تازه ترین مطالب

تاریخ : 11. مرداد 1391 - 7:48   |   کد مطلب: 330
حمیده حائری در گفت‌وگو با فارس:
«روزه» تمرین اخلاص و مبارزه با نفس اماره است
استاد حوزه علمیه خواهران قم ضمن بیان برخی فواید‌ روزه گفت: خداوند با دعوت بنده‌ها به تقوا در ماه مبارک رمضان، آنها را به شادی ملاقات خود می‌رساند.

 

حمیده حائری از استادان حوزه علمیه خواهران قم در گفت‌وگو با خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس گفت: ماه مبارک رمضان فرصت استثنایی و گرانبهایی است که خداوند از تمامی بندگان خود برای رسیدن به تقوا دعوت می‌کند.

روزه تمرین خویشتن‌داری و تقوا

این استاد حوزه برخی از آموزه‌ها و فواید روزه‌داری برای رسیدن به تقوای الهی را متذکر شد و گفت: خالق حکیم می‌خواهد از طریق خود نگهداری در ایام ماه روزه، اهل ایمان را با خویشتن‌‌داری و تقوا تربیت کند.

استاد حوزه علمیه خواهران ادامه داد: خداوند بسیاری از آموزه‌های قرآنی و اخلاقی را در مناسک روزه قرار داده است تا بنده‌اش را در انگیزه، باور، تعبد و طاعت بیازماید و آن گاه پس از دریافت ندای فطرت در لبیک به توحید، عدل، نبوت، امامت، معاد و بندگی در طاعات، او را به شادی لقاء الله برساند.

روزه تمرین اخلاص

حائری با بیان اینکه ما باید در این دعوت بزرگ، تمام سعی خود را برای رسیدن به تقوی به کار بندیم، گفت: معتقدم مرور آموزه‌ها و فواید روزه کمک بسیاری برای ما در این مسیر می‌کند.

استاد حوزه گفت: روزه‌دار تمرین می‌کند در خلوت خودش، تنها خدا را ببیند و سوی مفطرات گام بر ندارد. هر قدمی که بر می‌دارد به سوی خداوند است و از هر کاری که موجب دوری از پروردگار می‌شود خودداری می‌کند. پس روزه دار تمرین اخلاص می‌کند.

روزه تمرین صبر و شکیبایی

حائری گفت: خداوند، روزه‌دار را از خوردن و آشامیدن نهی کرده است، بنده و عبد خدا هم بدون چون و چرا اطاعت می‌کند. از این رو بنده، تمرین عبودیت می‌کند که در بعضی از نیازهای طبیعی که به مصلحت او نیست، نه بگوید هر چند سخت و طاقت‌فرسا باشد؛ بنده خدا یاد می‌گیرد چگونه در سختی‌ها و مصائب، صبر کند تا مأجور شود و از جزع و فزع دوری می‌کند تا بشارت صابرین را داشته باشد. شاید به همین سبب است که برای رفع بسیاری از مشکلات به روزه‌داری امر شده‌ایم.

روزه تمرین مبارزه با خواهش‌های زود گذر نفس

حائری در ادامه این گفت‌وگو اظهار داشت: فرد روزه‌دار به شهوات، نه می‌گوید و به او در همه لحظه‌ها تذکر می‌دهد که تو فقط ظرف کوچکی هستی برای تأمین انرژی من و اگر تو را بیش از ظرفیت پر کنم، نورانیت دل و فهم خویش را از دست می‌دهم، در خواب غفلت خود فرو می‌روم و دچار تنبلی و رخوت می‌شوم و از رحمت و رضایت خدایم محروم می‌مانم. پس روزه‌دار با پاسخ نه، به خواهش‌های شهوانی یاد می‌گیرد مثلا لذت نکاح برای سکونت و آرامش خود و خانواده و سبب ازدیاد نسل است نه برای هوسرانی و چشم چرانی!

روزه تمرین تقویت اراده و رهایی از بند نفس و شیطان

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه روزه‌دار به اراده‌اش می‌آموزد که حق انتخاب با نفس اماره نیست بلکه با عقل سالم است، گفت: روزه غلبه عقل بر نفس اماره در اطاعت از فرامین الهی و موجب تقویت ایمان و اخلاص در عبادت است. مغلوب شدن نفس اماره یعنی رهایی از بدی‌ها و رذایل و سلاح روزه، همان سپر تقوی در مقابل کید شیطان و نفس اماره است.

روزه واقعی، انسان را به شادی ملاقات خدا می‌رساند

حائری با یادآوری اینکه رمز و راز بندگی در عبادت خالصانه است و لذت بندگی، سنگینی تکلیف را بر می‌دارد، گفت: اگر لذت بندگی سختی‌ها را بردارد آن گاه تنها ارتباط لطیف روحانی عبادت در مناجات میان خدا و بنده‌اش باقی می‌ماند.

وی تاکید کرد: حلاوت و لذت رحمت، مغفرت، حکمت و معرفت خداوند در ماه رمضان نصیب روزه‌داران خالص می‌شود که با حفظ چشم و گوش و دهان ظاهر موجبات بصیرت باطن و زنده شدن چشم و گوش جانشان را فراهم کرده‌اند و دهانشان به عطر روزه در ذکر خدا و تلاوت آیات قرآنی معطر شده و ظرف وجودیشان مستحق رحمت و حکمت و معرفت الهی شده است.

حائری به سرانجام نیک بندگی خالصانه اشاره کرد و در پایان گفت‌وگوی خود با فارس خاطرنشان کرد: مؤمن وقتی تمام لحظاتش را در محضر خدا بود و ادب حضور را در نماز و ذکر و یاد محبوب درک کرد و با قرآن و دعا مأنوس شد و حاجتش کسب رضایت و معرفت خدا شد، دیگر به نگاه خدایش اطمینان دارد و در محضر او مؤدب به آداب خویشتن‌داری و تقوا می‌شود و افطارش شادی ملاقات خداست.

انتهای پیام/ک

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت