به گزارش کورنگ، عبدالناصر همتی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در پاسخ به این پرسش "آیا مشکل اتصال به سوئیفت رفع و ارتباط بانک ملی با این شبکه برقرار شده است؟" اظهار داشت: تمام کارهای مربوط را انجام داده و منتظر تأیید نهایی سوئیفت هستیم.
وی افزود: تستهای لازم نیز انجام شده است؛ تمام اقدامات مربوطه از سوی بانک ملی انجام شده است.
مدیرعامل بانک ملی درباره برقراری سوئیفت در دیگر بانکها نیز گفت: اطلاعی از وضعیت سوئیفت در سایر بانکها ندارم اما در بانک ملی مراحل عملیاتی طی شده و منتظر تأیید نهایی هستیم.
به گزارش تسنیم، حدود دو هفته قبل بود که ولیالله سیف رئیس کل بانک مرکزی در یگ گفتگوی یکطرفه با تلویزیون اعلام کرد: 9 بانکی که قبلاً تحریم شده بودند تا ساعات پایانی شب (11 بهمن) به سوئیفت متصل میشوند.
وی با اشاره به فرایند عضویت بانکهای تحریم شده به سوئیفت، گفت: هفته گذشته اعلام شد تا شنبه ــ یکشنبه هفته آینده (این هفته) مشکل این 9 بانک برای اتصال به سوئیفت حل خواهد شد. امروز (11 بهمن) به من گزارش دادند که این مشکل حل شده و 9 بانک تحریم شده شب به سوئیفت متصل میشوند.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه ممکن است نصب نرمافزار اتصال به سوئیفت یک تا دو روز زمان ببرد، گفت: ولی در این هفته بهطور کامل فرایند اتصال به این سامانه برای این بانکها حل خواهد شد و این بانکها میتوانند برای مخابره پیامهای مالی از این سامانه استفاده کنند.
ناصر حکیمی مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی نیز همان شب به تلویزیون گفت: از صبح دوشنبه که روز اول کاری کشورهای اروپایی است سوئیفت با بانکهای ما برقرار میشود اما با توجه به اینکه 3 تا 4 سال از قطع سوئیفت با بانکهای ما میگذرد و برخی از کارهای نرم افزاری و نصب سیستم و آموزش کارکنان باید انجام شود عملیاتی شدن سوئیفت از سوی بانکهای ما اندکی زمان میبرد.
وی ادامه داد: روابط کارگزاری بانکهای ما و بانکهای خارج از کشور هم موضوع دیگر است که زمانبر است تا ارتباط کسب و کاری بانکهای ما با بانکهای خارجی برای قراردادها و گشایش اعتبار برقرار شود.
این درحالی است که مؤسسه سوئیفت در 27 دی ماه امسال (17 ژانویه 2016) در وبسایت خود بهطور رسمی خبر رفع تحریمهای برخی بانکهای ایرانی را درج و بدین ترتیب بهطور رسمی اعلام کرد که بانکهای رفع تحریم شده میتوانند بهطور مجدد از خدمات سوئیفت استفاده کنند.
ولی با وجود این اطلاعیه و اعلام مقامات بانک مرکزی، تا امروز سوئیفت بهطور کامل برای تمام بانکها برقرار نشده است؛ هرچند غلامعلی کامیاب معاون ارزی بانک مرکزی در همین ارتباط گفته است: بانکها از دو هفته گذشته به سوئیفت متصل شدند اما علاوه بر انجام امور فنی باید کاربران نیز تعریف میشدند که این امر زمانبر بود و پروسه مفصلی داشت.
معاون ارزی بانک مرکزی به خبرگزاری دولت گفته: بنابراین با انجام اقدامات لازم، سوئیفت از روز (25 بهمن ماه) در بانک مرکزی عملیاتی شد و در دیگر بانکها نیز یا عملیاتی شده و یا درحال عملیاتی شدن است.
کامیاب با تأکید بر اینکه باید تنظیمات نرم افزاری در بانکها و همچنین سوئیفت انجام میشد، گفت: این امر سبب شد عملیاتی شدن سوئیفت بعد از اتصال، مدتی طول بکشد.
البته قبلاً در خبرها بهنقل از عبدالناصر همتی رئیس شورای هماهنگی بانکهای دولتی و خصوصی آمده بود که مشکلات سوئیفت از دوشنبه (دیروز) رفع خواهد شد و بانکها به این شبکه وصل میشوند.
ولی با احتساب به سخنان کامیاب میتوان گفت که سوئیفت علی الحساب برای بانک مرکزی باز شده ولی برای سایر بانکهای لغو تحریم شده یا وصل نشده یا در حال وصل شدن است.
به گزارش تسنیم، سیستم سوئیفت برای ارسال و دریافت هرگونه پیام ارزی بین واحدهای ارزی بانکهای داخل کشور و بانکهای خارج از کشور مورد استفاده قرار میگیرد.
در حال حاضر بیشتر بانکهای داخلی ایران از طریق خطوط Leased یا ماهواره به یک مرکز بهنام SAP در بانک مرکزی متصل شده و از طریق سیستم ماهوارهای پیامها را برای بانکهای مورد نظر ارسال میکنند. این سیستم برای سرعت بخشیدن به انجام معاملات ارز و جلب رضایت مشتریان و همچنین هماهنگی تمام عملیات ارزی در سطح جهانی با استفاده از یک نرم افزار استاندارد مورد توجه واقع شده است.
نخستین هدف سوئیفت جایگزینی یک روش یکپارچه و استاندارد بین المللی برای تبادل مالی و حذف روشهای ارتباطی غیراستاندارد کاغذی یا از طریق Telex بود. در حال حاضر بیش از هفتهزار مؤسسه در 197 کشور جهان عضو این انجمن هستند. در سال 2001 بیش از 1.5 میلیارد پیام از طریق سیستم سوئیفت در سطح جهان مبادله شده است.
انتهای پیام/ب
دیدگاه شما