تاریخ : 29. مرداد 1392 - 6:24   |   کد مطلب: 7562
قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: بیش از 60 درصد گلخانه‌داران استان همدان دارای تحصیلات کارشناسی و بالاتر در رشته‌های کشاورزی هستند.

به گزارش کورنگ محمدرضا ابراهیمی در گفت‌وگوی با خبرنگار فارس در همدان، اظهار کرد: با توجه به اینکه کشت گلخانه‌ای یک دانش و فن جدید است، بهره‌برداری که تحصیلات پائین داشته باشد در این زمینه نمی‌تواند موفق باشد.
وی با بیان اینکه اکثر گلخانه‌داران از دانش روز بهره‌مندند و اطلاعات خود را به روز می‌کنند، خاطرنشان کرد: این افراد با کشاورزان متفاوتند چرا که اکثر کشاورزان دارای سن بالا و سواد پائین هستند در حالی که گلخانه‌داران با سن کم و تحصیلات بالا مشغول به فعالیتند.
قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی همدان تصریح کرد: اگر گلخانه‌داری تحصیلات بالایی هم نداشته باشد به دلیل اینکه این یک راه جدید برای تولید محسوب می‌شود، مجبور است برای پیشرفت در این زمینه از کارشناسان کشاورزی استفاده کند.
وی افزود: با توجه به اینکه پائین بودن سطح تحصیلات یکی از معضلات بخش کشاورزی است، تا حدودی می‌توان گفت کشت گلخانه‌ای این معضل را برطرف کرده است.
ابراهیمی با بیان اینکه در استان همدان 74 هکتار گلخانه وجود دارد خاطرنشان کرد: 225 واحد گلخانه در 9 شهرستان استان فعال است که بیشترین مساحت گلخانه در شهرستان همدان است.
وی گفت: شهرستان همدان با 74 واحد در 22 هکتار رتبه نخست را در سطح به خود اختصاص داده که رتبه دوم در سطح به شهرستان اسدآباد با حدود 13 هکتار اختصاص دارد، شهرستان‌های ملایر و کبودراهنگ نیز در رتبه‌های بعدی قرار دارند.
قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی استان همدان افزود: 26 هزار تن انواع محصولات سبزی و صیفی در گلخانه‌های استان تولید می‌شود.
وی ابراز داشت: خیار، گوجه‌فرنگی و فلفل‌دلمه عمده‌ترین محصولاتی هستند که در گلخانه‌های استان کشت می‌شوند اما سایر محصولات از قبیل انواع سبزیجات برگی، توت فرنگی، لوبیا سبز، کرفس نیز در این گلخانه‌ها تولید می‌شود.
ابراهیمی در پاسخ به این سئوال که چرا گلخانه احداث می‌کنیم بیان داشت: استان همدان در شرایط سخت کمبود آب قرار دارد و با توجه به اینکه سطح آب‌های زیرزمینی افت شدید داشته، روستاها با کمبود آب مواجه شد‌ه‌اند.
وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود با این روند در سال‌های آینده قسمت عمده چاه‌ها خشک شود.
قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی همدان ادامه داد: ما باید به دنبال راه‌هایی باشیم که مصرف آب را در کشاورزی به حداقل برسانیم که در این راستا کارهای قابل توجهی انجام شده که استان در این زمینه پیشرو است، ولی کافی نیست.
وی افزود: باید توجه داشت محصولاتی که در گلخانه کشت می‌شود محصولاتی هستند که مصرف آب آنها زیاد است ولی گلخانه کمک می‌کند که میزان مصرف آنها تا حد ممکن کاهش یابد.
ابراهیمی اشتغال پایدار را یکی دیگر از دلایل احداث گلخانه دانست و اظهار کرد: کار کشاورزی در فضای باز یک کار فصلی محسوب می‌شود در حالی که کار در گلخانه باعث ایجاد اشتغال دائم در تمام فصول برای 12 نفر در هر هکتار می‌شود.
وی ابراز داشت: کیفیت بالا و بازارپسندی بیشتر محصولات گلخانه‌ای دلیل دیگر احداث گلخانه در استان به شمار می‌رود.

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت