تازه ترین مطالب

تاریخ : 29. آذر 1397 - 8:27   |   کد مطلب: 29947
این روزها با گرم شدن بازار شب یلدا و با گذری به محل خرید مردم متوجه می‌شوید قیمت کالا و جنس برخی کسبه با آنچه اتحادیه قیمت‌گذاری کرده تفاوت دارد و جالب آن که در جواب اعتراض مردم می‌گویند: «می‌تونی بخر، نمی‌تونی نخر»، البته این گفته زمانی رواج می‌یابد که عملاً نظارت وجود نداشته باشد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ به نقل از نافع، روزهای پایانی پاییز برای هر ایرانی از کوچک گرفته تا بزرگ خاطره‌انگیز است و آنهایی که دو سه پیراهن بیشتر پاره کرده‌اند از این روزهای پایانی حرف و حدیث‌های دیگری دارند که دلت می‌خواهد کنارشان بنشینی و از حال و هوای آن روزها بشنوی و کیف کنی، اما به قول بزرگی شکل لذت بردن هم فرق کرده و رنگ و بوی مدرن شدن گرفته است.

این روزها همه در تکاپو هستند تا برای لحظات پایان پاییز و شروع زمستان یک خاطره خوش برای خود واطرافیانشان رقم بزنند اما وقتی به بازار می‌روی و مردم را می‌بینی در نگاهشان اشتیاق همراه با تردید را می‌بینی، شاید اگر این روزها، کمی فقط کمی هشت مردم در گرو نه‌شان نبود این اشتیاق برای خرید بیشتر در نگاه و دستشان موج می‌زد و برای هر خرید کردنی اینقدر سر تکان نمی‌دادند و زیر لب آه نمی کشیدند.

در این هیاهو و هنگامه بازار روزهای آخر پاییز، خود را به سرگذر مرکز میوه و تره‌بار همدان رساندم و به چهره تک تک افراد مشغول خرید نگاه ‌کردم، خیلی کم بودند کسانی که با سکوت خرید کنند و از قیمت‌ بالای میوه و تره‌بار گلایه نکنند از انار سیاه دانه یزد گرفته تا پرتقال تامسون و خرمالوی کن...

با خانمی که مشغول جمع کردن نارنگی بود هم کلام شدم، او گفت: هر چیزی که می‌خرم در دل می‌گویم خدایا به قشر کم‌درآمد رحم کن و توی این روزها دلشان را خوشحال؛ تا آنها هم بتوانند یلدایی خوب بگیرند.

او مردم را نیز در این گرانی‌ها مقصر دانست و ادامه داد: بدبختانه وقتی کالا و جنسی از حد معمولش گران‌تر عرضه می‌شود مردم هجوم می‌آورند، ولی اگر نخرند این سد گرانی شکسته می‌شود.

کمی آن طرف‌تر زوج جوانی مشغول برانداز کردن انارها بودند تا با حدس و گمان خود انارهای خوبی را انتخاب کنند،‌ از قیمت میوه‌ها پرسیدم که مرد جوان گفت: به نظرم بد نیست اما افرادی را می‌‌شناسم که حتی نمی‌توانند یک قلم از این میوه‌ها را بخرند.

وی افزود: من هفته گذشته در اینجا بودم و از هفته گذشته تا کنون قیمت میوه‌ها کمی بالاتر رفته و برخی مغازه‌داران از این فرصت شب یلدا سوءاستفاده می‌کنند و این نهایت بی انصافی است.

به سمت خیابان بوعلی و نزدیک یکی از آجیل فروشی‌های معروف همدان رفتم که جلوی مغازه آن مردم برای خرید آجیل صف می‌کشند، دیدن این صف برایم تعجب‌آور بود، از یک سوعده‌ای معترض به گرانی هستند و از طرفی عده‌ای را می‌بینی که با وجود رقم بالای قیمت آجیل، جلوی مغازه صف کشیده‌اند، کنجکاوانه از خانم مسنی که در صف بود در مورد قیمت‌ها پرسیدم، گفت: قیمت که خیلی بالاست و چند برابر شده و من به خاطر رسم و رسومی که در همدان است و برای شب یلدا برای عروس باید یلدانه ببرند باید مقداری آجیل بخرم وگرنه هرگز به سمت این مغازه هم نمی‌آمدم.

