تازه ترین مطالب

تاریخ : 20. خرداد 1392 - 4:20   |   کد مطلب: 6315
مدیرکل محیط زیست همدان از شناسایی 40 واحد آلاینده طی امسال در استان خبر داد و گفت: از ابتدای سال تاکنون آلودگی هوا 12 روز بالاتر از حد استاندارد و ناسالم بوده است.

به گزارش کورنگ به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، قربانعلی محمدپور عصر امروز در جمع خبرنگاران با تبریک هفته محیط زیست و اعیاد پیش رو و گرامیداشت یاد شهدای محیط زیست به ویژه مهندس شهید عبدالله یاری اظهار کرد: حفاظت از محیط زیست بر عهده همگان است.

وی با اشاره به وظایف و اهداف اداره کل محیط زیست افزود: مطالعه عوامل مخرب و آلاینده‌های زیست‌محیطی، به کارگیری فناوری نوین و سازگار با محیط زیست و بررسی محل استقرار واحدهای صنعتی، کشاورزی و سکونتگاه‌های انسانی از جمله وظایف ما به شمار می‌رود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان تصریح کرد: از دیگر وظایف اداره کل محیط زیست می‌توان به شناسایی و تعیین زیستگاه‌های بحرانی و با ارزش، تدوین برنامه مدیریت پسماند و تنویر افکار عمومی اشاره کرد.

وی بیان داشت: در راستای رسیدن به این اهداف راهبردهایی ترسیم شده و برنامه‌هایی از قبیل تهیه و تدوین شیوه‌نامه اجرایی قانون مدیریت پسماند، هدایت و تربیت کارکنان محیط زیست درقالب ضابطان خاص دادگستری، انجام آزمایشات دوره‌ای و مکرر از منابع آلاینده آبی و هوا در دستور کار قرار دارد.

محمدپور یادآور شد: از دیگر اقدامات ما تجهیز بخش‌های آزمایشگاهی اداره کل محیط زیست استان و ساماندهی مراکز در راستای حفاظت از تنوع زیستی بوده است.

*6 منطقه حفاظت شده به وسعت حدود 61 هزار هکتار در همدان

وی با بیان اینکه یکی از عوامل کلیدی در استان در بحث برنامه پنجم پیشرفت مدیریت پسماندها است، ادامه داد: اجرای این مهم با جدیت پیگیری می‌شود و امید است تا پایان برنامه پنجم هیچ پسماند رها شده‌ای نداشته باشیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان تصریح کرد: عملیات دفع و دفن مواد زائد شهری، صنعتی، بیمارستانی و روستایی توسط اداره کل محیط زیست در حال پیگیری است تا بتوانیم این مهم را به سرانجام برسانیم.

وی با اشاره به قانون برنامه پنجم از ماده 187 تا 193 عنوان کرد: طبق این ماده‌ها به دولت اجازه داده می‌شود به منظور حفاظت، احیا و بهره‌برداری پایدار از محیط زیست، منابع طبیعی و تنوع زیستی حداکثر تا پایان سال دوم برنامه نسبت به مواردی از جمله تدوین و اجرای برنامه مدیریت یکپارچه زیست بومی و برنامه عملیاتی حفاظت و بهره‌برداری پایدار از تنوع زیستی اقدام کند.

محمدپور اضافه کرد: از نخستین برنامه‌های کارشناسی ما در این راستا افزایش مناطق حفاظت شده استان از نظر کمی بوده است.

وی با بیان اینکه تا قبل از دولت نهم 1.7 درصد از اراضی استان به وسعت 32 هزار و 902 هکتار و در قالب سه منطقه تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست بود، افزود: این میزان در حال حاضر به 3.2 درصد و شش منطقه با وسعت 60 هزار و 902 هکتار ارتقا یافته است.

* ثبت پنج منطقه به عنوان شکار ممنوع در همدان

مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان با اشاره به پنج منطقه شکار ممنوع استان شامل الوند، آقگل، شیرین‌سو، تجرک و زند(پریدر ابوالحسنی) ابراز داشت: از دیگر برنامه‌های ما ارتقای این مناطق از شکار ممنوع به حفاظت شده است.

وی اظهار داشت: شکار ممنوع تعدادی از مناطق از قبیل آردوشان نهاوند، کرفس رزن، آق‌داغ کبودراهنگ، علوی همدان و سد اکباتان را نیز در برنامه داریم.

محمدپور با اشاره به تصویب درخت چنار تویسرکان به عنوان اثر طبیعی ملی ابراز داشت: در حال حاضر ثبت غار علیصدر و گیان به عنوان اثر طبیعی ملی نیز در دست پیگیری است.

به گفته وی در صورت ارتقای مناطق شکار ممنوع به حفاظت شده 88 هزار و 112 هکتار معادل 5.2 درصد از اراضی استان تحت مدیریت اداره کل محیط زیست قرار می‌گیرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان با اشاره به طرح مطالعاتی مناطق گفت: تا قبل از دولت نهم طرح مطالعاتی هیچ منطقه‌ای در سطح استان صورت نگرفته بود اما در دولت دهم طرح مطالعاتی دو منطقه خانگرمز و لشگردر انجام شد و طرح مطالعاتی مناطقی چون شراء و ملوسان نیز در دست اجرا است.

وی ادامه داد: هم اکنون طرح مطالعاتی 40 درصد از مناطق صورت گرفته و با به اتمام رسیدن مابقی طرح‌های مطالعاتی در 6 ماهه نخست امسال 73.5 درصد از مناطق تحت مدیریت استان شناسنامه‌دار می‌شوند.

محمدپور با بیان اینکه هر جا موفقیت و پروژه بزرگی صورت گرفته مردم نقش بسزایی در آن داشته‌اند، بیان داشت: حفاظت از محیط زیست نیز یک بحث اجتماعی است و نقش مردم و مشارکت آنان در این مهم غیر قابل انکار است.

وی تأکید کرد: آموزش جوامع محلی تحت مدیریت و آموزش و توجیه مسئولان واحدهای صنعتی از دیگر برنامه‌های ما به شمار می‌رود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی یادآور شد: ما در برگزاری بیشتر دوره‌ها در سطح کشور پیشگام بوده‌ایم.

* محیط زیست یکی از ارکان توسعه پایدار

وی با بیان اینکه یکی از ارکان توسعه پایدار مقوله محیط زیست است، اظهار داشت: این مهم باید همواره مد نظر قرار گیرد چرا که امروزه کشورهای دنیا از منابع طبیعی تجارت و کسب درآمد می‌کنند اما ما هر روزه به عناوین مختلف این منابع را از بین می‌بریم.

محمدپور افزود: عدم آگاهی مردم از محیط زیست بزرگ‌ترین و عمده‌ترین مشکل در محیط زیست به شمار می‌رود.

وی با اشاره به اقدامات محیط زیست در بحث نظارت از معرفی 22 واحد آلاینده در سال 90 و 28 واحد آلاینده در سال گذشته خبر داد و گفت: در سال جاری نیز معرفی واحدهای آلاینده به صورت شش ماهه انجام می‌شود که از ابتدای سال تاکنون حدود 40 واحد آلاینده شناسایی شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان اظهار کرد: اداره کل محیط زیست استان به واحدهای آلاینده فرصت داده و به آنان در راستای رفع آلایندگی آموزش می‌دهد اما این امر کافی نیست و همه باید در بحث حفاظت از محیط زیست کمک کنند.

* ریزگردها مهمان خوانده‌ای است که خود ما دعوت کرده‌ایم

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به بحث گرد و غبار تصریح کرد: مستندات علمی ثابت می‌کند ریزگردها که از آن به عنوان مهمان ناخوانده نام برده می‌شود مهمان خوانده‌ای است که خود ما آن را دعوت کرده‌ایم و در واقع به خاطر مدیریت‌های غلط و بی‌تدبیری و کم اعتنایی ما به مقوله محیط زیست اتفاق افتاده است.

محمدپور ابراز داشت: با توجه به تأمین نشدن حق‌آب و خشک شدن تالاب‌ها، ایجاد سدها و عدم مالچ‌پاشی به دلیل مدیریت ناکارآمد عراق و کشورهای همسایه اکنون ما با پدیده‌ای چون ریزگردها روبرو هستیم.

وی با بیان اینکه مرمت یک منطقه محیط زیستی زمان‌بر است، افزود: گرد و غبارها یک روزه و یک هفته نیامده‌اند که سریع رفع شود بلکه باید در این امر هزینه کرد و تا زمانی که مسئولان قبول نداشته باشند اعتبارات حوزه محیط زیست، سرمایه‌گذاری برای مردم است خیلی از مشکلات نیز حل نمی‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان گفت: با وجود اینکه تا پنج سال گذشته پدیده ریزگردها در استان وجود نداشت در حال حاضر هر ساله از اردیبهشت ماه تا مهر ماه با این پدیده روبرو هستیم که این امر زنگ خطری است.

وی با بیان اینکه در تمام شهرستان‌های استان پرتابل‌های دستی اندازه‌گیری ذرات وجود دارد، خاطرنشان کرد: از ابتدای سال تاکنون آلودگی هوا 12 روز بالاتر از حد استاندارد و ناسالم بوده است.

محمدپور تأکید کرد: در زمینه ریزگردها پنج ایستگاه پایش ذرات گرد و غبار هوا در پنج شهرستان راه‌اندازی شده و از افتخارات ما این است که طی چهار سال اخیر هیچ گاه این دستگاه‌ها خاموش نشده مگر اینکه بر اثر قطع برق منطقه‌ای بوده که این امر در سطح کشور بی‌نظیر است.

وی ادامه داد: اداره کل محیط زیست استان در راستای برنامه اقتصادی و پشتیبانی قانون اصل 44 و ماده 24 قانون خدمات کشوری در بحث حماسه اقتصادی بیشتر امور در حوزه مدیریت از قبیل دفع حیوانات زیانکار، اداره امور شکارگاه‌ها و فروش پروانه‌های عادی شکار و صید را واگذار کرده‌ است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان اضافه کرد: در بحث محیط زیست انسانی نیز خدمات آزمایشگاهی، نمونه‌برداری و سنجش منابع آب، خاک و هوا واگذار شده و در بحث دوره‌های آموزشی برای گروه‌های هدف نیز از متخصصان و دانشگاهیان استان استفاده می‌شود.

وی بیان داشت: از دیگر اقدامات ما افزایش پاسگاه‌ها در زمینه حفاظت از محیط زیست بوده که در این راستا پاسگاه شراء و آلمابلاغ سال گذشته به بهره‌برداری رسیدند و پاسگاه گل‌پرآباد نیز در اوایل نیمه دوم امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

محمدپور در پایان خاطرنشان کرد: راه‌اندازی اداره محیط زیست رزن و بهار نیز از دیگر فعالیت‌های ما بوده و راه‌اندازی اداره فامنین تا پایان سال را نیز در برنامه داریم.

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت