تازه ترین مطالب

تاریخ : 17. آبان 1394 - 6:45   |   کد مطلب: 20567
آمارهای گمرک نشان می‌دهد عراق در شهریور ماه امسال محموله‌ 9.5 تنی انگور تازه ایران به ارزش بیش از هفت هزار دلار را به کشور بازگردانده است.
بازهم میوه‌های صادراتی برگشت خوردند/ بعد از هندوانه نوبت به انگور ایرانی رسید

به گزارش کورنگ به نقل از «رازق»  خبرها حاکی است انگور و کشمشی که توسط ایران به کشور های دیگر صادر می شود پس از مدتی مقدار زیادی از آنها به کشور بازگشت داده می شود. آمارهای گمرک نشان می دهد عراق در شهریور ماه امسال محموله‌ 9.5 تنی انگور تازه ایران به ارزش بیش از هفت هزار دلار را به کشور بازگردانده است.

عراق در کنار کشورهایی مانند بلاروس، پاکستان،آلمان، امارات، بحرین، ترکیه، عمان، روسیه، قزاقستان و کویت از جمله مشتریان انگور ایران هستند که طی شش ماه نخست امسال مجموعا بیش از 2800 تن انگور تازه از ایران خریده‌اند، در این بین سهم عراق از بازار انگور تازه ایران طی این مدت معادل 160 تن بوده است که حدود 9.5 تن آن را به ایران بازگرداند. در این بین آمارها حاکی از آن است که مجارستان نیز در مرداد ماه امسال محموله‌ای 10 تنی از کشمش ایرانی را با ارزش بیش از 43 هزار دلار به ایران باز پس داد.

حسین مهاجران در گفت‌وگو با خبرنگار «رازق» با اظهار بی اطلاعی از بر گشت داده شدن کشمش و انگور ایران از سوی عراق و مجارستان، اعلام کرد: هندوانه ایرانی چند وقت پیش از سوی امارات برگشت داده شده بود اما در این باره هنوز چیزی نشنیده ام.

وی با اشاره به اینکه عکس العمل ایران در برخورد با چنین رفتاری چگونه است، افزود: عرف بر این است کشوری که برای اولین بار از ایران جنسی را خریداری می کند اگر معیوب باشد و یا آنطور که آنها خواسته اند نباشد می توانند مرجوع کنند؛ اما چون علت برگشت این کشمش ها و انگور ها هنوز مشخص نشده است می توان دو احتمال را برای این موضوع در نظر گرفت.

رئیس اتحادیه میوه و سبزی فروشان در تشریح این موضوع، گفت: احتمال اول اینکه زمانی که آن ها کشمش را از ایران خریداری می کنند اگر بخشی از آن کشمش ها مقداری با کشمش نوع دیگری قاطی داشته باشد آن ها قسمتی که با محصولات دیگر قاطی شده است را مرجوع می کنند و یا اینکه انتظار آنها اینست که کشمش های صادر شده بصورت پاک شده باشد و اگر مقداری از آن ها پاک نشده باشد آنها این محصول را برگشت می زنند.

وی در ادامه با اشاره به افزایش قیمت هندوانه و خیار نیز در هفته جاری بیان کرد: بارندگی های اخیر در این موضوع بی تاثیر نیست اما علاوه بر این امسال در فصل تابستان قیمت هندوانه طوری بود که حتی کرایه بار آن ها نیز در نمی آمد و استان هایی مثل دزفول و میناب که تازه در این فصل هندوانه آنها به بار می نشیند دیگر رغبتی برای کاشت هندوانه نداشتند و در نتیجه با کمبود عرضه شدید و افزایش تقاضا مواجه می شویم که پیش بینی می کنیم در ماه های آینده و شب چله با افزایش قیمت بیشتری مواجه شویم.

مهاجران با اشاره به علت گرانی خیار و گوجه فرنگی نیز بیان کرد: در این فصل تنها بخشی از نیاز کشور توسط گلخانه‌ها تامین می‌شود و بخشی هم از کشورهای دیگر وارد می شود که علت این گرانی را باید از کشورهای دیگر جست و جو کرد.

انتهای پیام/ب

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت