تازه ترین مطالب

تاریخ : 6. ارديبهشت 1400 - 9:13   |   کد مطلب: 35271
وزیر خارجه کشورمان گفت: چند ماه آینده را می‌خواهم به سیاست خارجی بپردازم و نمی‌خواهم سیاست خارجی را مخلوطِ سیاست داخلی کنم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ ، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به احتمال حضور در انتخابات ۱۴۰۰ در مصاحبه با سعید لیلاز گفت: حضور مردم در انتخابات بسیار مهم است. محبوبیت من برای من حجت شرعی نیست که می‌توانم کشور را اداره کنم. من آدمی نیستم که در این ۴۰ سال بدنبال راحت طلبی بوده باشم.

وی ادامه داد: از الان تا زمان انتخابات وزیر خارجه باید بتواند از طرف کشور صحبت کند. شرایطی که امروز هست شش ماه دیگر تکرار نمی‌شود. شش ماه دیگر دنیا یک دنیای دیگر است. چراکه دنیا در حال حرکت است وکنش گران در حال عمل اند. این چند ماه، چند ماه حیاتی است.

ظریف گفت:  چند ماه آینده را می‌خواهم به سیاست خارجی بپردازم. نمی‌خواهم سیاست خارجی را مخلوطِ سیاست داخلی کنم. دنبال ریاست جمهوری نیستم. تمایل ندارم رئیس جمهور ایران شوم. بین خودم و خدایم حجت قاطعی ندارم که کاندیدا شوم. بزرگترین نیاز کشور اجماع است. یک سیب از درخت که می‌افتد هزاران چرخ می‌خورد.

وزیر خارجه کشورمان اظهار کرد: به رهبر انقلاب بسیار علاقمندم. ایشان همواره به من محبت داشتند. من در مصاحبه با امان پور از لفظی استفاده کردم که در ایران بد ترجمه شد. رهبر انقلاب نامه محکم، اما با محبتی به من نوشتند که چرا با موضع نظام همراه نبودی؟ من در هفت صفحه پاسخ دادم. رهبر انقلاب بزرگواری کردند و در پاسخ فرمودند توضیحات مفید بود. رهبر انقلاب همیشه به من محبت دارند.

وی ادامه داد: در دوران مذاکرات جلیلی، وی با اشتون و شش مدیر کل یا حداکثر معاون وزیر مذاکره می‌کرد. معاون وزیر مقام سیاسی نیست. من روز اول به خانم اشتون گفتم من فقط با وزیر مذاکره میکنم نه با کس دیگر. من فقط با همسطح خودم مذاکره می‌کنم.

ظریف اظهار کرد: این جور نباشد که من با معاون وزیر مذاکره کنم و بعد او برود از وزیرش تایید بگیرد! قرار ما این شد که جلسه اول با حضور وزرا برگزار شود و در تمام مدت مذاکرات اصلی هم با حضور وزرا انجام شد. من چهار هفته بود که وزیر شده بودم و در جلسه با حضور ۵ عضو شورای امنیت گفتم قطعنامه‌های شورای امنیت ظلم به ایران است.

وی ادامه داد: وزیر خارجه فرانسه عصبانی شد و گفت تو می‌گویی قطعنامه‌های شورای امنیت را قبول نداری؟ گفتم قبول ندارم. من با آقای کری رفاقت نداشتم. آقای کری گفت می‌توانیم چند دقیقه همدیگر را ملاقات کنیم؟ من پذیرفتم. من اجازه دیدار با جان کری را از رهبر انقلاب گرفته بودم. اما دیدار طولانی شد.

وزیر خارجه گفت: سال اولی که احمدی نژاد به نیویورک آمد، در خودرو برنامه‌های ایشان را تشریح کردم. از دیدار خودم با سناتور‌های آمریکایی گفتم. احمدی نژاد گفت من هم می‌خواهم با سناتور‌ها دیدار کنم. گفتم شما نمی‌توانید دیدار کنید. برای چنین دیداری باید از رهبر انقلاب اجازه بگیرید.

وی افزود: گرایش احمدی نژاد به گفت‌وگو با آمریکایی‌ها در همان سفر اول به نیویورک وجود داشت. مرگ بر آمریکا برای احمدی نژاد تنها یک شعار است.

ظریف گفت: قبل از شهادت شهید سلیمانی در تمامی نظر سنجی‌هایی که ما داشتیم، از سال ۹۶ تا ۹۹؛ محبوبیت من از ۹۰ آمد روی ۶۰ درصد و محبوبیت شهید سلیمانی رفت روی ۹۰ درصد. مردم ما قهرمان بودن در منطقه را می‌پسندند. ما هم نوکر مردم و نوکر هم آنچه هستیم که می‌پسندند. من برای شهید سلیمانی گریه کردم.

وی ادامه داد: معتقدم که کشور بعد از رفتن شهید سلیمانی یک ضربه سنگینی را تحمل کرد. آمریکا با به شهادت رساندن، شهید سلیمانی ضربه‌ای به کشور زد که با نابودی یک شهر نمی‌زد. مردم ما بین دیپلماسی و این گونه قهرمانی، قهرمانی را می‌پسندند. صدا و سیما نقش بسیار مهمی در شکل‌گیری افکار عمومی دارد.

ظریف با بیان اینکه در مورد منطقه باید انصاف را رعایت کنیم، گفت: اگر سردار سلیمانی در سال ۲۰۰۱ در مذاکرات افغانستان با امریکا نبود من هیچ دستاوردی نداشتم. در مذاکرات ۲۰۰۳ هم اگر سردار سلیمانی نبود باز هم من دستاوردی نداشتم. رهبر انقلاب هماهنگ کننده میان من و شهید سلیمانی بود.

وی ادامه داد: وقتی وزیر خارجه شدم، قبل از شروع مذاکرات برجامی، به شهید سلیمانی گفتم با منطقه چه کنیم؟ ۴ حوزه اختلافی با عربستان داریم که باید اختلافاتمان را حل کنیم. بحرین، عراق، سوریه و لبنان. مرحوم شهید سلیمانی گفت یمن هم هست. هنوز داستان یمن شروع نشده است. گفتم با هم چارچوب تهیه کنیم و به راه حل برسیم. مبدع طرح ۴ ماده‌ای که من پیشنهاد دادم برای سوریه و یمن، شهید سلیمانی بود.

وزیر خارجه اظهار کرد: به ایشان گفتم اگر سعودی‌ها گفتند من را قبول ندارند، خودت حاضری با سعودی‌ها مذاکره کنی؟ گفتند بلی.

وی افزود: به سعودی‌ها پیام دادیم که حاضریم در این چند حوزه مذاکره کنیم. سعود الفیصل پاسخ داد جهان عرب به شما ارتباطی ندارد.  در مجمع عمومی سال بعدش به دیدار سعود الفیصل رفتم. به او گفتم می‌توانیم در مورد گذشته یا آینده صحبت کنیم. اما هیچ خبری نشد. چون احساس می‌کردند دست پایین را در منطقه دارند و می‌خواستند دست بالا را پیدا کنند.

ظریف یادآور شد: من و آقای کری در مورد یمن توافق کردیم، چند ساعت بعد کری از واشنگتن زنگ زد که با سعودی‌ها توافق کردیم. اما محمد بن سلمان زیر میز زد و گفت سه هفته دیگر جنگ را پیروز می‌شویم. فرداش اوباما مصاحبه کرد گفت ایران مسئول ادامه جنگ است!

انتهای پیام/ص

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت