تازه ترین مطالب

تاریخ : 18. شهريور 1391 - 12:15   |   کد مطلب: 852
در قانون اساسی آمریکا آمده است که داشتن دین آزاد است ولی واقعیت چیز دیگریست. من وقتی دانشجو بودم مسلمان شدم و قبل از آن در شبکه تلویزیونی آمریکا کار می کردم. به خاطر اسلام و حجاب اخراج شدم.

 

به گزارش کورنگ به نقل از خبرگزاری شبستان: «مرضیه هاشمی» (ملانی فرانکلین) مستندساز، تحلیل‌گر و مجری پرس تی وی متولد ایالت کلورادی آمریکاست. رشته دانشگاهی او پیرامون رسانه بوده و پس از آن که به ایران آمد هم در رادیو و تلویزیون مشغول به کارشد. وی به خاطر فیلم مستند جنجالی "تقاطع" که به ماجرای قتل ندا آقاسلطان می‌پردازد مشهور شد و نامش تحت عنوان «ملانی ایوت فرانکلین هاشمی» در تیتراژ پخش می‌شود. او می گوید همسرم یک ایرانی بود و در این مدت به خاطر شغلی که داشت، ایامی را در آمریکا بودیم ولی پس از فوت او به ایران آمدم و ساکن ایران شدم.

با او در بخش ره یافتگان بیستمین نمایشگاه قرآن کریم در مصلی تهران گفت و گو کرده ایم که در ادامه می خوانید:

نام تان را چگونه انتخاب کردید؟

اسم مرضیه را به خاطر اینکه یکی از نام‌های حضرت زهرا (س) است انتخاب کردم و هاشمی هم نام خانوادگی همسرم است.

چگونه مسلمان شدید؟

من پروتستان بودم و چند سالی بود که از دینم راضی نبودم. سال آخر دانشگاه شروع کردم به جست و جو کردن درباره ادیان مختلف. من تحت تاثیر انقلاب اسلامی ایران و شخصیت امام خمینی (ره) تحریک شدم که در مورد اسلام تحقیق کنم که در نتیجه مسلمان و شیعه شدم و این را یک لطف بزرگ می دانم و در حال حاضر حدود 30 سال است که مسلمان شده ام.

وقتی مسلمان شدید برخورد خانواده تان با شما چطور بود؟

من با آن ها درباره انجیل، قران و اسلام صحبت کردم اما برایشان سنگین بود. اوایل یک مقدار مشکل داشتیم. در آمریکا اگر کسی مسلمان باشد و واقعا بخواهد رعایت کند مشکلاتی هم خواهد داشت. نه فقط حجاب، به عنوان مثال خوراک. فرض کنید یک عمر در خانواده ای که بزرگ شده اید گوشت خوک می خوردید، شما یک دفعه نمی توانید غذای مادرتان را نخورید.

دین در آمریکا چگونه تفسیر می شود؟

در قانون اساسی آمریکا آمده است که داشتن دین آزاد است ولی واقعیت چیز دیگریست. من وقتی دانشجو بودم مسلمان شدم و قبل از آن در شبکه تلویزیونی آمریکا کار می کردم. به خاطر اسلام و حجاب اخراج شدم؛ در صورتی که قبل از اسلام آوردنم، همکارانم از جایگاه خوب من برای ادامه کار در تلویزیون و پیشرفت من صحبت می کردند که البته این اخراج شدن من ناقض قوانین آنجا بود. ولی با این حال وضعیت اسلام به نسبت در آمریکا خوب است، مخصوصا پس از 11سپتامبر با وجود اینکه هدف از آن؛ اسلام هراسی بود می بینیم که برعکس موج اسلام گرایی رشد زیادی داشته است.

از آنجا که شما مسیحی بودید چه تفاوتی بین مسیحیت و اسلام می بینید؟

دین مسیحیت مثل ادیان دیگر سخن از گناه نکردن و احترام گذاشتن به مردم می آورد ولی خیلی کلی می گوید و یک چهارچوب کلی را به پیروانش معرفی می کند ولی در اسلام همه جزئیات آمده و همه چیز در آن مشخص شده است. که این برای من بسیار جالب و شگفت انگیز است. در دین اسلام نحوه عبادت کردن، حلال و حرام، واجبات و رفتار ظاهری انسان ها آمده است.

اسلام مثل یک جعبه جواهر است که روبروی ما است. کافی است در این جعبه را باز کنیم و از جواهرات داخل آن استفاده کنیم و این موهبت را از خود دریغ نکینم.

فضای رسانه ای در غرب را چگونه ارزیابی می کنید؟

من همیشه از مظلومیت رسانه ای در دنیا می رنجیدم و این که می دیدم رسانه ها تحت اختیار منافع عده ای هستند و حرف مردم و حقانیت را به وضوح نشان نمی دهند، فکرم درگیر بود. برای همین تصمیم گرفتم فعالیتم را در مباحث رسانه ای به صورت حرفه ای گسترش دهم

رسانه ها و شبکه های غربی با جذابیت بسیار زیادی برای جلب توجه مخاطب فعالیت می کنند ولی هدفشان اطلاع رسانی و واقع نگاری نیست بلکه هدفشان جنگ رسانه ای به ضرر ایران و اسلامی که در ایران پرورش یافته است. ولی ما هم متقابلا باید تلاشمان را بیشتر کنیم تا جذابیت کارمان بیشتر شود، البته در سال های اخیر روند خوبی در پیش است.

به تازگی سفری به آمریکا داشتم و اقدام به ساخت مستندی تحت موضوع «عدالت در آمریکا» کردم که اکنون در مراحل تدوین به سر می برد. در آمریکا به مکان تظاهرات وال استریت رفتم. در آنجا چادرها و پلاکاردهای بسیاری بود ولی آدمی ندیدم، علت آن تغییرات مستمر قوانین بود و دستگیری مردم.

آنجا مردم جنبش، هدف واحدی ندارند و نمی دانند می خواهند به کجا برسند و مشکلات انگیزه ای بسیاری دارند.

مردم آمریکا خودشان را در سیاست وارد نمی کنند و برعکس مردم ایران در همه مسائل سیاسی که در آن تخصصی هم ندارند و یا حتی اطلاعاتی ندارند دخالت و اظهار نظر می کنند. ولی امیدواریم که مردم در آمریکا کم کم بفهمند که می خواهند به چه چیزی برسند و از این بلاتکلیفی فرسایشی نجات یابند.

در مقام یک زن از نظر شما زن موفق چگونه زنی است؟

زن موفق زنی است که بتواند استحکام خانواده را حفظ کند و برای شوهر و فرزندانش وقت بگذارد در حالی که در آمریکا زن موفق زنی است که در بیرون از خانه شغل خوبی داشته و درآمد داشته باشد که این زندگی در نهایت به افسردگی ختم می شود. متاسفانه در ایران کم کم اوضاع به سمت زندگی آمریکایی می رود و بدترین چیزی که در این سال ها می شنوم و بسیار از آن ناراحت می شوم این است که با افتخار بگویند شصت درصد قبول شدگان دانشگاهی زنان اند، این مسئله بسیار خطرناک است و آینده بدی را برای دختران ایرانی که موفقیت را در تحصیل به این شکل می بیند در پی دارد. این سبک ورود به جامعه به سبک آمریکایی دختران ایرانی را از خانواده دور می کند و باید مراقب بود.

رسانه های آمریکایی چه تصویری را از ایرانیان منعکس می کنند؟

رسانه ها همیشه صحنه های جنگ و تظاهرات ایرانیان را در آنجا نمایش می دهند و مردم هم تحت تاثیر این اطلاعات در مورد ایرانیان می باشند که ایرانیان جنگ طلب اند.

در آمریکا آن قدر مردم را در اطلاعات رنگارنگ غرق می کنند که دیگر مردم یا از اخبار سیاسی و پیگیری وقایع و صحت آن ها خسته می شوند و یا سریع اتفاقات مشکوکی مثل 11سپتامبر را فراموش می کنند.

شما در پرس تی وی اخبار آمریکا را هم پوشش می دهید؟

بله. چند روز پیش پلیس آمریکا یک جوان سیاه پوست را کشته بود ولی رسانه ها خبر آن را منعکس نکردند. تیم خبری ما بود که برای اولین بار با تماس یک شهروند آمریکایی از این حادثه باخبر شد و به مخابره آن پرداخت که پس از آن رسانه های خبری خیلی از کشورهای دنیا از این خبر استفاده نمودند.

پایان پیام/

 

برچسب‌ها: 

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت