدان سرکشی از این محل صورت گرفت و این خبر تأیید شد.
وی تأکید کرد: این گونه جانوری از نظر رده حفاظتی، جزو گونههای در خطر انقراض بوده به گونهای که در لیست قرمز IUS قرار دارد.
کارشناس محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست همدان دلیل انقراض و کاهش جمعیت این گونه جانوری را از بین رفتن زیستگاه آن به دلیل اختصاص نیافتن حق آبه دانست. محمدی بیان کرد: برخی از افراد سودجو در فصل دیماه هنگام تخمگذاری این خزنده اقدام به سرقت تخم تمساح کرده و اقدام به نگهداری، پرورش و فروش آن میکنند.
وی بیان کرد: وزن گاندو به 180 تا 200 کیلو گرم و اندازه این خزنده بین یک ونیم تا دو متر میرسد به گونهای که از آن به عنوان بزرگترین خزنده ایران یاد میشود.
وی با ذکر اینکه این گونه جانوری تنها در منطقه شهرستان سرباز در شرق کشور یافت میشود، گفت: تمساح پوزه کوتاه از پرندگان، خدنگ، سگ، شغال، روباه و پستانداران کوچک جسه تغذیه میکند و تاکنون گزارشی مبنی بر حمله به انسان نداشته است.
کارشناس محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست همدان افزود: این تمساح در رودخانههای سیلابی و در مناطق با آب و هوای گرم و مرطوب زندگی میکند.
محمدی بیان کرد: چنانچه اقدامی فوری برای بهبود وضعیت این گونه با ارزش صورت نگیرد برای همیشه بزرگترین عضو خانواده خزندگان ایران را از دست خواهیم داد. وی خاطرنشان کرد: تمساحها بر خلاف سایر گونههای جانوری از 65 میلیون سال پیش تاکنون تغییر در ظاهرشان ایجاد نشده است.
به گفته وی، تمساح مردابی پوزه کوتاه (گاندو) از خانواده خزندگان و جزو راسته کروکودیلها است./ همدان پیام
دیدگاه شما