تازه ترین مطالب

تاریخ : 22. ارديبهشت 1392 - 10:44   |   کد مطلب: 5641
باید همواره همه اعضای خانواده، با زنان با دیده تکریم و احترام رفتار کنند و باید فضای خانواده به گونه ای باشد که فرزندان دست مادران خود را ببوسند. اگر فرهنگ نگاه احترام آمیز به زنان نهادینه شود، بسیاری از مشکلات جامعه حل و از زنان رفع مظلومیت خواهد شد.

در آستانه ماه مبارك رجب، صدها نفر از بانوان برجسته و فعال در بخشهای دانشگاهی، حوزوی، مسائل خانواده و زنان، دستگاههای اجرایی، فعالیتهای قرآنی، رسانه و سازمانهای مردم نهاد، صبح امروز (شنبه) به مدت دو ساعت و نیم با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار كردند.

رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار با تأكید بر لزوم طرح گفتمان اسلامی در مورد زن بصورت تهاجمی و طلبكارانه در عرصه بین المللی، «تقویت نهاد خانواده» و «احترام و تكریم زن در محیط خانه» را دو نیاز مهم و فوری جامعه دانستند و خاطرنشان كردند: زنان فعال و كارآمد در جبهه انقلاب اسلامی باید حضور خود را در صحنه دفاع از انقلاب نمایان تر و پررنگ تر كنند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به عقب ماندگی هایی كه درخصوص انتقال مبانی فكری اسلام درخصوص زن به عرصه بین المللی، وجود دارد، افزودند: كارهای خوبی به بركت نظام جمهوری اسلامی و نام امام خمینی (ره)، درخصوص مقوله زن انجام گرفته است اما نیازمند كار بیشتر و تشكیل جبهه ای تهاجمی و مصون از تعرض دیگران هستیم.

ایشان با تأكید بر اینكه به هیچ وجه نباید در زمینه نهضت بیداری در عرصه زنان تعلل و توقفی وجود داشته باشد، خاطرنشان كردند: چرا باید با وجود گفتمان كامل و قانع كننده اسلام در مورد زن، در مقابل گفتمان غرب، در موضع انفعال قرار گرفت؟

رهبر انقلاب اسلامی گفتمان غرب درخصوص زن را، گفتمانی كاملاً حساب شده و سیاسی خواندند و افزودند: اگرچه این گفتمان اكنون به ظاهر در نقطه اوج خود قرار دارد اما مسیر گفتمان غرب درخصوص زن، به سمت سراشیبی سقوط، انحطاط و سرافكندگی است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، «مرد واره» كردن زن و التذاذ جنسی مرد از زن را دو بخش اصلی گفتمان غرب درخصوص زن برشمردند و گفتند: غربی ها به دنبال آن هستند كه مشاغلی را كه با وضعیت جسمی و فكری مردان سازگار است، به زنها تعمیم و آن را به عنوان یك امتیاز و افتخار جلوه دهند.

ایشان با تأكید بر اینكه حضور زنان در مشاغل و مناصب اجرایی اشكالی ندارد، خاطرنشان كردند: آن بخشی كه مورد اشكال و در واقع امتداد همان گفتمان غربی است، افتخار كردن به تعداد بالای زنان شاغل در مناصب اجرایی است.

رهبر انقلاب اسلامی در تبیین این موضوع افزودند: اینكه ما به حضور بالای زنان در مناصب اجرایی افتخار كنیم، دیدگاهی غلط و در واقع انفعال در برابر گفتمان غربی است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان كردند: آنچه كه باید مایه افتخار باشد، تعداد بالای زنان روشنفكر، فعال فرهنگی و سیاسی، و مجاهد است.

ایشان با اشاره به نگاه یكسان اسلام به زن و مرد از لحاظ انسانی افزودند: از دیدگاه اسلام هریك از زن و مرد به لحاظ خلقت، ویژگیهای خاصی دارند اما از لحاظ حقوق انسانی و اجتماعی و ارزشهای معنوی و سیر تكامل معنوی، هیچ تفاوتی ندارند.

رهبر انقلاب اسلامی تأكید كردند: نگاه صحیح به زن، نگاهی است كه او را در چارچوب جنس خود و ارزشهای تعالی دهنده آن بشناسد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، نگاه لذت جویانه به زن را یكی از بلاهای بزرگ خواندند و خاطرنشان كردند: اكنون برخی اندیشمندان غربی نیز در مورد این موضوع احساس خطر می كنند زیرا قضایایی همچون همجنس گرایی نتیجه این نوع نگاه است كه قطعاًٌ یكی از عوامل سقوط تمدن غرب نیز خواهد بود.

ایشان با تأكید بر لزوم هوشیاری در جامعه در قبال جاذبه های جنسی برای مردان و زنان، افزودند: البته در كشور ما به دلیل موضوع حجاب، مصونیتی وجود دارد اما باید در مورد حجاب و موضوع حدود معاشرت مرد و زن اهتمام جدی شود.

رهبر انقلاب اسلامی تأكید كردند: به هیچ وجه نباید در مقابل گفتمان غرب درخصوص زن منفعل شد بلكه باید گفتمان اسلام در مورد زن را بصورت تهاجمی و طلبكارانه مطرح كرد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: از تهدیدهای غربی ها هم به هیچ وجه نباید ترسید.

ایشان كرامت زن، عزت زن و ظرافت فطری و كاركرد زن را از خصوصیات گفتمان زن در اسلام برشمردند و خاطرنشان كردند: خداوند متعال جنس زن را به گونه ای خلق كرده است كه برخی امور عاطفی، تربیتی و حتی مدیریتی در خانه، فقط با ظرافت روحیه زنان، قابل انجام است.

رهبر انقلاب اسلامی در ادامه، «تقویت نهاد خانواده» و «تكریم و احترام زنان در خانه» را دو مسئله مهم و فوری در جامعه دانستند و تأكید كردند: باید در قوانین، خلقیات و سنت ها، شرایط به گونه ای فراهم شود كه زنان در سطوح مختلف معاشرتی، جنسی، فكری و خانوادگی دچار ستم زده گی نباشند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در همین خصوص افزودند: باید همواره همه اعضای خانواده، با زنان با دیده تكریم و احترام رفتار كنند و باید فضای خانواده به گونه ای باشد كه فرزندان دست مادران خود را ببوسند.

ایشان خاطرنشان كردند: اگر فرهنگ نگاه احترام آمیز به زنان نهادینه شود، بسیاری از مشكلات جامعه حل و از زنان رفع مظلومیت خواهد شد.

ایشان موضوعات ازدواج، پوشش، معاشرت، حمایت مالی و حقوقی از زنان، و اشتغال زنان و حدود آن را از دیگر مقولاتی دانستند كه باید مورد اهتمام قرار گیرند.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به فعالیتهای گسترده و متنوع درخصوص مسائل بانوان در كشور، یك پیشنهاد را مطرح كردند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: باید تلاش شود تا این فعالیتها، یك سیستم منسجم و هندسه عمومی صحیحی پیدا كنند و یك مركز عالی و ثابت با كادرهای قوی و چشم انداز بلندمدت، برای این منظور بوجود آید.

ایشان گفتند: در ذیل این مركز عالی می تواند نهادها و بنیادهای مختلف تشكیل شوند و یك بانك اطلاعاتی قوی نیز از كارهای انجام گرفته بوجود آید.

رهبر انقلاب اسلامی یك نكته را به همه زنان فعال در جبهه دفاع از انقلاب اسلامی متذكر شدند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به حضور پررنگ و جدی زنان در شكل گیری انقلاب و مراحل مختلف بعد از آن افزودند: زنان فعال، كارآمد، عالِم، نویسنده و اندیشمند در جبهه دفاع از انقلاب اسلامی باید حضور جدی تر و نمایان تری در صحنه داشته باشند.

رهبر انقلاب اسلامی همچنین به نقش صدا و سیما در ارائه یك الگوی صحیح از زن مؤمن، فعال، مجاهد و با حجاب اشاره و خاطرنشان كردند: صدا و سیما باید در این زمینه یك نقش صددرصدی ایفا كند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: صدا و سیما باید كاملاً در خدمت تفكر اسلامی از زن و ارائه خصوصیات یك زن اسلامی قرار گیرد.

ایشان در پایان تأكید كردند: ما در زمینه مسائل زنان در جمهوری اسلامی ایران پیشرفت داشتیم ولی این پیشرفتها متناسب با نیازها و توقعات مورد نظر اسلام نیست و باید تلاش بیش از پیشی انجام گیرد.

در ابتدای این دیدار خانم ها خزعلی رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان، صفاتی مسئول مؤسسه عالی اجتهاد، خدیوی رئیس دفتر امور زنان استانداری خراسان رضوی، آیت‌اللهی استاد و پژوهشگر حوزه و دانشگاه، رهبر رئیس فراكسیون زنان و خانواده مجلس، ناظم بكایی استادیار گروه زیست شناسی دانشگاه الزهرا، روح افزا استاد دانشگاه و مجتهد زاده رئیس مركز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، به بیان دیدگاه‌های خود درخصوص مسائل مربوط به زنان و خانواده در ابعاد داخلی و بین المللی پرداختند.

مهمترین محورهایی كه در این دیدار به آنها اشاره شد عبارتند از:

- ضرورت اهتمام به جایگاه نهاد خانواده و تقویت این نهاد براساس آموزه های دینی و قرآنی

- توجه جدی دستگاههای مسئول و رسانه ها به سیاستهای تشویقی برای افزایش جمعیت

- بازنگری در نوشته های علوم انسانی و مرتبط با مطالعات زنان

- تشكیل شورای عالی فقه زنان و كارگروههای تخصصی آن

- طراحی الگوی تحقیقاتی خانواده پایدار و وظایف دستگاههای مرتبط با آن

- ضرورت اهتمام به ابعاد مختلف مسائل تربیتی كودكان در چارچوب روشهای تربیتی اسلام به دور از چارچوبهای غیردینی كنوانسیون حقوق كودك

- نبود متولی خاص در كشور، برای حقوق كودكان

- لزوم تدوین مجموعه فقه اطفال و ایجاد رشته مطالعات كودكان در دانشگاهها

- اهمیت توجه ویژه به موضوع عفاف و حجاب در ابعاد مختلف و به دور از نگاههای سیاسی

- پیشنهاد عضویت زنان در مجمع تشخیص مصلحت نظام

- لزوم گسترش دانشگاههای ویژه بانوان

- تبیین علمی و حقوقی احكام مربوط به زنان در بخش ارث و حضانت در مجامع بین المللی

- و استفاده از دیدگاهها و توان اجرایی مشاورت های امور زنان دستگاههای مختلف

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت