تاریخ : 14. آذر 1392 - 20:49   |   کد مطلب: 9619
سيد «مجيد مختاري‌موسوي» گفت: اقداماتي كه در دولت نهم و دهم صورت گرفت، سبب شد تا هزينه‌هاي توليد در استان‌هاي مختلف كشور افزايش پيدا كند و از سوي ديگر شاهد واردات بي‌رويه بخصوص از چين بوديم كه ضربه سنگيني به توليد داخل وارد كرد. هم‌‌اكنون بيش از 60 درصد صنايع همدان تعطيل و نيمه‌تعطيل هستند.

مهدي دهقان: همدان استاني غربي و از لحاظ كشاورزي، گردشگري و صنعتي بسيار مستعد است اما هر كدام از اين بخش‌ها به دليل سوء مديريت دچار تزلزل شده‌اند. به عنوان مثال صنعت كشاورزي همدان به دليل حفر چاه‌هاي عميق براي تامين آب نيروگاه برق در نزديكي شهرستان فامنين باعث خشكي چاه‌هاي كم عمق روستاهاي اطراف اين نيروگاه و بي‌رونقي صنعت كشاورزي شده است. به‌دنبال اين امر با نابودي كشاورزي تعداد بيكاران در سطح استان افزايش يافته و تاكنون تمهيد موثري در اين خصوص انديشيده نشده و هر چه اتفاق افتاده شعار بوده است.

از يك‌سو آمارهاي غيرواقعي مسئولان استان درخصوص ايجاد اشتغال اعلام مي‌شود و از سوي ديگر صاحبان صنايع از تعطيلي و نيمه‌تعطيل بودن بيش از 60 درصد واحدهاي صنعتي اين استان خبر مي‌دهند. از اينها مهم‌تر هم صنعت اشتغالزاي گردشگري استان همدان است كه در نبود زيرساخت‌ها به حاشيه رفته است زيرا استان با داشتن جاذبه‌هاي گردشگري بسيار زيبا مانند غار كبودرآهنگ، گنج نامه، آرامگاه باباطاهر، بوعلي سينا و تپه‌هاي كهن و تاريخي استعداد تبديل شدن به قطب گردشگري غرب كشور را دارد، اما زيرساخت‌هاي اين استان در خور و شأن گردشگران داخلي و خارجي نيست. البته اقداماتي در سال‌هاي اخير از جمله احداث تله‌كابين در گنج نامه صورت گرفته اما با توجه به جاذبه‌هاي بسيار زياد اين استان، اين اقدام كافي نبوده است.

در رابطه با اشتغال جوانان اقدامات مناسبي در استان و شهرستان به دليل بي‌توجهي به صنعت گردشگري، كشاورزي و توليد استان، صورت نگرفته است. هم‌‌اكنون درصد صنايع فعال استان به زير 40 درصد رسيده و اين موضوع به كمبود نقدينگي صنايع، سيستم انقباضي بانك‌ها، مشكل در تامين مواد اوليه و بوروكراسي اداري مربوط مي‌شود. سرمايه‌گذاري در استان و شهرستان‌هاي همدان متناسب با نيازهاي موجود نيست و به‌طور كلي بايد گفت كه بي‌توجهي به بخش صنعت در همدان‌ افزايش بيكاري را به‌دنبال داشته است.

همه اينها در حالي است كه توجه به بحث اشتغال بايد يكي از دغدغه‌هاي اصلي دولتمردان و مديران استاني و شهرستاني باشد و تلاش كنند با جلب و جذب سرمايه‌گذار و تمركز بر ايجاد واحدهاي صنعتي و توليدي، نسبت به رفع اين مشكل برنامه‌ريزي داشته باشند. در دور سوم سفر رياست‌جمهوري سابق به همدان، مبلغ يك ميليارد تومان براي منطقه ويژه استقرار فن‌آوري‌هاي برتر در همدان در نظر گرفته شد اما شاهد مصوبات بر زمين مانده و بلاتكليف از تمامي سفرها هستيم

بيش از 60 درصد صنايع همدان تعطيل است

رئيس اتاق بازرگاني استان همدان با بيان اينكه هم‌‌اكنون بيش از 60 درصد صنايع همدان تعطيل و نيمه‌تعطيل هستند، افزود: در حال حاضر مشكل مشترك اكثر واحدهاي توليدي استان نقدينگي است. سيد «مجيد مختاري‌موسوي» گفت: اقداماتي كه در دولت نهم و دهم صورت گرفت، سبب شد تا هزينه‌هاي توليد در استان‌هاي مختلف كشور افزايش پيدا كند و از سوي ديگر شاهد واردات بي‌رويه بخصوص از چين بوديم كه ضربه سنگيني به توليد داخل وارد كرد.

وي ادامه داد: همزمان با بالا رفتن هزينه‌هاي توليد و افزايش قيمت تمام شده كالا و از سوي ديگر واردات كالاهاي چيني ارزان‌قيمت شاهد تعطيلي كارگاه‌هاي كوچك و بزرگ در سطح استان بوديم كه به بيكاري و تورم در جامعه دامن زد. رئيس اتاق بازرگاني همدان تصريح كرد: اگر از واردات كالاهاي چيني جلوگيري مي‌شد توليدكننده‌هاي داخلي قادر به تامين نياز كشور بودند اما اين امر صورت نگرفت. موسوي با اشاره به اينكه همدان يك استان مستعد از لحاظ كشاورزي است،‌ اضافه كرد: همدان از لحاظ توليد سيب زميني جزو استان‌هاي برتر است و از سوي ديگر معادن اين استان با 27 نوع مواد معدني بسيار غني است.

خريد تضميني محصولات كشاورزي

وي از بي‌رونقي صنعت كشاورزي انتقاد كرد و افزود: كم‌آبي و از سوي ديگر تضميني نبودن خريد محصولات كشاورزي سبب شده تا حضور دلالان و واسطه‌ها پررنگ‌تر شود و زحمات يكساله كشاورز به جيب اين افراد برود. رئيس اتاق بازرگاني استان همدان تصريح كرد: در حوزه صنعت نيز چنين شرايطي حاكم است، برخي از واحدهاي توليدي با سازمان‌هاي دولتي قراردادهايي بسته‌اند اما هنوز نتوانسته‌اند طلب خود را بگيرند و برخي از اين واحدها اكنون بيش از يك سال است كه تعطيل و نيمه‌فعال هستند.

آمارهاي خيالي از اشتغالزايي در همدان

موسوي در بخش ديگري از مصاحبه خود از ارائه آمارهاي خيالي و غيرواقعي از اشتغالزايي در استان انتقاد كرد و گفت: ارائه چنين آمارهايي دردي از بيكاري استان دوا نمي‌كند، مسئولان به فكر كار اساسي براي رفع مشكل بيكاري و تورم باشند. نماينده مردم همدان و فامنين در مجلس شوراي اسلامي از پيشرفت ضعيف صنعت همدان در مقايسه با ديگر استان‌هاي كشور انتقاد كرد و گفت: اين شرايط از گذشته تاكنون به دليل موقعيت خاص صنعت استان حاكم بوده و به‌طور كلي مي‌توان گفت كه صنعت مظلوم واقع شده است و نياز به رسيدگي بيشتري دارد.

«امير خجسته» با بيان اينكه وزارت صنايع حق همدان را ادا نكرده است، تصريح كرد: منطقه ويژه اقتصادي جهان‌آباد به دليل اشتغال 30 هزار نفري بايد منطقه‌اي پويا و فعال‌تر شود. «كيوان گردان» مدير جديد شركت شهرك‌هاي صنعتي استان همدان با بيان اينكه موتور محركه صنعت، صنايع كوچك هستند، اظهار اميدواري كرد كه با نگاه دقيق و عالمانه به صنعت در افزايش سرمايه‌گذاري، اشتغال و توليد پيشرفت‌هاي روزافزوني داشته باشيم.

منبع: اقتصاد ایران آنلاین

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت