ابوالقاسم حسینپور در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به حوضههای آبخیز مرزی، اظهار کرد: متاسفانه با وجود مشکلات خشکسالی در کشور، بخشی از بارشهای نوار مرزی و سایر آبهایی که از آبخیزهای مرزی کشور نشات میگیرد از پهنه سرزمینی ما خارج میشود.
وی با بیان اینکه کل حوضههای آبخیز مرزی کشور ۲۵ میلیون هکتار است، تصریح کرد: در حال حاضر با توجه به اعتباراتی که در اختیار سازمان جنگلها قرار گرفته است در دو میلیون هکتار از حوضههای آبخیز مرزی فعالیتهای آبخیزداری و آبخوانداری انجام شده است و حدود ۹۰ درصد سطوح آبخیز مرزی ما در انتظار تامین منابع مالی برای اجرای فعالیتها است.
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها ادامه داد: بر اساس اصول هیدرولوژی فرامرزی آن طرف مرزهای ما نیز از بارشهای مرزی حقآبهای دارد. ما باید با رعایت این اصل، سهم ایران از بارشهای مرزی را بگیریم. در حال حاضر به دلیل اینکه در ۹۰ درصد حوضههای آبخیز مرزی فعالیتهای آبخیزداری و آبخوانداری انجام نشده است بخش زیادی از سیلابها از کشور خارج میشود.
حسینپور با تاکید بر اینکه سهم منابع آبی کشور ما در حوضههای آبخیز مرزی در قالب طرحهایهای آبخیزداری و آبخوانداری با رعایت اصول هیدرولوژی سرزمینی باید در نظر گرفته شود، گفت: بسیاری از مناطق مرزی کشور، مناطق محرومی هستند که به توجه ویژه نیاز دارند. دریافت حقآبههای مرزی علاوه بر اینکه میتواند به اقتدار مرزی کشور و امنیت پایدار کمک کند، سبب دریافت سهم کشور از بارشهای مرزی میشود.
وی در پایان با اشاره به اینکه فقط چهار درصد کشور سیلخیزی ناچیزی دارند، تصریح کرد: ۹۶ درصد مساحت کشور سطوح متفاوتی از سیلخیزی دارند که از این ۹۶ درصد، ۲۸ درصد دچار سیلابهای طولانی و شدید هستند که در اولویت فعالیتهای آبخیزداری و آبخوانداری قرار گرفته اند.
انتهای پیام/رستمی
دیدگاه شما