24به گزارش کورنگ به نقل از مشرق ، مهرماه گذشته بود که حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجرای بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی، سیاستهای کلی «انتخابات» را که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شده است، ابلاغ کردند.
این سیاستها در راستای شفافسازی هر چه بیشتر انتخابات و موضوعات مرتبط با آن صورت گرفت و به صورت جامع تمام حدود و ثغور انتخابات را در بر میگیرد. سیاستهای ابلاغی معظمله در باب انتخابات شامل 18 سرفصل اصلی است که در میان آنها دست کم سه مورد به موضوع منابع مالی و هزینههای انتخاباتی و موضوعات اقتصادی مرتبط با انتخابات است.
در بند 4 این سیاستهای ابلاغی رهبری آمده است: «تعیین حدود و نوع هزینهها و منابع مجاز و غیرمجاز انتخاباتی، شفافسازی منابع و هزینههای انتخاباتی داوطلبان و تشکلهای سیاسی و اعلام به مراجع ذیصلاح و اعمال نظارت دقیق بر آن و تعیین شیوه و چگونگی برخورد با تخلفات مالی.»
همچنین در بند 6 این ابلاغیه به «ممنوعیت استفاده از حمایت و امکانات بیگانگان اعم از مالی و تبلیغاتی توسط نامزدها و احزاب و برخورد بهموقع دستگاههای ذیربط» اشاره شده است.
در بند 13 سیاستهای انتخاباتی نیز به موضوع جلوگیری از سوء استفاده مالی و اقتصادی اشاره شده است: «تعیین سازوکار لازم برای حسن اجرای وظایف نمایندگی، رعایت قسمنامه، جلوگیری از سوءاستفاده مالی، اقتصادی و اخلاقی و انجام اقدامات لازم در صورت زوال یا کشف فقدان شرایط نمایندگی مجلس در منتخبان.»
رانت، پول و لیست امید!
الهه کولایی، عضو شورای هماهنگی مجمع زنان اصلاحطلب 9 آبان ماه جاری در گفتوگو با سایت خبری آنا (ارگان دانشگاه آزاد اسلامی)، در پاسخ به این سؤال که «گفته میشود برخی کاندیداها به وسیله رانت و پول وارد لیست امید شدهاند»، اظهار کرد: «هیچفردی نمیتواند چنین سازوکاری را در هیچ دورهای از انتخابات رد یا تکذیب کند.»
نماینده دوره ششم مجلس شورای اسلامی که در جنجال آن دوره در شمار استعفا دهندگان بود در اینباره اضافه کرد: «به هر حال افرادی که از امکان مالی و ارتباطات خوبی برخوردارند و چنین امکاناتی برای آنها فراهم است، قطعا نسبت به بقیه افراد شانس بیشتر و بهتری برای حضور در همه لیستهای انتخاباتی دارند.»
این عضو حزب منحله مشارکت «پول» و «رانت» را یکی از ابزارهای مهم برای ورود به سیاست و حضور در لیستهای انتخاباتی دانست و گفت: پول و رانت و همچنین تلاش برای استفاده از سازوکارهای مؤثر در نتایج انتخابات؛ هیچگاه از عرصه رقابتها خارج نشده و نخواهد شد. ضمن اینکه در توسعه یافتهترین و پیشرفتهترین کشورها نیز شاهد تأثیرگذاری چنین عواملی (رانت و پول) در انتخابات یا ورود کاندیداها به لیستها هستیم.
افشاگری اصلاحطلبانه!
روزنامه آرمان در 10 آبان ماه جاری در مطلبی با عنوان «افشاگری اصلاحطلبانه الهه کولایی؛ برخی با رانت و پول وارد لیست امید شدند» به اظهارات الهه کولایی پرداخت. اظهاراتی که این عضو شورای هماهنگی مجمع زنان اصلاحطلب در گفتگو با سایت خبری آنا مطرح کرده بود.
این روزنامه نوشت: «ورود با رانت و پول به ليست اميد؛ اين خبر توسط الهه كولايي فعال سياسي اصلاحطلب اعلام شد؛ خبري كه اگر در برخي كشورهاي منتشر ميشد، پس از انتشار آن بلافاصله موجي از استعفا از فعاليت سياسي و عذرخواهي را با خود به همراه داشت، اما اكنون در عرصه سياسي ايران خبري از اين دست نیست. جالب آنكه يكي از تصميمگيران درباره ليست اميد در تهران اين خبر را اعلام كرده است. چرايي اعلام اين خبر با توجه به حضور الهه كولايي درشوراي عالي بهطور يقين به انگيزه و هدف خاصي صورت گرفته است. از جمله لزوم شفاف شدن هزينههاي انتخاباتي اصلاحطلبان در سراسر كشور و عدم استفاده از رانت به علت وابستگي اشخاص به افراد براي قرارگرفتن در ليستهاي گوناگون براي ورود به عرصه سياست ميتواند از جمله انگيزههاي اعلام اين خبر باشد.»
بازی کثیف با پولهای کثیف
دوم اسفند سال گذشته، رسانهها از قول وزیر کشور نوشتند: «باید توجه داشت که بیشک بخشی از پول کثیف در حوزه سیاست، انتخابات و انتقال قدرت سیاسی در کشور وارد میشود.»
وزارت کشور فردای همان روز اطلاعیهای صادر کرد و درباره این خبر توضیحاتی ارائه کرده و آن را تکذیب کرد.
اما به هر حال بهانه به دست مدعیان اصلاحات افتاده بود و به سادگی نمیخواستند از آن بگذرند. همان گونه که 5 سال پیش با دروغ بزرگ تقلب در انتخابات آبروی نظام را به بازی گرفتند و در سال اول دولت یازدهم با طرح مسئله بورسیهها، برای جامعه علمی کشور جنجالسازی پرهزینه کردند.
اکبر ترکان مشاور ارشد رئیسجمهور نیز اسفندماه 1393 در مصاحبه با سایت ندای ایرانیان گفت: «نمیگذاریم عدهای با پولهای کثیف در سال۹۴ به پیروزی برسند. هرجا نیاز به افشا باشد این کار را میکنیم.»
با یک بررسی جزئی و غیردقیق از تیترهای گسترده و منظم روزنامههای زنجیرهای در اواخر سال 1393 و ابتدای سال 1394، هجمه این رسانهها با توسل به دروغ علیه منافع ملی به وضوح قابل مشاهده بود. برای نمونه روزنامههای «شرق» «اعتماد»، «آرمان» و «آفتاب یزد» در صفحه اول خود- در آن ایام- این گونه به بهانه پولهای کثیف، بازی سیاسی خود را پی گرفتند:
- ایجاد بینظمی در انتخابات با پولهای کثیف
- آمادگی رحمانی فضلی برای ارائه توضیح در مورد پولهای کثیف
- معمای پول کثیف در دست وزیر کشور
- توضیح در مورد «پولهای کثیف» در جلسه علنی
- کارشناسان در گفتوگو با «شرق» بررسی کردند؛ سد کردن راه پولهای کثیف به انتخابات
- رئیسمرکز پژوهشهای مجلس در گفتوگو با شرق خبر داد: ردیابی پولهای کثیف
- پولهاي كثيف هشدار دوباره
- مسئله پولهای کثیف هشداری به کاندیداهاست
- پولهای کثیف، بحث تمیز بهارستان
- باز هم از پولهای کثیف گفت/ وزیر کشور: آمادهام اسناد را رو کنم
- پشت پرده پولهایکثیف
- سايه سنگين پولهاي كثيف
- رحمانی فضلی امروز در مجلس درباره پولهای کثیف توضیح میدهد
- موضوع پولهای کثیف رو شود کار عدهای در انتخابات سخت میشود
- رحمانی فضلی: اسناد پولهای کثیف آماده است
- آقای رحمانی فضلی! کوتاه نیایید
- بیشترین پولهای کثیف در انتخابات پارلمانها
- وزیر کشور: منتظر دعوت مجلس هستم/عضو هیئترئیسه: نیازی نیست بیائید
- اکبر ترکان: در مورد پولهای کثیف پای حرف خود ایستادهایم
- ترکان: نمیگذاریم عدهای با پول کثیف به پیروزی برسند!
- توپ پولهای کثیف در زمین بهارستان!
- پول کثیف انتخاباتی وزیر کشور را به مجلس کشاند
- وزیر کشور هشدار داد: دخالت پولهای کثیف در انتخابات!
- وزیر کشور به مجلس پیشنهاد کرد؛جلسه غیرعلنی درباره پولهای کثیف
- وزیرکشور انتقاد کرد؛ تزریق پول کثیف به انتخابات
- وزیر کشور در آستانه حضور در مجلس: مصداق پولهای کثیف آماده است.
تحریف
در رسانههای اصلاحطلب!
روزنامه زنجیرهای آفتاب یزد سرمقاله خود را در 6 اردیبهشت 1394 با تیتر «انتظار از وزیر کشور در جلسه امروز مجلس» به این موضوع اختصاص داد و تمام مصادیق این پولها را در دولتهای قبل دید.
اما رحمانی فضلی که 6 اردیبهشت 1394 در صحن علنی مجلس حاضر شده بود ضمن خودداری از ارائه مصداقهای ورود «پولهای کثیف به سیاست» گفت که تنها در این باره هشدار داده و گفت که بهدلیل تحریف اظهاراتش در رسانههایی که بهگفته او با اهداف سیاسی آن را منعکس کرده بودند از نمایندگان عذرخواهی میکند.
عبدالرضا رحمانی فضلی در عین حال بار دیگر هشدار داد که «قاچاقچیان و کسانی که دنبال پولهای کثیف هستند» حامیان خود را «در حوزه قدرت جستجو میکنند» و امکان دارد «در حوزه سیاسی از جمله انتقال قدرت اعمال نفوذ کنند که این انتقال قدرت از طریق انتخابات صورت میگیرد.» وی حتی بعدها اظهار داشت که «نگفته بودم که پولهای کثیف وارد انتخابات شده بلکه تذکر دادم که باید مراقب این موضوع باشیم»
اکنون که الهه کولایی خود به نقش رانت و پول را در لیست امید رد یا تکذیب نکرده و تلویحا به نقش آن اشاره داشته است باید از وزیر کشور پرسید که آیا میخواهد در این مورد اقدام به تحقیق و نتایج آن را اعلام کند؟
سهمخواهي احزاب!
روزنامه آرمان در ادامه گزارش خود نوشته بود: «بدون شك يكي ديگر از علل به وجود آمدن رانت سياسي درليستهاي انتخاباتي سهم خواهي احزاب است. اين در حالي است که هستند احزاب اصلاحطلبي كه به اين نتيجه رسيدهاند كه نبايد به سوي سهمخواهي از ليستهاي انتخاباتي حركت كرد و كار تشكيلاتي را به سهمخواهي از ليستهاي انتخاباتي ترجیح داد، بلكه بايد بيشتر در جهت ايجاد توسعه سياسي و رشد فرهنگ كار جمعي و تشكيلاتي حركت كرد، زيرا در صورت پذيرفته شدن اين مورد از سوي مردم آنگاه احزاب بايد در عرصه كنش سياسي حضور داشته باشند و در نتيجه به آرامي پديدههايي همچون استفاده از رانت و پول براي قرار گرفتن در ليستهاي انتخاباتي به امری منفي تبديل ميشود و مردم نيز به سوي راي دادن به ليست احزاب در انتخاباتهاي گوناگون حركت خواهند كرد.»
این اظهارات در حالی در روزنامه آرمان مطرح میشد که احزاب اصلاحطلب در زمینه سهمخواهی سابقه آشکار و غیرقابل انکاری دارند.
خودزنی اصلاحطلبانه!
روزنامه زنجیرهای آفتاب یزد 25 مرداد 1395 در تیتر یک خود با عنوان «آلترناتیو برای روحانی؛ آری یا خیر» به این موضوع پرداخت.
این روزنامه بر خلاف ادعای آن روزهای روزنامه آرمان مبنی بر اینکه عبور از روحانی جنگ روانی رقبای اعتدال و اصلاحات است صراحتا اقرار کرد: «این روزها ماندن یا نماندن بر سر پیمان 3 سال پیش با حسن روحانی مسئلهای است که در اردوگاه اصلاحطلبان پیرامون آن نظرات متفاوتی مطرح میشود. از یک سو بخشی از بدنه اصلاحطلبی بر این باور است که باید بدون هیچ پیش شرطی از حسن روحانی حمایت کرد و گزینه بیبدیل اصلاحطلبان کسی نیست جز رئیسدولت تدبیر و امید. اما از سوی دیگر برخی از اعضای این جریان سیاسی معتقدند که باید در کنار حسن روحانی گزینههای دیگری را هم در نظر داشت و در منظومه سیاسی ایران هیچ چیز قابل پیشبینی نیست.»
این روزنامه در ادامه نظر برخی از فعالان سیاسی اصلاحطلب را در این رابطه جویا شد. در میان این افراد نام رسول منتجب نیا قائم مقام حزب اعتماد ملی به چشم میخورد. هم او بود که پیش از آن نیز شروطی را برای روحانی مطرح کرده و تمکین دولت را در برابر سهم خواهی حزب متبوعش عاملی برای عبور نکردن از روحانی در انتخابات آینده عنوان کرده بود. منتجب نیا هفته گذشته به روزنامه آرمان گفته بود که در انتخابات رياستجمهوري بدون قيد و شرط از آقاي روحاني حمايت نخواهيم كرد.
محمدجواد حقشناس عضو شوراي مرکزي حزب اعتماد ملي نيز در اين رابطه گفته بود: «اگرچه جريان اصلاحات همچنان از آقاي روحاني و دولت ايشان حمايت مي کند اما نسبت به کابينه انتقادات جدي دارد .در انتخاب استانداران و برخي اعضاي کابينه نيز همچنان مشکلاتي وجود دارد لذا من فکر مي کنم آقاي روحاني وقت زيادي ندارد و بايد تغييرات را در کابينه اعمال کند.»
مهدی آیتی فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتگو با تسنیم در نخستین روز مرداد 1395 درباره سهمخواهی اصلاحطلبان از دولت، گفت: «اصلاحطلبان اگر سهمخواهی کردند حق آنهاست!»
دیدگاه شما