این خانم افزود: بعضی از رسم و رسوم‌ها دیگر با این همه گرانی قابل اجرا نیست و واقعا خانواده‌ها به زحمت می‌افتند.

این گفته جای تأمل داشت که گاهی ما یک سنت و رسم در عین شیرینی و زیباییش را برای خودمان تلخ و اجباری می‌کنیم. با خود فکر کردم که آیا وقت آن نرسیده خانواده‌ها خصوصاً مادران سنت‌شکنی کرده و به جای وارونه جلوه دادن این رسوم قشنگ که معنا و فلسفه‌اش دور هم جمع و از حال هم با خبر شدن بوده،‌ باعث زحمت خود و دیگران نشوند و آنقدر به موضوع خوردن و تزیینات و حاشیه نپردازند؟!

خانمی دیگر که در صف بود و متوجه گفت‌وگوی ما شد گفت: در خبرها خواندم که قیمت آجیل 20 درصد کم شده و آجیل چهار مغز 160 هزار تومان است اما از چند آجیل فروشی قیمت‌ها را پرسیدم و قیمت آجیل‌فروشی‌های محدودی با قیمت اعلام شده از سوی اتحادیه یکی بود و حتی وقتی اعتراض کردم به من گفتن «همینه که هست می‌تونی بخر نمی‌تونی نخر».

در صف، آقایی با محاسن سفید و بسیار خوشرو در ادامه سخنان آن دو خانم گفت: دخترم، من آدرس چند کسبه که بسیار گران فروش بودند را به اتحادیه مربوطه دادم اما بعداً مراجعه کردم، آش همان و کاسه همان بود و نظارتی وجود ندارد و هر کس هر چقدر دلش می‌خواهد جنسش را می‌فروشد.

وی با بیان اینکه من چند خانواده را سرکشی کرده و برخی اقلام ضروری را برایشان تهیه می‌کنم، ادامه داد: متأسفانه با دیدن این گرانی حاکم بر اجناس و گفته وارونه مسؤولان که هر روز می‌گویند همه چیز هست و بازار آرام هست، دهانم از تعجب باز می‌ماند و مطمئنم این رجال خودشان خرید نکرده و به بازار سرکشی هم نمی‌کنند و از پشت میزشان دستورات را صادر می‌کنند ولی نظارتی نیست که آیا آن حکم صادره عملی شد یا نه؟!

با رکود و ماندن کالاها در انبار و نداشتن متقاضی روبرو هستیم

در ادامه با علیرضا شجاعی، مدیربازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان تماس گرفتم و وضعیت بازار را جویا شدم که در جواب من گفت: ما به صورت 24 ساعته و در همه حوزه‌ها در حال آماده باش هستیم وخوشبختانه کمبود کالا نداریم و مردم نباید نگران باشند.

وی با اشاره به قیمت گوشت افزود: یک ماه و نیم است که گوشت با قیمت ثابتی به فروش رسیده وظرف ده روز گذشته نیز با کاهش 5 هزارتومانی با قیمت 75 هزار تومان به فروش می رسد.

شجاعی با اشاره به قیمت مرغ در بازار، اظهارکرد: مرغ نیز 10 روز است که با قیمت 10 هزار و600 تا 11 هزار و 800 تومان به فروش می رسد و تغییر قیمت نداشته است.

وی با اشاره به اینکه خوشبختانه بازار پر از کالاست و کمبودی در این زمینه نداریم، افزود: برای برخی کالاها مانند گوجه فرهنگی که خارج از فصل است، کمبود داریم و همین باعث افزایش قیمت خواهد شد.

شجاعی با اشاره به اینکه با خطر رکود و ماندن کالاها در انبار و نداشتن متقاضی روبرو هستیم، گفت: کاهش ارز و دلار نقش مهمی در ثبات بازار و قیمت‌ها داشته است.

وی با بیان اینکه مردم باید خرید خود را مدیریت و به اندازه‌ای خرید کنند که عده‌ای دچار طمع نشوند، یادآور شد: شماره تلفن 124 آماده دریافت شکایات مردمی و شماره 1137 اصناف آماده گزارش‌گیری است.

مدیر بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان به آمار بازرسی‌ها در آبان ماه اشاره و خاطرنشان کرد: آمار کل بازرسی‌ها 74 هزارو476 مورد، پرونده‌های متخلف 5 هزار و 529 مورد، گزارشات مردمی 777 مورد، گزارشات کتبی و حضوری هزار و 680 مورد بوده است.

وی مهم‌ترین تخلف‌ها از نظر تعداد کشف تخلف را در حوزه‌های گران‌فروشی، عدم درج قیمت، عدم صدور فاکتور، کم‌فروشی و تقلب عنوان کرد.

شجاعی همچنین با اشاره به مهم ترین کالاهای مورد تخلف، تصریح کرد: گوشت با 115 تن، کودشیمیایی با60 تن، برنج با 68 تن، آرد با60 تن، ميوه56 تن، پودر شوینده 8 هزارو 885 کارتن، حبوبات15 تن، روغن نباتی19 تن، شیر19 تن و قند و شکر 13 تن بیشترین تخلفات را شامل شده‌اند.

کمبود میوه نداریم

در ادامه شمس، مسوول اتحادیه میوه و تره بار استان همدان با اشاره به اینکه از مردم درخواست می کنیم خرید خود را به روز آخر موکول نکنند، افزود: میوه‌های شب یلدا در بازار به فور وجود دارد و مردم با مراجعه به بازارهای بزرگ و عمده، خریدهای شب کالا و جنس مورد نیاز خود را بخرند.

وی اضافه کرد: مردم با اطلاع از قیمت‌ها، خرید کنند چرا که عده‌ای ممکن است با وجود نظارت‌ها گران‌فروشی کنند.

مسوول اتحادیه میوه و تره بار استان همدان با اشاره به بی‌کیفیتی برخی از میوه‌ها مانند انار در بازار، خاطرنشان کرد: اتحادیه در این ایام ازساعت 7 صبح تا 14 بعدازظهر فعال بوده و مردم در صورت مشكل می‌توانند با شماره تلفن 32517325 تماس گرفته و شکایات خود را عنوان کنند.

وی با اشاره به حضور بازرسان در بازار، تصریح کرد: مردم در صورت مشاهده هرگونه بداخلاقی از سوی فروشندگان و گران‌فروشی می‌توانند به بازرسان مستقر در سرگذر مراجعه کرده و شکایات خود را با آنها در میان بگذراند.

شمس به ثبات قیمت میوه اشاره و اظهار کرد: قیمت انار درجه یک بین 5 هزار تا 10 هزار، خرمالو 9 هزار تا 10 هزار، هندوانه تازه میناب نیز 3 هزار و 500 تا 4 هزار ، پرتقال 3 تا 4 هزار، لیموشیرین 2هزار و 500 تا 3 هزار و 500 تومان عرضه می‌شود و خوشبختانه کمبود میوه در بازار نداریم.

با توجه به سخن دو مسؤول مربوط به تهیه و نظارت اجناس و کالاها و خبرهای منتشر شده قبل مبنی بر ارزان شدن اقلام و کالای مردم خصوصا برای شب یلدا و وجود قیمت‌های مختلف در مغازه‌ها از میوه گرفته تا آجیل و تنقلات، ‌قضاوت را برعهده مردم گذاشته و یاد این مثل افتادم که «بگردید پرتقال‌ فروش را پیدا کنید.»

انتهای پیام/رستمی

برچسب‌ها: 

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت