به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ ، محمد پاکیزه در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان با بیان اینکه خانههای در خطر سیلاب در روستای قاسمآباد همدان اکنون در امان هستند اظهار کرد: در روز پربارش ۱۰ خانه در معرض سیلاب عمیق در این روستا با کمک فرمانداری، نیروی انتظامی، دهیاری و همکاری اهالی محل تخلیه شد.
وی با بیان اینکه اهالی یک خانه از تخلیه امتناع میکردند که با کمک نیروی انتظامی این منزل هم خالی شد افزود: احتمال تخریب این منازل وجود داشت.
دهیار روستای قاسمآباد با اشاره به اینکه شدت بارندگی زیاد بود که این روستا به دلیل قرار گرفتن در مجاورت رودخانه قوریچای از نقاط سیلخیز است بیان کرد: یکی از دلایل ایجاد مشکل در زمان سیل در قاسمآباد میتواند عدم لایروبی سالانه رودخانه قوریچای باشد، چراکه در صورت عدم لایروبی رودخانه توان دبی زیاد آب را نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه مسئله دوم ساخت و سازهای غیر مجاز در مجاورت و حتی حریم رودخانه موجب بروز مشکل در زمان بارندگی شد ادامه داد: در دو دهه اخیر ساخت و سازهای غیر مجاز در حریم رودخانه اتفاق افتاده و اکنون نیز ادامه دارد.
پاکیزه افزود: محل مورد نظر که در حریم رودخانه قرار دارد، در طرح تفصیلی شهر همدان به عنوان کمربند سبز شهری تعریف شده و خارج از محدوده طرح هادی روستا قرار دارد و برای جلوگیری از ساخت و ساز دهیاری اختیاری ندارد.
وی با بیان اینکه به استناد ماده ۲ قانون تعاریف محدوده و حریم شهر و روستا و شهرک اراضی بلافصل پیرامون محدوده شهر به عنوان حریم شهر تلقی میشود و نظارت بر ساخت و ساز بر این اراضی بر عهده شهرداری است بیان کرد: متاسفانه نظارت نشده است و در واقع در حریم رودخانه قاسمآباد محلهای شکل گرفته است.
دهیار روستای قاسمآباد با اشاره به اینکه وقتی ساخت و سازها زیاد شد به خاطر گرفتن امتیازات مردم معترض بودند از خدمات آب و برق و گاز بیبهره هستند ادامه داد: در فواصل زمانی مختلف سازمانهای بالادست برای رفع مشکل این خانهها مجبور به کمک شدند و آخرین مورد هم چند ماه پیش بود که ۲۰ خانه از خدمات بهرهمند شدند.
وی با بیان اینکه مشکل موجود عدم نظارت بر ساخت و ساز حریم شهر است تصریح کرد: مالکیت حریم رودخانه با دولت بوده و آبمنطقهای به عنوان نماینده دولت میتواند برخورد کرده و آزادسازی کند.
پاکیزه با اشاره به اینکه همه خانههای تخلیه شده در حریم رودخانه ساخته شدند بیان کرد: حتی پی ساختمان برخی از این خانهها در رودخانه قرار دارد.
وی با اشاره به وجود دو رشته قنات در قاسمآباد افزود: در قاسمآباد دو رشته قنات داریم که یک رشته آن از مدار بهرهبرداری خارج است و یک رشته تا سال ۹۲ از مدار بهرهبرداری خارج بود اما از سال ۹۲ لایروبی شد و اکنون قابل استفاده است.
دهیار روستای قاسمآباد با بیان اینکه این قنات در یک یا دو نقطه در اثر بارشها آسیب دیده که قابل رفع است و خطر جدی آن را تهدید نمیکند افزود: این قنات ۴۰ لیتر در ثانیه آبدهی دارد.
وی با اشاره به اینکه برای لایروبی این قنات اعتبار ملی گرفتیم ادامه داد: این قنات ثبت ملی شده و شماره ثبت ملی آن در چند روز آینده به استانداری اعلام میشود و نامزد ثبت جهانی هم هست.
انتهای پیام/رستمی
دیدگاه شما