تازه ترین مطالب

تاریخ : 1. شهريور 1394 - 8:33   |   کد مطلب: 19701
یکم شهریور در تقویم ایران به پاس بزرگداشت بوعلی سینا، روز پزشک نامگذاری شده و از آنجا که نام شیخ‌الرئیس ابوعلی‌سینا و همدان درهم تنیده شده، این روز نام روز همدان را هم به خود گرفته است.
یکم شهریور، روز پزشک به پاس زادروز بوعلی سینا

به گزارش کورنگ، در سال 1385 مجلس شورای اسلامی در مصوبه‌ای همدان را « پایتخت تاریخ و تمدن ایران » اعلام کرد.
بنای شهر همدان به نامهای quotation mark اکباتان، هگمتانه، آنادانا و همدانا quotation mark معروف است و بر اساس تاریخ شهر همدان ، در زمان فرمانروایی بخت النصر ویران شد و بعدها داریوش آن را مرمت کرد.
در زمان اشکانیان که تیسفون پایتخت کشور بود همدان پایتخت و اقامتگاه تابستانی شاهان اشکانی شد و بعد از اشکانیان، ساسانیان هم قصرهای تابستانی خود را در این شهر بنا کردند.
برخی از اماکن دیدنی و تاریخی این استان شامل غار علی‌صدر کبودراهنگ، مجسمه شیرسنگی، شهر باستانی هگمتانه، کتیبه‌های گنجنامه،گنبد علویان، برج قربان، مسجد جامع همدان، آرامگاه های بوعلی سینا، عارف قزوینی، میر رضی الدین و باباطاهر، ارگ باستانی نوشیجان ملایر، امامزاده عبداله، سد اکباتان، تپه عباس‌آباد، حمام حاج آقا تراب، قلعه یزدگرد سوم، شهر زیر زمینی سامن، آتشکده بهرام، غارهای سراب، سوباشی کبودراهنگ، قلی‌آباد کبودراهنگ، امامزاده خاتون، قلعه باشقورتاران کبودراهنگ، سراب گیان، آتشکده گره‌چقا، دژ گوراب ملایر، مسجد جامع نهاوند، پیست اسکی تاریک‌دره، موزه هگمتانه و کلیساست .
از نظر کشاورزی هم استان همدان به علت کیفیت مناسب آب، هوا و خاک دارای قابلیت‌های تولیدی فراوان در زمینه محصولات کشاورزی است و در تولید محصولاتی همچون گردو و سیب زمینی رتبه نخست کشور را دارد.
از نظر علمی استان همدان به علت داشتن دانشگاه های بوعلی سینا، صنعتی همدان، آزاد اسلامی همدان، پیام نور و مراکز دیگر به عنوان یکی از قطب‌های دانشگاهی کشور شناخته شده ‌است.
فرآورده‌های دستی این استان هم در کشور شهرت زیادی دارد و برخی از صنایع دستی آن مانند صنعت سفالگری بخش عمده ای از صادرات این استان را به خود اختصاص داده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان می گوید: همه ساله نخستین روز ماه شهریور به یاد دانشمند شناخته شده شرق، شیخ‌الرئیس بوعلی ‌سینا روز همدان نامگذاری شده است، بنابراین، شناساندن همدان با بوعلی ‌سینا فرصت مغتنمی برای استان است.
آقای مقدم می افزاید: وجود آثار تاریخی و فرهنگی با قدمت چند هزار ساله در همدان همچون تپه هگمتانه، گنبد علویان، برج قربان، موزه تاریخ طبیعی، حمام قلعه،موزه مشاهیر، کتیبه های گنج نامه و جاذبه های طبیعی کم نظیر گواه بر جایگاه همدان در حوزه گردشگری کشور است.
وی با اشاره به اینکه همدان از لحاظ غنای فرهنگی و تاریخی قدمتی چند هزار ساله دارد،‌اضافه می کند: معرفی و شناساندن همدان باید به طور مستمر و مدوام انجام شود .
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درباره برنامه های روز همدان می گوید: ادای احترام به بوعلی سینا، تجلیل از پزشکان، ویزیت رایگان برخی پزشکان در این روز، همایش طب سنتی و گیاهان دارویی، نمایشگاه تصویر کودکان، اجرای شب شعر، نقالی، نمایشگاه سراسری کتاب و گردهمایی اهالی فرهنگ و هنر از دیگر برنامه‌های روز همدان است.
آقای مقدم با اشاره به شصت و یکمین سالگرد احداث بنای آرامگاه بوعلی سینا می گوید: دراین زمینه باید اقدامات تبلیغی تاثیرگذاری درباره معرفی بنا و شناساندن سنگ‌تراش‌های بنای آرامگاه که اکنون هم زنده هستند، اجرا شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به روز بزرگداشت پزشک می گوید: پارسال برای بزرگداشت روز پزشک ، تفاهمنامه همکاری بین دو کشور ازبکستان و ایران امضا شد.
آقای عبادیان می افزاید: دراین تفاهمنامه مقرر شد 2 کشور براساس قوانین و مقررات خود در چارچوب‌های مختلفی از جمله تبادل اطلاعات، گروه‌های علمی و اجرای تحقیقات مشترک همکاری کنند.
وی اضافه می کند: در برنامه اجرایی تفاهمنامه بنیاد علمی فرهنگی بوعلی ایران و فرهنگستان طب سنتی ازبکستان مقرر شد بزودی کتاب قانون بوعلی به زبان ازبکی و بر اساس نسخه تصحیح شده بنیاد بوعلی با نشان این بنیاد و فرهنگستان ازبکستان چاپ و منتشر شود.
به گفته کارشناسان با توجه به قدمت همدان، برگزاری برنامه ها به طور مقطعی و نمادین نمی تواند در معرفی همدان به کشور و دنیا نقش چشمگیری داشته باشد و همدان برای نشان دادن ظرفیت های خود از لحاظ گردشگری، تاریخی و فرهنگی نیاز به برنامه ریزی های مستمر و وسیع تر در سال و تبلیغات در خارج از مرزهای استان دارد.

انتهای پیام/ب

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت