به گزارش کورنگ به نقل از راه دانا؛ با پایان یافتن انتخابات پارلمانی در ترکیه شمارش آرا آغاز شده است.
نتایج انتخابات ترکیه بعد از شمارش 99 درصد آرا به شرح ذیل است:
حزب حاکم: 49.5
حزب جمهوریخواه خلق: 25.3
حزب دموکراتیک خلق: 10.3
حزب حرکت ملی: 12
به گزارش خبرگزاری رویترز، یک عضو ارشد حزب دموکراتیک خلقها(HDP ) نتایج آرا را ناامیدکننده خواندنده اما ابراز امیدواری کرد که این حزب حامی کردها بتواند با کسب 10 درصد آرا به پارلمان راه یابد.
به گزارش این خبرگزاری انگلیسی، یک مقام ارشد حزب جمهوریخواه خلق با اشاره به نتایج اولیه انتخابات ترکیه، هرگونه ائتلاف این حزب با حزب عدالت و توسعه را منتفی دانسته است.
خبرگزاری فرانسه در حالی که شمارش آرا ادامه دارد، از درگیریهایی در شهر کردنشین «دیاربکر» خبر داده است. این خبرگزاری به جزئیات بیشتری از این خبر اشاره نکرد.
رویترز به نقل از شاهدان عینی گزارش داده که نیروهای امنیتی ترکیه به معترضان سنگپراکن در دیاربکر گاز اشک آور شلیک کردند.
از سوی دیگر خبرگزاریهای فرانسه و روداو گزارش دادند که حزب دموکراتیک خلقها وابسته به کردهای ترکیه توانست با مجموع 4943597 رای بار دیگر ضمن کسب حداقل 10 درصد آرا حضور خود در پارلمان آینده این کشور را تضمین کند.
برخی منابع خبری در ترکیه خبر میدهند «دولت باغچلی» رهبر حزب حرکت ملی (MHP) به دلیل نتایج ضعیف در انتخابات درصدد استعفا از ریاست این حزب است.
همچنین رسانهها خبر دادند «احمد داود اغلو» نخستوزیر کنونی و رهبر حزب حاکم عدالت و توسعه در اولین واکنش به نتایج انتخابت، خدا را شکر کرده است و توئیت کرده است: «الحمدالله».
نخستوزیر ترکیه همچنین نتایج انتخابات ترکیه را «یک پیروزی برای دموکراسی» توصیف کرد و همچنین پیروزی حزب عدالت و توسعه را در این انتخابات اعلام کرد.
به گزارش «دیلی صباح»، هواداران حزب عدالت و توسعه با تجمع در ستادهای مرکزی این حزب درصدد برگزاری جشن پیروزی در انتخابات هستند.
این انتخابات پس از آن برگزار میشود که در انتخابات 7 ژوئن گذشته، حزب حاکم عدالت و توسعه، اکثریت مطلق خود را در پارلمان از دست داد و به همین دلیل از تشکیل دولت بازماند. این حزب در رایزنیهای مستمر با سایر احزاب پیروز نیز نتوانست، اعتماد آنها را برای همپیمانی جلب کند لذا دولت ائتلافی نیز تشکیل نشد و تنها راه موجود، برگزاری مجدد انتخابات بود.
حزب عدالت و توسعه در انتخابات قبلی با 258 کرسی از 550 کرسی پارلمانی در صدر قرار گرفت اما نتوانست حدنصاب لازم را برای تشکیل دولت به تنهایی کسب کند. طبق قوانین ترکیه حزب پیروز در صورتی که بتواند اکثریت کرسیهای مجلس را (بیش از ٢٧٥کرسی) به دست بیاورد میتواند به تنهایی دولت تشکیل دهد.
در انتخابات قبلی(انتخابات 7 ژوئن) حزب جمهوریخواه خلق با 132 کرسی در رتبه دوم، حزب حرکت ملی با 81 کرسی در رتبه سوم و حزب دموکراتیک خلقها با 79 کرسی در رتبه چهارم قرار گرفته بود.
بر اساس گزارش خبرگزاری «آناتولی»، 54 میلیون و 49 هزار و 940 نفر برای شرکت در این انتخابات، واجد شرایطند اما 75 میلیون و 288 هزار و 955 برگه رأی برای رایگیری در داخل و خارج از کشور تهیه شده است. در این انتخابات نیز مانند انتخابات 7 ژوئن گذشته، نامزدهای مستقل یا وابسته به احزاب مختلف برای کسب یکی از 550 کرسی پارلمان ترکیه با یکدیگر رقابت میکنند.
انتهای پیام/ب
دیدگاه شما