تازه ترین مطالب

تاریخ : 3. خرداد 1395 - 22:32   |   کد مطلب: 22723
مدیرعامل شرکت گاز همدان گفت: اختلاف فروش و دریافتی گاز در استان 5درصد است که این میزان شایسته استان نیست.
اختلاف 5 درصدی فروش و دریافت گاز شایسته همدان نیست/گازبها هنوز تغییر نکرده است

به گزارش کورنگ ، محمدمهدی مهدوی ظهر امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در سال گذشته 483 کیلومتر شبکه شهری و روستایی در استان اجرایی شده است، اظهار کرد: در سال گذشته 9 هزار و 100 علمک جدید گاز در استان نصب شده است.

وی از جذب 23 هزار و 107 مشترک جدید در سال گذشته خبر داد و گفت: 23 هزار و 200 خانوار جدید شهری و روستایی به مشترکان گاز استان همدان اضافه شده است.

مدیرعامل شرکت گاز استان همدان به برخورداری 102 روستای جدید از نعمت گاز اشاره کرد و افزود: در سال 92، 56 روستا و در سال 93، 52 روستا از نعمت گاز بهره‌مند شدند که در مجموع برخورداری روستاها از گاز به 932 روستا رسید.

وی از برخورداری صد درصدی جامعه شهری از نعمت گاز خبر داد و ادامه داد: 93 روستا معادل 97.6 درصد از خانوارهای روستایی از نعمت گاز برخوردار هستند و 99 درصد خانوارهای شهری استان از گاز طبیعی استفاده می‌کنند.

*اختلاف گاز به فروش رفته و دریافتی 19 میلیون مترمکعب است

مهدوی با بیان اینکه در سال گذشته حدود 2.7 میلیارد متر مکعب گاز در ورودی شهرها و روستاها از طریق خطوط انتقال دریافت شد، گفت: از این میزان 2 هزار و 581 میلیون متر مکعب گاز در قالب صورتحساب‌های توزیع شده، به فروش رفته است.

وی اختلاف گاز به فروش رفته و دریافتی را 19 میلیون متر مکعب عنوان کرد و افزود: اختلاف فروش و دریافتی گاز در استان همدان 5درصد است که این میزان شایسته استان نیست.

مدیرعامل شرکت گاز استان همدان متوسط اختلاف فروش گاز در کشور را 2.5 درصد دانست و گفت: میزان اختلاف ناشی از سرقت، تخلف و هدررفت گاز از طریق دستکاری تجهیزات، بدون اینکه اشتراک‌پذیری صورت گرفته باشد، انجام می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه سال گذشته 163 واحد صنعتی و کشاورزی از نعمت گاز برخوردار شدند، اظهار کرد: 17 هزار متر مکعب در بخش صنعتی سوخت گاز طبیعی جایگزین گاز مایع صورت گرفت.

مهدوی با بیان اینکه 29 شهر و 934 روستا از گاز طبیعی بهره‌مند شدند، افزود: 8 هزار و 660 کیلومتر شبکه شهری و روستایی ایجاد شده که 68 درصد سهم روستاها است.

*381 ایستگاه گاز مربوط به مشترکان پرمصرف است

وی با تأکید بر اینکه 305 هزار و 800 علمک در سطح استان همدان نصب شده است، گفت: 47 درصد سهم روستاها است.

مدیرعامل شرکت گاز همدان با بیان اینکه 953 ایستگاه اصلی درون شهری روستایی و مراکز پرمصرف در استان وجود دارد، خاطرنشان کرد: 381 ایستگاه مربوط به مشترکان پرمصرف است.

وی از روند عملیات گازرسانی در 57 روستا خبر داد و اظهار کرد: 25 روستا که قابلیت گازرسانی دارند، در دستور کار است.

مهدوی یادآور شد: امسال می‌توان ادعا کرد تا پایان سال هیچ روستایی که قابلیت گازرسانی داشته باشد، نخواهیم داشت و گازرسانی همه روستاهایی که دارای شرایط گازرسانی هستند، پیگیری می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال گذشته استان همدان با مصرف 2 هزار و 581 میلیون متر مکعب گاز نسبت به سال 93، 6.6 درصد رشد داشته است، افزود: قبل از هدفمندی یارانه‌ها میزان رشد مصرف گاز در کشور 15 تا 20 درصد بود، اما از زمان اجرای هدفمندی یارانه‌ها میزان رشد مصرف گاز 5 تا 6 درصد بیشتر نیست و این نشان از مدیریت مصرف است.

مدیرعامل شرکت گاز همدان مصرف گاز در مراکز مذهبی را 14.4 میلیون متر مکعب عنوان کرد و گفت: این میزان مصرف بدون هزینه بوده و رایگان در اختیار این مراکز قرار می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: از 2 هزار و 581 میلیون متر مکعب گاز مصرفی استان همدان، 316 میلیون متر مکعب معادل 12.3 درصد توسط نیروگاه برق 12.3، 256 میلیون متر مکعب معادل 10 درصد توسط سه کارخانه سیمان و 152 میلیون متر مکعب معادل 5.6 درصد در 44 جایگاه CNG مصرف شده است.

*59 درصد گاز را مشترکان شهری مصرف می‌کنند

مهدوی با بیان اینکه معادل 413 هزار لیتر بنزین، گاز طبیعی جایگزین شده است، گفت: بالاترین مصرف روزانه استان 10 اسفند ماه بود که در این روز 14 میلیون متر مکعب گاز مصرف شده است.

وی اضافه کرد: سال گذشته 59 درصد مصرف شهری، 14.2 درصد روستایی و 26.8 درصد در مراکز صنعتی مصرف گاز صورت گرفته است.

مدیرعامل شرکت گاز همدان امسال پیش‌بینی مصرف گاز در استان همدان 3 میلیون و 700 میلیون متر مکعب پیش‌بینی شده است، افزود: این میزان مصرف گاز در کشور، 191 میلیارد مترمکعب پیش‌بینی شده که اگر این میزان مصرف در استان و کشور محقق شود، مصرف استان دو درصد مصرف کل کشور خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته 4 میلیون و 270 هزار و 112 قبض گاز چاپ و منتشر شده که نسبت به سال 93 حدود 13 درصد رشد داشتیم.

مهدوی با بیان اینکه 30 درصد مصرف استان متعلق به شهرستان همدان است، گفت: 13 درصد مصرف گاز در ملایر، 11 درصد در رزن، 7.7 درصد در بهار، 4.4 درصد در تویسرکان، 10.5 درصد در نهاوند، 4درصد در اسدآباد، 18 درصد در کبودراهنگ و نیروگاه شهید مفتح و 1.3 درصد در شهرستان فامنین مصرف شده است.

*افزایش 16 درصدی جذب اعتبار

وی با بیان اینکه در سال گذشته شرکت گاز استان همدان 93 میلیارد تومان بودجه عمرانی را از آن خود کرد، افزود: این در حالی است که بودجه مصوب عمرانی در سال گذشته 80 میلیارد تومان بود که با افزایش 16 درصدی جذب اعتبار رکوردی ثبت شد.

مدیرعامل شرکت گاز همدان از عدم انتقال بدهی پروژه‌های عمرانی یا عملیات تعمیراتی، امدادی و امور جاری شرکت به سال 95 خبر داد و افزود: این مسئله با وجود محدودیت‌های اعتباری و مشکلات نقدینگی سال 94 اتفاق افتاد.

وی با اشاره به دریافت تسهیلات شرکت گاز از بانک تجارت و ملت در چهار سال گذشته یادآور شد: حدود 38 تا 40 درصد نسبت به مبلغ دریافتی باید کارمزد و بهره پرداخت کنیم.

مهدوی ادامه داد: سال گذشته باید 32 میلیارد تومان از تسهیلات دریافتی پرداخت می‌شد که موفق به پرداخت تنها 23 میلیارد تومان شدیم.

وی با بیان اینکه باقیمانده تسهیلات مقرر شد در حدود 3 تا 4 ماه بعد پرداخت شود، افزود: 220 میلیون تومان برای این سه تا چهار ماه به علت تطویل در پرداخت به موقع تسهیلات پرداخت شد.

مدیرعامل شرکت گاز استان همدان اظهار کرد: در حال حاضر شرکت گاز استان همدان، 145.8 میلیارد تومان طلب معوقه در استان همدان داریم که یک ریال هم به آن اضافه نمی‌شود.

*57 درصد مطالبات شرکت گاز در بخش خانگی است

وی با بیان اینکه در بخش خانگی 57.5 میلیارد تومان طلب داریم، خاطرنشان کرد: در بخش تجاری 4.6 میلیارد تومان و در بخش جایگاه‌های سوخت 21 میلیارد تومان شرکت گاز طلب دارد.

