به گزارش کورنگ به نقل از فارس، حجتالاسلام احمدحسین فلاحی ظهر امروز در همایش استانی شئون فرهنگی در مناسبتهای مذهبی با اشاره به راهکارهای ترویج مناسبتهای ملی و مذهبی، اظهار کرد: در راستای ترویج شعائر دینی باید فرهنگسازی مورد توجه جدی باشد و سپس این فرهنگ تبدیل به اعتقاد شود.
وی با بیان اینکه دشمنان در قالب فعالیتهای مختلف علیه مناسبتهای مذهبی فعالیت دارند، گفت: از 18 هزار شبکه ماهوارهای در جهان 35 شبکه علیه شیعه فعالیت دارد.
دبیر جبهه پایداری در استان همدان با بیان اینکه در کشور آنتندهی شبکهها در راستای ترویج معارف دینی بسیار ضعیف است؛ خواستار رفع این مشکل شد.
وی با تأکید بر اینکه فرد مذهبی باید زندگی خود را با مراسمات مذهبی تنظیم کند، خاطرنشان کرد: متأسفانه توسط برخی افراد شاهد برگزاری مراسم عروسی در مراسمات عزاداری اهل بیت(ع) هستیم.
فلاحی با بیان اینکه اگر نمادهای مذهبی عاشورا نظیر پوشیدن پیراهن مشکی به یک اعتقاد تبدیل شود دشمن به سختی میتواند رخنه کند، تصریح کرد: 70 درصد از گیرندگی افراد از لحاظ دیداری شکل میگیرد چراکه یک فرد با دیدن نمادها در شهر و مکان خاص پی به اعتقادات مردم آنجا میبرد.
وی با اهمیت به عمقسنجی فکری و معرفتافزایی دینی، گفت: برخی از افراد با وجود شرکت در مراسمات مذهبی اما به معرفت دینی نمیرسند که باید این امر آسیبشناسی شود.
دبیر جبهه پایداری در استان همدان با بیان اینکه دشمنان با انجام اقداماتی درصدد بودند تا سال 2010 میلادی مردم ایران را از مرجعیت دور کنند اما خوشبختانه تاکنون موفق نشدهاند، گفت: آنها سعی دارند مراسمات مذهبی را از تعقل به احساسات بکشانند.
وی با بیان اینکه متأسفانه بسیاری از مراسمهای ملی و مذهبی در مساجد برگزار نمیشود، تصریح کرد: در مساجد پرجمعیت به برپایی مراسمات مذهبی و ملی توجه نمیشود که همین امر باعث میشود مساجد به حاشیه روند.
وی توجه به منویات مقام معظم رهبری را در خصوص دشمنشناسی و مطالعه دقیق اسلام لازم دانست و خواستار برنامهریزی برای تحقق این مطالبه مقام معظم رهبری شد.
مسئول کانون مداحان همدان نیز ضمن توجه به ضرورت آسیبشناسی مناسبتهای مذهبی، اظهار کرد: نخستین آسیب در مناسبتهای مذهبی استفاده از اشعار بدون محتوا در رثای ائمه معصومین(ع) است.
عباس صدرالدینی با بیان اینکه باید به هنگام سرودن اشعار مذهبی از وجود کارشناس مذهبی بهره برد،اعمال سلیقه شخصی را یکی از آسیبهای مراسمات مذهبی دانست و بیان کرد: در برپایی مراسمات مذهبی نباید تصورات شخصی مورد توجه قرار گیرد.
وی عدم آشنایی با مبانی شعر و عدم توجه به فرامین مراجع عظام به ویژه بیانات مقام معظم رهبری را از دیگر آسیبهای مراسمهای مذهبی عنوان کرد.
مسئول کانون مداحان همدان با بیان اینکه توجه به ظاهرگرایی به جای کیفیگرایی، داشتن نگاه یکسونگری به مناسبتها و ایجاد دهههای مختلف که باعث نادیده گرفتن دهه محرم میشود از دیگر آسیبهای برپایی مراسم عزاداری است، یادآور شد: جدایی جوانان از پیشکسوتان در مداحی و تعدد آموزش مداحان توسط ادارات را نیز میتوان از دیگر مشکلات دانست.
وی با بیان اینکه برخی از مناطق مراسمات مذهبی خاص خود را دارند که نمیتوان آنها را نادیده گرفت، افزود: باید فیلتر خاصی برای برپایی چنین مراسمهایی در نظر گرفته شود.
انتهای پیام/ب
دیدگاه شما