سید عادل عربی امروز در گفتوگو با نافع اظهار کرد: یکی از اولویتهای محیط زیستی استان از منظر شرح وظایف محیط زیست، موضوع پسماند بوده که برنامه هم برای این موضوع تصویب و مصوب شده است.
وی با بیان اینکه مدیریت پسماند در استان همدان درست و اصولی نیست، حرف درستی است، افزود: در حال حاضر پسماندهای روستایی مدیریت نمیشوند.
مدیرکل محیط زیست استان همدان با تأکید بر اینکه پسماندهای شهری نیزمدیریت صحیحی ندارد، گفت: بر این اساس در چارچوبی حرکت میکنیم که مدیریت غیراصولی پسماند در حوزه روستا و شهر به یک نقطه مطلوبی برسد و بحث ناحیهبندی پسماند نیز در دستور کار برای اجراست.
وی با بیان اینکه باید پسماندهای مرکز و شمال استان اعم از روستایی و شهری در محل سایت پسماند شهرداری همدان مدیریت شوند، افزود: پسماندهای روستایی و شهری جنوب استان نیز در محلی که شهرداری ملایر مراحل مکان گزینی و طرح جامع آن را داده باید هدایت شوند.
عربی ادامه داد: به صورت کلی مدیریتی که اکنون در شهرهای استان صورت میگیرد، اصلاً اصولی نیست و با معیارهای محیط زیست در روش دفن، پردازش و انتقال مطابقت ندارد.
وی اضافه کرد: طرح ناحیهبندی پسماند استان، نیاز به مطالعات طرح جامع داشته زیرا طرح جامع مشحص میکند که پسماند روستایی به چه روشی منتقل شود، ایستگاه موقت باید کجا باشد، هزینههای آن باید به چه شکلی تأمین شود.
انتقال پسماند رزن، بهار و مریانج به سایت همدان
مدیرکل محیط زیست استان همدان گفت: در ناحیه شمال و مرکز استان پیشرفت خوبی داریم زیرا هم طرح جامع انجام شده و هم محل موجود است و نیاز به محل جدید نداریم.
وی با بیان اینکه بسیاری از روستاها و شهرهای استان پسماند خود را به این سایت منتقل میکنند، یادآور شد: پسماند شهرهای رزن، بهار و مریانج به همراه 20 روستا به سایت همدان منتقل میشود.
عربی با بیان اینکه طرح در ناحیه جنوب استان هنوز اجرایی نشده و در مرحله مکانگزینی است، یادآور شد: در این زمینه مطالعات انجام نشده و الان شهرداریها موظف هستند که محل دفع و مدیریت پسماند خود را مدیریت کنند تا آن طرح جامع عملیاتی شود.
وی خاطرنشان کرد: در طرح ناحیهبندی پسماند، یکی از الزامات برنامه قطعی و مدیریتی برای شیرابهها است که باید تکلیف آن مشخص شود که اکنون شهرداری همدان این موضوع را تا حدودی مدیریت میکند.
انتهای پیام/رستمی
دیدگاه شما