به گزارش کورنگ به نقل از گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه همدان، "حجتالله شهبازی" افزود: افزون بر 15 هزار هکتار از باغات استان همدان بر اثر پدیده سرما و یخبندان از اواخر اسفندماه سال گذشته تا اوایل اردیبهشت ماه سالجاری از 10 تا 80 درصد دچار خسارت شدهاند.
وی میزان محصول آسیب دیده را حدود 60 هزار تن ارزیابی و اظهار کرد: در اثر این پدیده بیش از 631 میلیارد ریال خسارت به باغداران استان همدان وارد شده است.
وی تصریح کرد: تاکنون 6 هزار و 650 هکتار باغ انگور، سه هزار هکتار باغ گردو، دو هزار و 200 هکتار بادام، هزار و 400 هکتار هلو و شلیل، 721 هکتار زردآلو، 700 هکتار سیب، 254 هکتار آلو دچار خسارت 10 تا 80 درصدی شده اند که ملایر با پنج هزار و 420 هکتار باغ و 31 هزار تن محصول بیشترین میزان خسارت را محتمل شدهاند.
وی ادامه داد: شهرستانهای نهاوند با 230 هکتار، رزن با هزار و 916 هکتار، همدان با هزار و 800 هکتار، کبودراهنگ با هزار و 350 هکتار، بهار با هزار و 280 هکتار و اسدآباد با 443 هکتار در این میزان خسارت سهیم هستند.
شهبازی با اشاره به برخی راهکارها در جلوگیری از خسارت باغات گفت: بیمه باغات راهکار مطمئنی برای جبران خسارت باغداران در این زمینه است، بنابراین متاسفانه با وجود اقدام سازمان جهادکشاورزی در فراهم کردن امکان بیمه همه محصولات باغی استان باغداران به ویژه در سالجاری تمایلی به بیمه باغات خود نداشتهاند، به طوری که در سالجاری تنها 560 هکتار از باغات استان بیمه شده است.
وی با اشاره به لزوم اطلاع رسانی و فرهنگ سازی درباره لزوم بیمه عنوان کرد: با توجه به اینکه دولت بخش قابل توجهی از حق بیمه باغات را پرداخت می کند عدم اقدام باغداران برای بیمه باغات خود، استان را از این اعتبارات محروم میکند.
شهبازی در ادامه به برخی راهکارها برای جلوگیری از سرمازدگی باغات اشاره و بیان کرد: تقویت باغات از طریق تغذیه مناسب می تواند بر مقاومت باغات در برابر سرما موثر باشد که در این رابطه کشاورزان به استفاده از کودهای پتاسه ترغیب و تشویق می شوند.
وی افزود: ایجاد دود در باغات و استفاده از بخارهای باغی ازدیگر راهکارهایی است که در صورت استفاده توسط باغداران بر کاهش خسارت موثر خواهد بود.
شهبازی اضافه کرد: همچنین آبیاری باغات و وجود رطوبت در سطح باغ باعث ایجاد تعادل در هوای باغ و کاهش درجه برودت میشود.
وی با اشاره به ارقام مقاوم در احداث باغات جدید و اصلاح باغات گفت: باغهایی که در احداث آنها از ارقام مقاوم استفاده شده خسارتی ندیده اند به عنوان باغات گردوی چنلر و بادام دیرگل و سازمان جهادکشاورزی تمهیداتی برای فراهم کردن نهالهایی که دارای چنین خاصیتی باشند و فراهم کردن و ارقام فوق به راحتی در اختیار باغداران قرار میگیرد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان همدان خرد بودن و پراکندگی باغات استان را از جمله مشکلاتی دانست که مانع اجرای شیوههای نوین باغداری است.
انتهای پیام
دیدگاه شما