اهالی این روستا به دلیل اين مشكل تصميم داشتند منازل مسكوني خود را كه به تازگي مقاومسازي شده، رها و به مناطق ديگر مهاجرت كنند؛ ولي خوشبختانه در طي 2 ماه گذشته مشكل آب شرب روستاي شاوه با همت مردم و شوراهاي منتخب آنان به صورت موقت رفع شده که اين موضوع موجب ايجاد انگيزه برای ادامه زندگي در روستاي شاوه شده است.
محمد رستمي يكي از اعضای شورای اسلامی منتخب روستای شاوه است كه در گفتگو با خبرنگار ما ميگويد: حدود 12 سال بود كه مردم روستاي شاوه با مشكل كمآبي مواجه بودند و اين روستا جزو بحرانيترين روستاهاي استان به دليل کمبود آب بود.
وي ادامه داد: از سال 81 مقدار آب اين روستا كم و طعم آن شور شد تا جایی که در طول 24 ساعت فقط 2 الي 3 ساعت آب وجود داشت. با پيگيريهاي مكرر روزي يك يا 2 تانكر آب شرب براي مصرف اهالی اين روستا آورده میشد. سال 87 آب کاملا خشك شد که با این وجود متأسفانه باز هم کاری انجام نشد تا اينكه در سال 90 چاه به طور کل خشك شد. به دنبال آن و در يك اقدام بسيار غيركارشناسانه چاه جديدی در فاصله 4 متر بالاتر از چاه قبلي با همان عمق (100 متر) حفر شد که اين كار هم به دلیل آنکه در آن حوالي آب وجود نداشت بينتيجه ماند. بعد از آن روزانه به وسیله 3 تانكر به اين روستا آبرساني ميشد ولي باز هم مردم از مشكل كمبود آب رنج ميبردند.
رستمي اظهار كرد: 2 ماه پيش به شرکت آب و فاضلاب روستایی استان مراجعه کردیم و از مدیرعامل شرکت درخواست كرديم كه به صورت جدي براي حل مشكل آب اين روستا چارهاي بينديشند. وي نيز مانند ديگر مسئولان قول داد كه مشكل روستاي شاوه در اولويت رسیدگی باشد ولی در عمل اقدامی صورت نگرفت.
وي خاطرنشان كرد: به همت دهياري و اهالي اين روستا از يك موتور آب كشاورزي كه 3 كيلومتر با روستا فاصله داشت با انشعاب 2 اينچ لولهكشي انجام داديم و بدون حمايت هيچیک از مسئولان و با صرف هزینهای بالغ بر 20 ميليون تومان توانستیم پس از 12 سال آب شرب را به شيرهاي منازل برسانیم و اهالی توانستند از اين نعمت خدادادي استفاده كنند که هم اكنون مردم هيچ مشكلي بابت آب شرب ندارند.
رستمي بيان داشت: البته اين راه حل موقتي است و بايد مسئولاني كه قول دادهاند چارهاي براي رفع مشكل آب شرب روستاي شاوه بينديشند و با حفاري يك چاه جديد به صورت دائمي اين مشكل را حل كنند تا مردم انگيزهاي براي ادامه زندگي در اين روستا داشته باشند.
وي با انتقاد از اينكه مسئولان نسبت به اين روستا بيتفاوت هستند، عنوان كرد: از سال 81 انجام پروژهها در اين روستا بسيار ضعيف بوده است؛ در صورتي كه به روستاهاي دیگر بهتر رسيدگي ميشود و اين مسأله موجب شده كه روستاي ما جزو روستاهاي محروم بشمار رود.
رستمي در پايان از فرماندار كبودراهنگ كه بابت تأمین سوخت موتورآبها، حمايت لازم را انجام دادهاند و همچنين از كرمعلي بيگلري يكي از كشاورزان اين روستا كه برای حل مشکل با 2 اینچ لولهکشی کمک کرده، تشكر كرد و از مسئولان خواست هر چه سريعتر براي حل دائمي مشكل آب روستاي شاوه اقدام كنند.
منبع: همدانپيام
دیدگاه شما