به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ ،به نقل از ایرنا مردم روستای علیصدر و روستاهای اطراف، از زمان های بسیار دور به وجود این غار پی برده بودند و از آب آن بهره برداری می کردند تا اینکه در پنجم مهرماه 1342 شمسی گروهی 14 نفره از اعضای هیات کوه نوردی همدان، غار علیصدر را مورد بازدید و کاوش قراردادند و توانستند با وسایل ابتدایی، مانند فانوس و تیوپ لاستیکی، مسافتی از غار را طی کنند.
در سال 1346 با پخش خبر کشف این غار شگفت انگیز و بی انتها درسطح رسانه های ملی، سیل محققان، کوه نوردان و علاقه مندان به آثار طبیعی به این غار سرازیر شد و در سال 1352 کوه نوردان همدان دهانه و ورودی غار را به قطر 50 سانتی متر تعریض کردند و از سال 1354 استفاده عمومی از غار علیصدر آغاز شد.
غار علیصدر تنها غار تالابی ایران و از معدود غارهای آبی جهان است که در ارتفاعات 'ساری قیه' در حوالی روستای علیصدر شهرستان کبودراهنگ (استان همدان) واقع شده و یکی از دیدنی های جهانگردی استان همدان است.
زمین شناسان قدمت سنگهای این غار را به دوره ژوراسیک از دوران دوم زمین شناسی (190-136 میلیون سال قبل) نسبت می دهند، ارتفاع این غار از سطح دریا 2 هزار و 100 متر است و در محوطه غار دالان های پیچ در پیچ و دهلیزهای متعددی وجود دارد و از مجموعه رشته آب ها، دریاچه بزرگی در درون غار به وجود آمده و از این رو نفوذ به عمق غار تنها با قایق میسر است.
در سالیان اخیر این امکان فراهم شده تا گردشگران با ورود به این غار کم نظیر،ساختههای شگفتانگیز طبیعت که در طول چندین هزار سال تشکیل شدهاند را ازنظر بگذرانند و از هیجان دیدن این مناظر زیبا گذر زمان را برای لحظاتی از یاد ببرند.
سنگها و قندیلهایی زیبا و تماشایی این غار گاهی به شکل مجسمههایی همانند پنجه عقاب ، شیر دوسر و کبوتر در نظر بیننده تداعی می شوند که این شباهت ها موجب شده بخش هایی از این غار به این نام ها خوانده شوند.
غار علیصدر با برخورداری از مسیری شناخته شده با طول حدود 2 هزار و 700 متر از مهمترین و زیباترین آثار گردشگری استان همدان محسوب می شود که همه ساله و به ویژه در ایام نوروز گردشگران داخلی و خارجی زیادی را به سوی خود فرا می خواند.
گردشگران با حضور در غار علیصدر علاوه بر تجربه طولانی ترین قایق سواری در اعماق زمین و دل کوه می توانند مهیج ترین خاطره طبیعت گردی بر روی رودی زلال و شفاف را در ذهن خود ثبت کنند.
عبور از دالان ها و تالارهای بکر و شگرفی همچون تالار 'هزار قندیل' با داشتن انبوهی از قندیل های زیبا و پل های شناور، تجربه ای بدیع را به بازدیدکنندگان از مسیر جدید غار علیصدر هدیه خواهد داد.
سهولت بازدید و رفاه حال گردشگران هدف مهمی برای متولیان این غار است که موجب شده اقدامات بسیاری در درون این غار انجام دهند و علاوه بر افزایش طول مسیر آبی برای قایقرانی، مسیرهایی در خشکی برای بازدید گردشگران مهیا کنند تا مناظر جدید و بدیعی را در مقابل دیدگان مشتاق گردشگران قرار دهند.
مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر همدان در خصوص اقدامات انجام شده در این غار برای استفاده گردشگران در نوروز 96 گفت: با افزایش ساعت کاری ، تعداد قایق ها و نیروهای داخل غار، مسافران و گردشگران بدون سانس و بلافاصله در حین مراجعه وارد غار می شوند و ساعت انتظار به صفر رسیده است.
حمید رضا یاری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه پذیرش گردشگران در این غار از ساعت هشت صبح انجام می شود تاکید کرد: تا هر زمان که گردشگر در غار وجود داشته باشد فعالیت و پذیرش از مسافران ادامه دارد.
وی اضافه کرد: در مسیر جدید که 700 متر اضافه شده و به مدت نیم ساعت به طول می انجامد نیز راهنمایان گردشگری به 2 زبان فارسی و انگلیسی توضیحات کامل در خصوص غار شناسی و جزئیات کامل از شناخت غار علیصدر به گردشگران ارائه می دهند.
یاری افزود: طول مسیر ویژه غار علیصدر 2 هزار و 700 متر و طول مسیر عمومی این غار نیز 2 هزار متر است که مورد توجه گردشگران و مسافران نوروزی قرار گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه در نوروز امسال قیمت بلیت غار علیصدر افزایش نداشته است اظهار کرد: قیمت بلیت غارعلیصدر برابر سال گذشته بوده و هیچ گونه افزایش قیمت حتی در ارائه سایر خدمات از جمله رستوان ها در شرکت سیاحتی علیصدر در نوروز امسال اعمال نشده است.
وی ادامه داد: همچنین طبق مصوبه ابلاغیه سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، خدمات و قیمت ها برای گردشگران داخلی و خارجی به صورت یکسان اعمال می شود.
وی با بیان اینکه 2 سفره خانه و چهار رستوران در مجتمع غار علیصدر برای رفاه حال مسافران فعالیت دارند افزود: 2 بازارچه جدید نیز احداث شده که سوغات همدان از جمله کماج، شیرمال، حلوا زرده ، سفال و سایر سوغات همدان را به مسافران عرضه می کنند.
یاری ادامه داد: سوغات ارائه شده در این بازارچه ها در روستای علیصدر و با برند علیصدر تولید و پخش می شود و این امر موجب اشتغالزایی 50 نفر از بانوان این روستا شده است.
وی در ادامه گفت: همه مسافران داخل غار زیر پوشش بیمه هستند که بابت حق بیمه هم مبلغی پرداخت نمی کنند و این افراد توسط شرکت سیاحتی بیمه می شوند.
یاری اظهار کرد: برای رفاه حال مسافران 30 راهنمای گردشگری به صورت موقت در سطح شهر همدان برای اطلاع رسانی و هدایت مسافرها به غار علیصدر مستقر هستند و 20 راهنمای ثابت نیز درون غار و در مسیر پیاده روی با معرفی مسیرهای غار، پاسخگوی سوال های مسافران نوروزی بوده و پنج لیدر نیز حفاظت و نگهداری از غار را به عهده دارند.
وی با بیان اینکه سایت علیصدر اکنون در صدر پربازدید ترین مکان گردشگری نسبت به سایر اماکن تفریحی و گردشگری استان همدان قرار دارد پیش بینی کرد: تا پایان تعطیلات نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهشی در تعداد بازدید کننده وجود نداشته باشد.
مدیر عامل شرکت سیاحتی علیصدر همدان اجرای برنامه کوسه گلین و آواز سنتی محلی در داخل غار و مجتمع علیصدر با هدف ایجاد شادی و نشاط مسافران و گردشگران را از دیگر برنامه های این شرکت عنوان کرد.
یاری با بیان اینکه دستگاه های متولی برای ارائه خدمات به مسافران در این شرکت تلاش می کنند گفت: رضایتمندی مسافران در سطح بالایی است.
وی ادامه داد: در حال حاضر 250 تخت در مجتمع ها و واحدهای اقامتی و به همین تعداد نیز خانه مسافر روستایی آماده پذیرایی از مسافران نوروزی هستند.
به گفته معاون میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان نوروز 95 غار علیصدر همدان با بیش از 64 هزار بازدیدکننده رتبه نخست در بین اماکن گردشگری طبیعی و تاریخی استان همدان را به خود اختصاص داده است.
2087/1181
گزارش : زهرا پیرنیا** انتشاردهنده: الهام تدین
انتهای پیام /*
دیدگاه شما