تازه ترین مطالب

تاریخ : 7. ارديبهشت 1404 - 13:57   |   کد مطلب: 38482
نماینده مردم بهار و کبودراهنگ، در همایش نهضت توسعه عدالت آموزشی با بیان عدم تحقق عدالت آموزشی در شهرستان‌ها، از اقدامات خیرین و مسئولان برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام آموزش و پرورش خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کورنگ ،فتح‌الله توسلی، نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی، در همایش نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی که با حضور دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی برگزار شد، به مشکلات موجود در نظام آموزشی شهرستان‌های بهار و کبودراهنگ اشاره کرد. وی در ابتدای سخنان خود، با ابراز تأسف از حادثه اخیر در بندر شهید رجایی بندرعباس، اظهار داشت که دولت و مجلس برای بررسی ابعاد این حادثه به سرعت وارد عمل شده‌اند.

توسلی با اشاره به یکی از مبانی اصلی جمهوری اسلامی ایران، که همواره بر عدالت تأکید دارد، گفت: "عدالت آموزشی باید یکی از ارکان اصلی این عدالت باشد". وی افزود: طبق قانون اساسی، حکومت موظف است شرایط تحصیل و آموزش رایگان را برای تمامی افراد فراهم کند و باید امکانات حداقلی و مساوی در اختیار همه دانش‌آموزان قرار گیرد. اما در واقعیت، این عدالت در بسیاری از مناطق، به ویژه در شهرستان‌ها، محقق نشده است. بهترین معلمان اغلب در مدارس خاص و غیرانتفاعی جذب می‌شوند، در حالی که دانش‌آموزان شهرستان‌ها با امکانات محدود تحصیل می‌کنند.

نماینده بهار و کبودراهنگ در ادامه به مشکلات زیرساختی آموزشی در این شهرستان‌ها پرداخت و گفت: "مدارس کانکسی و مدارس فرسوده در این شهرستان‌ها وجود دارند که شرایط مناسبی برای آموزش ندارند." وی تصریح کرد که در این شرایط، تحقق عدالت آموزشی بسیار دشوار است و این مسئله نیاز به توجه فوری دارد.

توسلی در ادامه از اقدامات خیرین در حوزه آموزش در شهرستان‌های بهار و کبودراهنگ تشکر کرد و افزود: "خیرین در این شهرستان‌ها پای کار آمده‌اند و پروژه‌های مختلفی را به کمک اداره کل نوسازی مدارس و آموزش و پرورش در حال تکمیل هستند." او همچنین اشاره کرد که در جلسات متعدد با مدیرکل نوسازی و آموزش و پرورش، علاوه بر پیگیری مشکلات موجود، تمام پروژه‌های نیمه‌تمام آموزش و پرورش در این منطقه تعیین تکلیف شده است.

وی در خصوص برخی از پروژه‌های جدید گفت: "مدرسه سیمین در شهرستان بهار با کمک مردم و اداره کل نوسازی مدارس امسال به بهره‌برداری می‌رسد و همچنین مدرسه ۱۲ کلاسه خیری علیزاده نیز تکمیل و تحویل خواهد شد." توسلی همچنین از شرکت‌های بزرگ در این شهرستان‌ها خواست تا مطابق با مسئولیت اجتماعی خود، در زمینه تأمین منابع مالی برای بهبود وضعیت آموزش و پرورش اقدام کنند.

در بخش دیگری از سخنان خود، توسلی از ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار مصرف نشده ادارات کل استان همدان در اواخر فروردین ماه خبر داد و تأکید کرد: "از این رقم، ۳۰۰ میلیارد تومان مربوط به اعتبار اداره کل نوسازی مدارس است که نباید اجازه داد این اعتبارات برگردد. باید سریعتر مناقصات و اقدامات اداری انجام شود تا این اعتبار به خزانه برنگردد." وی همچنین بر لزوم توزیع عادلانه اعتبارات در شهرستان‌ها تأکید کرد و افزود: "اعتبارات اداره کل نوسازی مدارس استان باید به طور درست و عادلانه توزیع شود."

توسلی در پایان، نسبت به انتقال معلمان باتجربه از مناطق روستایی به مناطق شهری انتقاد کرد و گفت: "این اقدام عادلانه نیست و باعث کاهش سطح آموزشی در شهرستان‌ها می‌شود." وی تأکید کرد که باید تناسب رشته‌های آموزشی با نیازهای هر شهرستان در نظر گرفته شود و اولویت‌های آموزشی در آمایش سرزمینی کشور تعریف و اعمال گردد.

این سخنان نماینده بهار و کبودراهنگ نشان‌دهنده تلاش‌ها و نگرانی‌های وی برای بهبود شرایط آموزشی در شهرستان‌ها و تحقق عدالت آموزشی در سراسر کشور بود.

انتهای خبر/وحید رستمی 

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب