به گزارش کورنگ به نقل از مهر، پنجشنبه پنجمین شورای برنامه ریزی استان همدان با پنج دستور کار "گزارش عملکرد شورای برنامه ریزی و توسعه استان"، "گزارش فرماندار کبودراهنگ در مورد مسائل و مشکلات پروژه های ملی و استانی در این شهرستان"، "گزارش تفریغ بودجه دیوان محاسبات استان همدان و "بررسی و اتخاذ تصمیم طرح های ناحیه مرکزی، شمالی و جنوبی استان همدان" برگزار شد.
پس از ارائه گزارش معاون برنامه ریزی استاندار همدان در زمینه تعداد جلسات برگزار شده و تعداد مصوبات آنها طی جلسات گذشته، فرماندار کبودراهنگ با تعیین زمانی 30 دقیقه ای به ارائه گزارش و اعلام وضعیت مشکلات پروژه های ملی و استانی در این شهرستان که از مصوبات سفرهای هیئت دولت به همدان بود، اقدام کرد.
در گزارش فرماندار کبودراهنگ آنچه بیش از همه به چشم می خورد مسکوت ماندن، اجرا نشدن، کند اجرا شدن و یا عقب بودن پروژه ها از زمان بندی مشخص شده برای آنها بود و بر این اساس نیز وی در تشریح تک تک پروژه ها از استاندار همدان در خواست دستور تعجیل، تسریع، اجرا وتاکید بر اجرای به موقع را خواستار می شد.
پایلوت شدن کبودراهنگ در زمینه بحث تبدیل کشاورزی سنتی به صنعتی اجرا نشده است
پروژه اولویت دار و مهمی که در ابتدا مورد بیان فرماندار کبودراهنگ قرار گرفت، "اجرای طرح پایلوت کشور شدن کبودراهنگ در زمینه بحث تبدیل کشاورزی سنتی به صنعتی با هدف توسعه پایدار در بخش کشاورزی بود که با اشاره به اعتبار این پروژه خواستار توجه مسئولان به تسریع در روند آن شد.
بیان این موضوع با توجه به مسائل کمبود آب در بخش های مختلف خصوصا بخش کشاورزی از یک سو و اهمیت صنعتی شدن این بخش از سوی دیگر مباحث بسیاری را برای تشریح و بیان وضعیت توسط مسئولان امر به دنبال داشت.
این طرح پارسال باید انجام می شد اما تخصیص بودجه نداشت
استاندار همدان در پاسخ به درخواست فرماندار کبودراهنگ عنوان کرد: بحث پایلوت شدن کبودراهنگ در این زمینه سال گذشته باید انجام می شد اما تخصیص بودجه نداشت.
پایلوت کشور شدن کبودراهنگ در کشاورزی امسال اجرا شود
علی محمد آزاد با اشاره به به مسائل کشاورزی و مشکل آب در بخش کشاورزی در کبودراهنگ اجرای این طرح لازم و ضروری دانست و گفت: این طرح را باید امسال اجرایی کنید.
استاندار همدان با توجه به ارتباط این پروژه به جهاد کشاورزی استان همدان از رئیس این مجموعه خواستار پاسخگویی به وضعیت عنوان شده، بود.
این پروژه به اعتبارات سال 90 نرسید
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان همدان نیز در این زمینه با بیان اینکه این طرح از مصوبات سفر سوم هیئت دولت به همدان بود، گفت: بحث مطالعه ای این پروژه تا ابتدای سال 90 در یک مرحله انجام شد و به اعتبارات سال 91 نرسید.
سال 91 اعتباری برای این پروژه لحاظ نشد و گفتند مطالعاتش تکمیل شود
علیرضا رنجبر ضرابی ادامه داد: در اعتبارات سال 91 از طرف شهرستان کبودراهنگ پیگیری هایی به عمل آمد اما اعتباری برای آن لحاظ نشد و گفتند که مطالعات آن باید تکمیل شود.
وی ادامه داد: بنابر این درخواست عناوین طرح ها مشخص شد و در قالب یک هزار و 235 پروژه و 17عنوان طرح تکمیلی برای پیگیری به وزارتخانه ارسال شد که در لایحه سال بعد لحاظ شود.
اعتبارات این پروژه را از اعتبارات شهرستانی لحاظ می کنیم
رنجبرضرابی تاکید کرد: از اعتباراتی که برای شهرستان کبودراهنگ دیده می شود این مهم را به سمتی سوق می دهیم که اجرایی شود.
پس از اعلام این بحث توسط رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان همدان، استاندار همدان در پاسخ به وی تاکید کرد: این طرح یک پایلوت کشوری است و باید از محل طرح های ملی تامین اعتبار شود.
سد خاکی مسجدین اجرایی نشده است
پروژه مورد بحث دیگر که مورد تاکید فرماندار کبودراهنگ در زمینه تاکید بر آغاز اجرای پروژه بود، طرح سد خاکی مسجدین این شهرستان بود که استاندار نیز خواستار پاسخ رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان همدان در این زمینه شد.
طرح مطالعاتی سد خاکی مسجدین انجام شده است
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان همدان در این خصوص اعلام کرد: در مقطعی مطالعه و اجرای این سدها بر عهده جهاد کشاورزی بود اما در مقطعی این وظیفه به وزارت نیرو محول شد اما چون ما این طرح مطالعاتی را آغاز کرده بودیم روند مطالعاتی آن را ادامه دادیم.
رنجبرضرابی گفت: مطالعات فاز یک و دو این طرح انجام شده و اگر می خواهند اجرایی شود باید پیگیری کنند که در لایحه دولت قرار بگیرد که بر این اساس باید از وزارت نیرو پیگیری شود.
14 روستای کبودراهنگ از راه آسفالت محروم هستند
با توجه به اینکه فرماندار کبودراهنگ به وضعیت راه های این شهرستان و محروم بودن 14 روستا از راه آسفالت اشاره کرده بود استاندار همدان خواستار توضیح مدیرکل راه و شهرسازی استان در این زمینه شد.
غلامرضا سقندلی در توضیح به استاندار همدان گفت: درصد برخورداری کبودراهنگ از راه مناسب آسفالته 98 و شش دهم درصد است و حدود 9 روستا جاده خاکی دارند و 120 روستا آسفالت هستند.
وی ادامه داد: این 9 روستا از نظر تعداد خانوار مشمول راه آسفالته نمی شوند.
باند دوم همدان – گل تپه – علیصدر اجرا شود
پروژه دیگر که از سوی فرماندار کبودراهنگ بیان شد باند دوم همدان – گل تپه – علیصدر بود که استاندار همدان نیز بر شلوغ بودن و ترافیک داشتن این مسیر اذعان کرد و خواستار پاسخگویی مدیرکل راه و شهرستازی استان در این زمینه شد.
سقندلی نیز این پروژه را اولویت دارترین پروزه استان همدان همدان عنوان کرد و از فرسوده بودن ماشین آلات راه و شهرسازی همدان گلایه کرد.
فرمانداران برای خرید ماشین آلات جدید راهسازی یک میلیارد تومان اختصاص دهند
وی گفت: در هر شهرستان هر فرماندار حداقل یک میلیارد تومان برای بروز رسانی تجهیزات راهسازی ارائه اختصاص دهد.
استاندار همدان نیز در پاسخ به این درخواست خطاب به سقندلی گفت: با توجه به وضعیت بودجه ای نمی توانیم ماشین آلات نو خریداری کنیم پس ماشین آلات فرسوده را تعمیر کنید.
سقندلی نیز در پاسخ به استاندار همدان گفت: برای تعمیر باید از قطعات استفاده کنیم که در این زمینه نیز قطعات چینی در بازار بسیار زیاد است.
با توجه به اینکه مدیرکل راه و شهرستازی استان همدان خواستار همکاری و کمک فرمانداران برای وضعیت راه ها شده بود استاندار همدان به وی گفت: همانگونه که از فرمانداران کمک می خواهید ماشین آلات هم در اختیار آنها قرار بدهید.
اگر فرمانداران پول بدهند یک ونیم برابر برای آنها کار انجام می دهیم
مدیرکل راه و شهرستازی استان همدان نیز گفت: اگر فرمانداران مبلغ درخواستی را بدهند یک ونیم برابر برای آنها کار انجام خواهیم داد.
استاندار همدان نیز گفت: شما باید در هر حال دو برابر کار انجام دهید.
مشکلات پروژه ای کبودراهنگ در همین حد خلاصه نشد و به بحث آب روستایی و تامین گاز نیز کشیده شد که در این زمینه مباحثی در راستای رفع محدودیت ها و ارتقا وضعیت موجود مطرح شد.
احراز 257 مورد تخلف اداری در استان همدان
دستور کار بعدی شورای برنامه ریزی استاندار همدان "گزارش تفریغ بودجه دیوان محاسبات استان همدان" بود که در این زمینه مدیرکل دیوان محاسبات استان همدان از احراز 257 مورد تخلف اداری در استان همدان و انعکاس موارد به به دادسرای دیوان محاسبات کشور خبرداد و به جرایم اشاره داشت.
پس از اعلام و تشریح این گزارش استاندار همدان گفت: بخشی از این تخلفات اداری ناشی از عدم توجه است پس بر این اساس باید برای مدیران و کارکنان اداری کلاس های آموزشی گذاشته شود چون بسیاری از تخلفات ناشی از این بحث است.
میزان تخلفات اداری در استان همدان نسبت به گذشته کاهش داشته است
علی محمد آزاد با بیان اینکه میزان تخلفات اداری در استان همدان نسبت به سال های گذشته کاهش داشته است بر لزوم بهتر شدن آن طی سال های آتی تاکید کرد.
استاندار همدان برخی تخلفات اداری این استان را ناشی از تدبیر برای مصرف برخی اعتبارات در پروژه های اولویت دار دانست و افزود: در این زمینه نمی توانیم بدون تخلف کار کنیم چون نیاز استان بر این است و بر اساس منطق این جابجایی بودجه ها در برخی مواد صورت می گیرد و در نهایت تخلف عنوان می شود.
دستور کار آخر این شورای چند ساعته "بررسی و اتخاذ تصمیم طرح های ناحیه مرکزی،شمالی و جنوبی استان همدان" بود که در این زمینه مجری طرح مطالعاتی زمان بسیاری را برای شرح آن به خود اختصاص دادو و موارد امر را بررسی و تشریح کرد.
تصویب سه ناحیه ای شدن همدان
بر اساس این طرح مطالعاتی (همدان، اسدآباد و بهار) به عنوان "همدان مرکزی، (کبودراهنگ، رزن و فامنین) به عنوان "همدان شمالی" و (ملایر، تویسرکان و نهاوند) به عنوان "همدان جنوبی) شناخته خواهد شد.
استاندار همدان نیز با توجه به طولانی شدن جلسه کلیت این طرح را تصویب کرد اما ضمن این تصویب خواستار آن شد که پیشنهادات و موارد مورد نظر مدیران برای تکمیل نهایی طرح ارائه شود.
دیدگاه شما