به گزارش کورنگ، پايگاه اطلاع رساني مقام معظم رهبري دومين نامه رهبرمعظم انقلاب را خطاب به جوانان غربي منتشر کرد. انتشار اين نامه از سوي رسانه هاي غربي بازتاب گسترده اي داشت و فرازهاي متفاوتي از اين نامه مهم مورد توجه رسانه هاي غربي قرار گرفت.
سياست هاي متناقض آمريکا در قبال تروريسم، تهاجم هاي نظامي به جهان اسلام، محکوم کردن حمله تروريستي پاريس، اشاره به خونريزي در فلسطين و خشونت داعش درعراق و سوريه، لزوم مقابله با انديشه خشونت زا، تروريسم درد مشترک جهان اسلام و غرب بخش هايي از نامه رهبر انقلاب است که از سوي رسانه هاي غربي مورد تفسير قرار گرفته است.
*خبرگزاري فرانسه
خبرگزاري فرانسه در بازتاب سخنان روزيکشنبه رهبرمعظم انقلاب اسلامي ايران نوشت، رهبر عالي ايران در پي حملات پاريس، در نامه اي خطاب به جوانان آمريکا و اروپا، 'استانداردهاي دوگانه' غرب را محکوم کرد.
به گزارش اين خبرگزاري فرانسوي، رهبرعالي ايران در نامه اي که به انگليسي و فرانسه ترجمه شد، نوشت: هرکس که ازمحبت و انسانيت بهره اي برده باشد، از ديدن اين صحنه ها متاثر و متالم مي شود، چه در فرانسه رخ دهد، چه در فلسطين و عراق و لبنان و سوريه.
آيت الله 'علي خامنه اي' در اين نامه ضمن بيان اين مطلب که 'درست است که امروز تروريسم درد مشترک ما و شما است'، 'سياست هاي متناقض' آمريکا را در 'ايجاد، تقويت و تسليح القاعده، طالبان و دنباله هاي شوم آنان' محکوم کرد.
(آيت الله) خامنه اي افزود: تهاجمات نظامي به جهان اسلام در سال هاي اخير- همراه با قربانيان بي شمار- نمونه اي ديگر از منطق متناقض غرب است. رنجي که جهان اسلام در اين سال ها از دورويي و چهره آرايي اين مهاجمان متحمل شده است، کمتر از خسارت هاي مادي نيست.
رهبرعالي ايران خاطر نشان کرد: تا زماني که استانداردهاي دوگانه بر سياست هاي غرب حاکم است و تروريسم به نوع خوب و بد تقسيم مي شود و منافع دولتي بر ارزش ها و اخلاقيات انساني پيشي مي گيرد، ريشه هاي خشونت را نبايد در جاهاي ديگر جست وجو کرد.
فرانس پرس در پايان نوشت: اين دومين نامه اي است که (آيت الله) خامنه اي به جوانان غرب نوشت. نامه اول ايشان به پس از حملات ژانويه 2015 به دفتر نشريه 'شارلي ابدو' و يک سوپر مارکت يهودي در پاريس و کشته شدن 17 نفر برمي گردد.
حملات 13 نوامبر پاريس 130 کشته و بيش از 300 زخمي به جا گذاشت.
* آسوشيتدپرس
خبرگزاري آسوشيتدپرس در بازتاب نامه حضرت آيت الله خامنه اي به جوانان غرب نوشت :رهبر عالي ايران حمله به پاريس را تروريسم کور ناميد.
آسوشيتدپرس افزود: (آيت الله) خامنه اي گفته است حوادث تلخي که تروريسم کور در فرانسه رقم زد، بار ديگر مرا به گفت و گو با شما جوانان برانگيخت.
اين خبرگزاري ادامه داد: رهبر ايران گفته است که از خونريزي در فلسطين و خشونت هاي داعش در عراق، سوريه و لبنان نيز متاثر است.
آسوشيتدپرس يادآور شد که اين نخستين واکنش رسمي رهبر ايران به حوادث تروريستي در پاريس است که به کشته شدن 130 تن منجر شد.
گزارش آسوشيتدپرس، بلافاصله روي تارنماي روزنامه پرشمارگانِ نيويورک تايمز نيز باز نشر شد.
*بي بي سي
پايگاه اينترنتي بي.بي.سي فارسي زير عنوان 'دومين نامه آيت الله خامنه اي به عموم جوانان در کشورهاي غربي' نوشت: رهبر جمهوري اسلامي ايران با نوشتن نامه اي خطاب به عموم جوانان در کشورهاي غربي از آنها خواست بر مبناي يک شناخت درست و با ژرف بيني و استفاده از تجربه هاي ناگوار، بنيان هاي يک تعامل صحيح و شرافتمندانه را با جهان اسلام پي ريزي کنند.
دفتر حفظ و نشر آثار آيت الله خامنه اي، يکشنبه 8 آذر با انتشار اين نامه به زبان هاي مختلف، انگيزه نوشتن آن را حوادث تلخي که تروريسم کور در فرانسه رقم زد، عنوان کرده که اشاره اي به حملات دو هفته پيش پاريس است.
اين، دومين نامه رهبر ايران از اين نوع در کمتر از يک سال محسوب مي شود. در بهمن ماه (ژانويه) گذشته هم، آقاي خامنه اي به مناسبت حملات انجام شده به دفتر هفته نامه شارلي ابدو و چند مکان ديگر در پاريس، به عموم جوانان در اروپا و آمريکاي شمالي نامه نوشته بود.
وي درنامه قبلي، ازجوانان غربي خواسته بود شناختي مستقيم و بي واسطه از اسلام به دست بياورند و اين دين را از طريق منابع اصيل و مآخذ دست اول آن بشناسند.
آيت الله خامنه اي در نامه جديد خود، وقايعي نظير حملات مسلحانه پاريس را نتيجه سياست هاي کشورهاي غربي دانسته و اين کشورها را به خاطر در پيش گرفتن معيارهاي دوگانه در برخورد با چنين وقايعي تخطئه کرده است.
رهبر ايران همچنين از کشورهاي غربي به خاطر تحقير فرهنگ هاي غني و اهانت به محترم ترين بخش هاي آنها انتقاد کرده و مؤلفه هاي اصلي فرهنگ غرب را پرخاشگري و بي بند وباري اخلاقي دانسته است.
آيت الله خامنه اي در بخشي ديگر از نامه خود، خاستگاه گروه هايي مانند داعش را يک تفکر افراطي و مطرود، آن هم در دل يک قبيله بدوي معرفي کرده است؛ توصيفي که به نظر مي رسد براي اشاره به پيروان جريان تکفيري مورد استفاده قرار گرفته است.
وي در ادامه، با بيان اينکه «طبق اخبار رسيده، در برخي کشورهاي اروپايي مقرراتي وضع شده است که شهروندان را به جاسوسي عليه مسلمانان وا مي دارد» گفته است: اين رفتارها ظالمانه است و همه مي دانيم که ظلم، خواه ناخواه خاصيت برگشت پذيري دارد.
اين اظهارات نخستين واکنش رهبر جمهوري اسلامي ايران به حملات اخير گروه هاي وابسته به گروه داعش در پاريس به شمار مي رود. در آن حملات 130 نفر کشته شدند و تعداد بيشتري نيز زخمي شدند.
*راديو فردا
پايگاه اينترنتي راديو فردا نيز زير عنوان «نامه تازه رهبر ايران به جوانان غرب؛ تروريسم درد مشترک است» نوشت : آيت الله خامنه اي رهبر جمهوري اسلامي در نامه اي خطاب به عموم جوانان در کشورهاي غربي، تروريسم را «درد مشترک» دنياي اسلام و کشورهاي غربي خوانده و در عين حال، غرب را به تضاد سياسي و برخورد دوگانه با تروريسم متهم کرده است.
اين نامه که دومين نامه آيت الله خامنه اي به جوانان کشورهاي غربي است، حدود يک سال پس از نخستين نامه او خطاب به جوانان اروپا و آمريکاست که در بهمن ماه سال 93و پس از حمله به دفتر نشريه طنز شارلي ابدو در پاريس نوشته بود. حمله اي که مسؤوليت آن حمله را گروه داعش برعهده گرفت.
در نامه جديد رهبر جمهوري اسلامي که روز هشتم آذرماه در وب سايت حفظ و نشر آثار او انتشار يافته، انگيزه نوشتن اين نامه، حوادث تلخي که تروريسم کور در فرانسه رقم زد، توصيف شده است.
آقاي خامنه اي در نامه جديدش از اينکه چنين رويدادهايي بستر گفت وگوي او با جوانان غرب را مي سازد، ابراز تأسف کرده اما افزوده است اگر اين مسائل دردناک زمينه اي براي همفکري و چاره انديشي نشود، خسارت دوچندان خواهد شد.
او افزوده است که به اين علت، جوانان را مورد خطاب قرار مي دهد که تنها آنها مي توانند با درس گرفتن از اين رنج ها، سد بيراهه هايي شوند که غرب را به نقطه کنوني رسانده است.
آيت الله خامنه اي سپس ضمن همدردي با قربانيان چنين رويدادهايي، گفته است هر کس که از محبت و انسانيت بهره اي برده باشد، از ديدن اين صحنه ها متأثر و متألم مي شود؛ چه در فرانسه رخ دهد، چه در فلسطين و عراق و لبنان و سوريه.
* تفاوت هاي درد مشترک
راديو فردا ادامه داد: رهبر جمهوري اسلامي تروريسم را «درد مشترک» دنياي اسلام و غرب خوانده، اما گفته است که درد و اضطرابي که حوادث اخير در فرانسه ايجاد کرده، با رنجي که مردم عراق، يمن، سوريه، و افغانستان تحمل کرده اند دو تفاوت عمده دارد؛ نخست اينکه دنياي اسلام در ابعاد بسيار بزرگ تر و خشن تر آنها را تجربه کرده و دوم اين که برخي از قدرت هاي بزرگ همواره حامي اين خشونت ها بوده اند.
وي در ادامه، غرب را به تضاد سياسي و برخورد دوگانه با تروريسم متهم کرده و براي نمونه گفته است که آمريکا خود، القاعده، طالبان و دنباله هاي آن را ايجاد يا تقويت و تسليح کرد و همچنين غرب متحد حاميان آشکار و شناخته شده تروريسم تکفيري، به رغم داشتن عقب مانده ترين نظام هاي سياسي است، در حالي که پيشروترين و روشن ترين انديشه هاي برخاسته از مردم سالاري هاي پويا در منطقه را سرکوب کرده و مي کند.
آقاي خامنه اي حمايت از اسرائيل را نيز مصداق ديگري از «برخورد دوگانه با تروريسم» خوانده و تهاجم به کشورهاي اسلامي را هم نمونه ديگري از منطق متناقض غرب توصيف کرده است.
آيت الله خامنه اي پس از اشاره به اين موارد، به جوانان غرب توصيه کرده که بايد به عنوان نخستين مرحله ايجاد امنيت و آرامش اين ذهنيت آلوده به تزوير حاکمان خود را تغيير دهند و با اين انديشه خشونت زا مقابله کنند؛ چون اين انديشه در سياست هاي فرهنگي غرب رسوخ کرده و يک هجوم نرم و خاموش را سامان داده است.
رهبر ايران، غرب را متهم کرده که مي کوشد در کشورهاي اسلامي شبيه سازي فرهنگي کند؛ اما افزوده است که به اعتقاد او، تحميل چنين فرهنگي خشونت خاموش است.
آقاي خامنه اي مؤلفه هاي اصلي فرهنگ غرب را پرخاشگري و بي بندوباري اخلاقي دانسته و گفته است که اهميت و ارزش پيوند هاي فرهنگي را انکار نمي کند اما با تحميل يک فرهنگ ستيزه جو و مبتذل و معناگريز که به صورت محصولات هنري به جوانان در جهان اسلام عرضه مي شود، مخالف است.
رهبر جمهوري اسلامي گروه هايي چون داعش را زاييده اين گونه وصلت هاي ناموفق با فرهنگ هاي وارداتي دانسته و گفته است که مشکل، عقيدتي نيست بلکه تلاقي استعمار با يک تفکر افراطي و مطرود، آن هم در دل يک قبيله ي بدوي، بذر تندروي را در اين منطقه کاشت.
* دويچه له:
پايگاه اينترنتي صداي آلمان (دويچه وله) نوشت : رهبر جمهوري اسلامي ايران خطاب به عموم جوانان کشورهاي غربي در پيامي اقدام تروريست ها را متاثر از 'يک عمر تغذيه ي فرهنگي ناسالم' در غرب خواند.
اين پايگاه خبري در گزارشي افزود: (حضرت آيت الله) خامنه اي روز يکشنبه براي دومين بار در کمتر از يک سال گذشته پيامي خطاب به جوانان کشورهاي اروپايي و آمريکاي شمالي صادر کرد.
اين پيام با اشاره به عمليات خونين تروريست هاي داعش در پاريس صادر شد؛ در اين حادثه که جمعه 13 نوامبر رخ داد دستکم 130 نفر جان خود را از دست دادند.
محور اصلي پيام رهبر جمهوري اسلامي، بي ارتباط جلوه دادن عمليات تروريستي داعش به اسلام و مقصر دانستن فرهنگ غرب در کشيده شدن شهروندان مسلمان به سوي تروريسم است.
رهبر ايران با اشاره به حوادث تروريستي خطاب به جوانان غربي نوشت: هر کس که از محبت و انسانيت بهره اي برده باشد، از ديدن اين صحنه ها متأثر و متألم مي شود؛ چه در فرانسه رخ دهد، چه در فلسطين و عراق و لبنان و سوريه.
ايشان در ادامه گفت : قطعا يک ونيم ميليارد مسلمان همين احساس را دارند و از عاملان و مسببان اين فجايع، منزجر و بيزارند.
*مردم سالاري هاي پويا در منطقه
رهبر ايران خطاب به جوانان غربي به آنها گوشزد کرد: لازم است بدانيد که ناامني و اضطرابي که در حوادث اخير تجربه کرديد، با رنجي که مردم عراق، يمن، سوريه، و افغانستان طي سال هاي متمادي تحمل کرده اند دو تفاوت عمده دارد.
او يکي از تفاوت ها را ابعاد به مراتب وسيع تر، در حجمي انبوه تر و به مدت بسيار طولاني تر خشونت هاي تروريستي در کشورهاي اسلامي خواند و گفت : دوم اينکه متاسفانه اين خشونت ها همواره از طرف برخي از قدرت هاي بزرگ به شيوه هاي گوناگون و به شکل موثر حمايت شده است.
رهبرجمهوري اسلامي نقش آمريکا را در ايجاد يا تقويت و تسليح القاعده، طالبان و دنباله هاي شوم آنان بسيار آشکار عنوان کرد و افزود : اين در حالي است که پيشروترين و روشن ترين انديشه هاي برخاسته از مردم سالاري هاي پويا در منطقه، بي رحمانه مورد سرکوب قرار گرفته است.
* نفوذ
رهبر ايران کشورهاي غربي را به دو رويي، رياکاري و داشتن منطق متناقض متهم کرده و خطاب به جوانان غربي ابراز اميدواري مي کند: در حال يا آينده، اين ذهنيت آلوده به تزوير را تغيير دهيد؛ ذهنيتي که هنرش پنهان کردن اهداف دور و آراستن اغراض موذيانه است.
او در بخشي از اين پيام به يکي از مهم ترين دغدغه هاي اخير خود و نزديکانش مي پردازد و نسبت به خطر نفوذ و 'هجوم نرم و خاموش' فرهنگ غربي به فرهنگ بومي کشورهاي غير غربي و فرهنگ ساکنان خارجي تبار اين کشورها هشدار مي دهد.
رهبر جمهوري اسلامي پرخاشگري و بي بندوباري اخلاقي را مولفه هاي اصلي فرهنگ غربي توصيف کرد و نوشت : گروه هاي فرومايه اي مثل داعش، زاييده ي اين گونه وصلت هاي ناموفق با فرهنگ هاي وارداتي است.
رهبر عالي ايران نتيجه مي گيرد که مشکل گروه هاي تروريستي عقيدتي نيست و اگر بود مي بايست پيش از عصر استعمار نيز نظير اين پديده ها در جهان اسلام مشاهده مي شد.
انتهای پیام/ب
دیدگاه شما