به گزارش کورنگ به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، صفرعلی کمندانی ظهر امروز در شورای برنامهریزی و توسعه استان همدان با بیان اینکه در حال حاضر دو طرح ملی آبرسانی در شهرستان تویسرکان در دست اقدام است اظهار داشت: سد سرابی تویسرکان با 96 درصد پیشرفت فیزیکی با ارتفاع 79 متر، طول تاج 790 متر و با حجم تنظیم آب 11.5 میلیون متر مکعب آب در سال آبگیری شد.
وی ادامه داد: برای احداث سد سرابی تویسرکان تاکنون 32 میلیارد تومان هزینه شده و برای بهرهبرداری کامل آن به 18 میلیارد تومان دیگر نیاز دارد که اعتبار کل پروژه 50 میلیارد تومان است.
مدیرعامل آبمنطقهای استان همدان افزود: سد سرابی آب مورد نیاز در بخشهای کشاورزی، صنعت و آب شرب شهرهای شهرستان تویسرکان را تأمین میکند.
وی اضافه کرد: طرح سد خرمرود نیز با ارتفاع 50 متر، طول تاج 700 متر و با تنظیم حجم آب 9.5 میلیون متر مکعب در سال با 50 میلیارد تومان تمام مراحل مطالعاتی را طی کرده و آماده عقد قرارداد و آغاز عملیات اجرایی است.
کمندانی ادامه داد: در حال حاضر در شهرستان تویسرکان بیش از 140 میلیارد تومان طرح آبرسانی و زیربنایی در بخش آب در دست انجام است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در استان از اول مهر 90 تا امروز 287 میلیمتر بارندگی داشتیم بیان داشت: در سال آبی گذشته 340 میلیمتر باران باریده و در میانگین بلندمدت 328 میلیمتر در سطح استان بارندگی بوده است.
مدیرعامل آبمنطقهای استان همدان اذعان کرد: بارندگی در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته 17 درصد و در بلند مدت 15 درصد با کاهش روبهرو بوده است.
وی در ادامه به روانآب ناشی از بارش اشاره کرد و یادآور شد: میزان روان آب در سال آبی 91 و 92 در همدان 3 میلیون متر مکعب و در بلندمدت 19 میلیون متر مکعب بوده که در سال جاری روان آب صفر است.
کمندانی ادامه داد: شهرستانهای کبودراهنگ و فامنین در سال جاری بدترین وضعیت خشکسالی را دارند و آبهای زیرزمینی در کبودراهنگ از سال 67 تا 91 با چند بار خشکسالی افت محسوسی دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به راهبردهای مقابله با بحران آب اشاره کرد و بیان داشت: ایجاد ساختار مناسب، آگاهیبخشی به مردم در خصوص مصرف بهینه، هماهنگی و تشکیل کارگروه انسجامبخشی و شورای هماهنگی بحران آب، اجرای طرحهای ضربتی در تأمین آب، برآورد میزان خسارات وارد شده به منابع آبهای سطحی از راهبردهای کنترل خشکسالی است.
مدیرعامل آب منطقهای استان همدان در ادامه تصریح کرد: تمام تلاش خود را میکنیم که دچار مشکل جدی در تأمین آب نشویم اما در شهرستانهای همدان، ملایر، قهاوند، کبودراهنگ و فامنین احتمال وقوع بحران آب را داریم.
وی در ادامه با بیان اینکه سد اکباتان در سال گذشته 34 میلیون لیتر آب داشت ابراز داشت: در سال جاری فقط 14 میلیون لیتر آب دارد و در سال گذشته دبی ورودی آب به این سد 5 هزار لیتر در ثانیه بوده که در سال جاری به 690 لیتر در ثانیه کاهش یافته است.
کمندانی اذعان داشت: برای جلوگیری از بحران آب در همدان باید مردم را به مصرف بهینه و صرفهجویی ترغیب کرد و کشاورزان به سمت استفاده از آبیاری قطرهای و روشهای نوین بروند و همه ادارات دولتی در مصرف آب صرفهجویی لازم را انجام دهند.
وی افزود: برای کنترل بیشتر مصرف آب در بخش کشاورزی در سال گذشته تعداد 620 کنتور هوشمند را در چاههای مجاز کشاورزی نصب کردیم که هر کنتور بیش از چهار میلیون تومان هزینه نصب دارد.
مدیرعامل آبمنطقهای استان همدان در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر شش طرح آبرسانی و سد در استان در دست احداث است بیان داشت: از سد تالوار به 11 شهر و 51 روستای استان آبرسانی خواهد شد.
همچنین در ادامه این جلسه رئیس جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه در استان بیش از 65 درصد مزارع آبیاری قطرهای را انجام میدهند گفت: استان همدان با اجرای طرح آبیاری مدرن و قطرهای در کشور رتبه اول را دارد.
علیرضا رنجبرضرابی اضافه کرد: برای انتقال آب کشاورزی به مزارع نیازمند مساعدت بیشتری هستیم.
دیدگاه شما