مهدوی اضافه کرد: از 21 میلیارد تومان بدهی معوقه جایگاه‌های سوخت، 13.7 میلیارد تومان آن متعلق به سه جایگاه سوخت شهرداری‌های ملایر و نهاوند است.

وی با تأکید بر اینکه شهرداری‌ها صراحتاً اعلام می‌کنند دیون دولت صرف امور جاری شده و پولی برای پرداخت بدهی به شرکت گاز ندارند، افزود: از همه مراجع پیگیری شد که دیون دولت پرداخت شود، اما تاکنون کاری انجام نشده است.

مدیرعامل شرکت گاز همدان با اشاره به اینکه بخش نیروگاهی 12.8 میلیارد تومان بدهی دارد، یادآور شد: نیروگاه‌ها قول تسویه بدهی را پس از اجرای هدفمندی یارانه‌ها داده بودند اما اکنون 5 میلیارد تومان مربوط به به قبل از هدفمندی یارانه‌ها است.

وی بدهی معوقه بخش صنعتی و کشاورزی به شرکت گاز را 34 میلیارد تومان دانست و افزود: امسال هم جرأت ورود برای وصول مطالبات را نداریم زیرا بحث اشتغال و بیکاری مطرح است وگرنه نخستین اهرم وصول مطالبات بعد از دو دوره عدم پرداخت، قطع گاز است.

مهدوی بدهی مراکز دولتی را 8 میلیارد تومان و بدهی مراکز آموزشی را 6.5 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: در مجموع شرکت گاز 133 میلیارد تومان طلب‌کار است.

وی با تأکید بر اینکه شرکت گاز در وصول مطالبات جزو رتبه‌های انتهایی کشور است، یادآور شد: 459 مشترک عمده احصا شده‎‌اند که 60 میلیارد تومان بدهی معوقه دارند.

مدیرعامل شرکت گاز همدان اضافه کرد: جایگاه CNG ملایر 8.5 میلیارد تومان، جایگاه CNG نهاوند 5.5 میلیارد تومان، سیمان نهاوند 9 میلیارد تومان و سیمان هگمتان 6.4 میلیارد تومان که امکان وصول نیست.

*شرکت ملی گاز هیچ گونه وابستگی به خارج ندارد

وی با بیان اینکه پایگاه هوایی نوژه 2.8 میلیارد تومان بدهی معوقه دارد، گفت: کارخانه قند کبودراهنگ 1.8 میلیارد تومان و CNG شهرداری کبودراهنگ یک‌میلیارد تومان بدهی معوقه دارند.

مهدوی با تأکید بر اینکه در راستای بیمه حوادث مشترکان خانگی شهری و روستایی به ازای هر ماه 500 ریال از هر واحد مشترک شهری و روستایی در قالب قبوض دریافت می‌شود، افزود: امسال بخش سکونتگاه‌های عشایری به این بخش اضافه شده و طرف حساب هم بیمه پارسیان است.

وی با بیان اینکه سال گذشته یکی از پرافتخارترین سال‌های گازرسانی بود، گفت: سال گذشته 61 میلیارد تومان فروش تکلیفی گاز داشتیم که 180 میلیارد تومان سهم هدفمندی به خزانه دولت واریز شد.

مدیرعامل شرکت گاز همدان یادآور شد: شرکت ملی گاز هیچ گونه وابستگی به خارج ندارد و صد درصد اقلام و تجهیزات مورد نیاز ایستگاه‌ها و پروژه‌ها در داخل کشور تأمین می‌شود.

وی در سال گذشته 410 شکایت کیفری به جهت تخلف و سرقت داشتیم، اظهار کرد: از این تعداد 305 میلیون تومان براساس احکام صادره جریمه وصول شده است.

مهدوی خاطرنشان کرد: بخش عمده‌ای از پرونده‌ها به علت ضعف بنیه مالی متخلفان منجر به عسر و حرج می‌شود و برخی از تخلفات به صندوق دولت واریز می‌شود و چیزی عاید شرکت گاز نمی‌شود.

وی در خصوص افزایش تعرفه گازبهای مصرفی نیز بیان کرد: تاکنون چیزی به شرکت گاز ابلاغ نشده است.

مدیرعامل شرکت گاز همدان تأکید کرد: با توجه به اینکه تعرفه امسال آب و برق مشابه سال گذشته محاسبه خواهد شد، امیدواریم تعرفه گاز هم به همین منوال باشد.

انتهای پیام/

منبع/فارس

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت