همراهی رئیس جمهور با یک کاندیدا آن هم در سالن نامنویسی که تعداد خبرنگاران و عکاسان بیشتر از تعداد مسئولان ستاد بود در همان لحظه اول موجب شگفتی و البته انتقاد برخی از هواداران کاندیداهای دیگر شد.
احمدینژاد و مشايی که گویا با قرار قبلی در دقایق آخر وارد سالن ثبتنام شدند خلق کننده تصویری بودند که در تاریخ انتخابات ادوار بعد از انقلاب بیسابقه بود.
در اینکه احمدینژاد و مشايی دو یار جدانشدنی از هم هستند شکی نیست، اما انتقاد به جایی بر میگردد که احمدینژاد هنوز در کسوت ریاست جمهوری قرار دارد و با این حال یک کاندیدای مطرح را تا پای میز نامنویسی برای انتخابات همراهی میکند.
اما وي برای این سؤال خبرنگاران هم گویا از قبل پاسخی آماده کرده بود. پاسخ این بود که «من امروز در مرخصی هستم.»
احمدینژاد که میدانست از این مسأله به راحتی نخواهند گذشت هنگامی که مشايی در جمع خبرنگاران و رسانهها حضورر یافت قبل از اینکه آغاز به سخن کند در گوش اسفندیار دولت زمزمه کرد که «شما بگید که من مرخصی بودم.» اما این پاسخ وي نتوانست منتقدان همراهی او با مشايی را راضی کند و روز گذشته کار به شورای نگهبان هم رسید تا برای این موضوع تشکیل پرونده دهد و به عنوان یک تخلف برای رسیدگی به قوه قضائیه ارسال کند.
این خبر را کدخدايی در گفتگو با تسنیم اعلام كرد و گفت: اقدام روز شنبه رئیس جمهور در همراهی با مشایی عنوان مجرمانه دارد و ما این موضوع را به قوه قضائیه اعلام کردیم.
سخنگوی شورای نگهبان افزود: این موضوع در هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به جایگاه ریاست جمهوری، به اتفاق آرا اکثریت اعضاي هیأت معتقد بودند که اقدام اخیر رئیس جمهور در معرفی یکی از افراد به عنوان نامزد انتخابات تخلف بوده و عنوان مجرمانه دارد و قرار شد که مراتب آن به قوه قضائیه اعلام شود.
کدخدایی تأکید کرد: ما مراتب این موضوع را به قوه قضائیه اعلام کردیم که پس از آن تصمیمگیری بر اساس قانون و بر عهده دستگاه قضایی است.
سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: شوراي نگهبان در مقاطعي به صورت مکتوب تذکراتي را به نامزدهايي كه به عنوان كانديدا مطرح بودند داده بود، لذا ما بحث تبليغات را كه تصريح قانونگذار است را به طور جدي مورد بررسي قرار خواهيم داد.
كدخدايي در پايان درباره احتمال رد صلاحيت كانديداي مذكور گفت: همراهي كارناوال تبليغاتي در زمان ثبتنام در مستندات و مدارك شوراي نگهبان در هنگام احراز صلاحيتها مورد بررسي قرار ميگيرد.
با وجود اظهارات کدخدايی از ارسال پرونده رئیس جمهور به قوه قضائیه در ماجرای ثبتنام مشايی، محسنیاژهای، سخنگوی قوه قضائیه میگوید: هنوز اطلاعی از موضوع ندارد.
وي البته گفته است که شاید پروندهای که شورای نگهبان گفته به دادستانی تهران ارجاع شده است.
محسنياژهاي در پاسخ به این سؤال که آیا درباره سایر اتفاقات رخ داده در آخرین روز ثبتنام کاندیداها گزارشی به قوه قضائیه رسیده است یا خیر، گفت: هنوز گزارشی درباره اتفاقات ستاد انتخابات کشور به قوه قضائیه ارسال نشده است.
اما حرکت محمود احمدینژاد در همراهی مشايی برای ثبتنام مورد نکوهش و انتقاد تند کاندیداهای اصولگرا و البته برخی رسانههای این جناح قرار گرفت.
اما یکی از صریحترین انتقادات را احمد توکلی نماینده تهران در جلسه علنی دیروز مجلس بيان کرد.
وی در اخطار قانون اساسی خطاب به رئیس مجلس اینگونه گفت: رئیس جمهور بر خلاف سوگند خود برای خود جانشین تعیین کرد و همه قوه مجریه را برای یک فرد خرج کرد.
اگر مجلس در قبال این بدعت موضعگیری نکند و جنابعالی که سخنگوی رسمی مجلس هستید و در مقام ریاست مجلس در ابتدای نطقتان در خصوص این بدعتگذاریها موضعگیری نکنید در تاریخ ایران بد تلقی میشود.
روزنامه کیهان هم دیروز در واکنش به این ماجرا نوشت: به نظر ميرسد که احمدينژاد نه فقط شنبه را مرخصي گرفته باشد؛ بلکه 8-7 ماه است که به مرخصي رفته و البته يادش هم رفته که مسئوليتهاي قانوني دارد. خروجي اين موضوع نيز رهاشدگي مديريت دولت بويژه در زمينه چالش اقتصادي و مهار تورم بوده و به جاي آن به وعدههاي پولي مانند يارانههاي 250 هزار توماني تأکيد شده است.
طبق اصل 115 قانون اساسي رئيس جمهور بايد رجل سياسي- مذهبي، مدير و مدبر و داراي حسن سابقه و امانت و تقوا باشد؛ ويژگيهايي که با حداکثر ارفاق به مشايي نيز شامل وي نميشود ولو با مرخصي رفتن احمدينژاد و گرفتن عکسهاي يادگاري در کنار وي.
منبع: همدانپيام
دیدگاه شما