اما برخي افراد هستند كه حتي بعد از حيات نيز وجودشان در توسعه و معرفي استان تأثيرگذار است كه در اين ميان ميتوان به شهداي گرانقدر استانمان اشاره كرد؛ لذا در اين شماره به معرفی يكي از سرداران پرافتخار استانمان كه در روز بسيج سالگرد شهادت وي بود ميپردازيم.
سردار دلاور سپاه اسلام، شهيد حاج ستار ابراهيمي، در سال ۱۳۳۵ در يکي از روستاهاي توابع شهرستان رزن چشم به عالم خاکي گشود.
در دامن خانوادهاي مذهبي رشد کرد و تا اتمام دوران تحصيلي ابتدايي در همان زادگاه خود ماند، اما بهدليل مشکلات مالي ترک تحصيل کرده و راهي تهران گرديد. در سال ۵۵ به خدمت سربازي رفت و در آن دوران موفق به اخذ مدرک تحصيلي سوم راهنمايي شد.
در سال ۵۷ يعني بعد از اتمام خدمت سربازي ازدواج کرده و با اوج گيري نهضت حسيني امام خميني (ره)، به اين جريان پيوست، تا روح طوفنده خود را در اولين قدمهاي ظلم ستيزي، آرامش بخشد.
حاج ستار مدتي از طرف سپاه مأمور به خدمت در دادگاه انقلاب اسلامي بود تا اينکه جنگ تحميلي بر عليه ملت رشيد ايران رقم خورد و او را از شهر به بيابانهاي جبهه کشانيد. او با تشکيل تيپ انصارالحسين (ع) بهعنوان کادر ثابت وارد تيپ گشت و بعد از آن با مسئوليتهاي مختلف به جهاد در راه خدا پرداخت.
شهيد حاج ستار ابراهيمي، شير صفت در عملياتهاي زيادي ازجمله يازده شهريور، ثارا...، فتح المبين، بيت المقدس، والفجر مقدماتي، رمضان، والفجر ۲، والفجر ۵ ، ميمک ، جزيره، خيبر، والفجر۵ ، کربلاي ۴ و نهايتاً کربلاي۵ که در آن مسئوليت گردان ۱۵۵ را نيز برعهده داشت، حضور يافت و جان هجران کشيدهاش در همان عمليات از خاک شلمچه تا ملکوت اعلي پريد.
در مراسمي با عنوان گراميداشت شهيد حاج ستار ابراهيمي كتاب «دختر شينا»، خاطرات مرحومه قدمخير محمدي كنعان كه بيش از 2 ماه از انتشار آن نميگذرد و با استقبال گسترده مخاطبان روبرو شده است، براي پنجمين بار و در حضور خانواده آن شهيد بزرگوار و تعدادي از مسئولان و همرزمان وي رونمايي شد و در اين مراسم فرزندان شهيد حاج ستار ابراهيمي يادگاريهاي به جامانده از آن شهيد بزرگوار را به باغ موزه دفاع مقدس همدان تقديم كردند.
رئيس اداره عمليات ستاد كل نيروهاي مسلح كشور در این مراسم گفت: استقلال، حرمت، عزت و ماندگاري نظام اسلامي مديون شهيدان است.
علي شادماني در اين مراسم با بيان اينكه شناسنامه انقلاب اسلامي كدهايي دارد كه براي شناسايي نظام مقدس جمهوري اسلامي و انقلاب بايد به آنها رجوع كرد، افزود: برخورداري از اسلام ناب و پاك محمدي يكي از اين كدهاست، عنصر و كد بعدي انقلاب، عنصر مترقي ولي فقيه، سكاندار و ناجي انقلاب اسلامي است، هر كس ميخواهد انقلاب را بشناسد بايد امام و ولي فقيهاش را بشناسد.
شادماني در ادامه برخورداري نظام اسلامي از مردمي انقلابي، شجاع، متدين، رزمندهپرور و دينمدار را شاخصه ديگر انقلاب و نظام اسلامي عنوان كرد و خطاب به جوانان تأكيد كرد: انقلاب بدون مردم امكان پيشرفت ندارد، شما جوانان اگر از انقلاب دور شويد و زاويه انحرافي در پيش گيريد، شما را از انقلاب و انقلاب را از شما گرفتهاند.
تكيه انقلاب بر مردم و جوانان است، زاويه انحراف نگيريد
رئيس اداره عمليات ستاد كل نيروهاي مسلح، انقلاب اسلامي را سرآغاز انقلاب حضرت مهدي(عج) دانست و خاطرنشان كرد: اگر دوستدار اماميم كه هستيم، اگر ميخواهيم روسفيد باشيم، از ياران آن امام بزرگوار باشيم بايد انقلاب اسلامي را حمايت و ياري كنيم.
وي بار ديگر تأكيد كرد: تكيه انقلاب بر مردم و جوانان است، زاويه انحراف نگيريد.
شادماني شهيد و شهادت را مؤلفه و كد شناسايي ديگر انقلاب و نظام اسلامي برشمرد و افزود: استقلال، حرمت، عزت و ماندگاري نظام اسلامي به شهيدان است و ما بايد به اين كارنامه درخشان و فرزندان اين نظام افتخار كنيم و نگذاريم اين افتخارات كمرنگ شود.
شادماني اظهار داشت: در حوزه جنگ و دفاع مقدس كتابهاي زيادي نوشته شده و ميشود اما برخي كتابها ويژه و خاص هستند كه «دختر شينا» جزو اين دسته از كتابهاست.
همرزم شهيد حاج ستار ادامه داد: نويسنده كتاب «دختر شينا» به قدري هنرمندانه خاطرات مرحومه قدمخير محمدي كنعان را به نگارش درآورده است كه در سطر سطر اين كتاب صبر، بردباري و فرهنگ ناب ايراني و اسلامي، فرهنگ جهاد و شهادت در آن موج ميزند. بايد اين فرهنگ را انتقال داد و قطعاً چنين كتابهايي اثرگذارند.
به اعتقاد رئيس اداره عمليات نيروهاي مسلح، كتاب «دختر شينا» سه فرهنگ ناب و خالص روستايي، فرهنگ سختكوشي و جهاد و فرهنگ جبهه را به مخاطبان منتقل ميكند.
وي نجابت و حياي به معناي واقعي را برداشت، پيام و تصوير اصلي اين كتاب عنوان كرد و گفت: بايد با خلق چنين آثاري فاز فرهنگ ناب جهاد، دفاع و مقاومت كه كاربردي هميشگي دارند به مردم منتقل شود.
«دختر شينا» سبك زندگي ايراني اسلامي را به تصوير ميكشد
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی نيز در اين مراسم سراسر نور و معنويت با تاكيد بر اينكه به توليد آثار فرهنگي و فاخر در زمينه نشر فرهنگ اسلامي بيشتر توجه شود، گفت: كتاب «دختر شينا» كه ميتوان لحظههاي انقلاب را در آن ورق زد، مشخصههاي سبك زندگي ايراني اسلامي را به تصوير ميكشد و تفاوت فردي را که با فرهنگ اسلامي تربيت شده با ساير افراد نشان ميدهد.
حجتالاسلام سید مهدی خاموشی با بيان اينكه خداباوري و خداطلبي در كتاب «دختر شينا» موج ميزند به فرزندان شهيد حاج ستار ابراهيمي تبريك گفت و اظهار داشت: پاسداشت چنين عقبهاي مهمترين رسالت و مسئوليت فرزندان شهيد است.
وي معادباوري، مسئوليتپذيري و نگاه ويژه به امام و رهبري را از مصاديق سبك زندگي ايراني اسلامي عنوان كرد و گفت: در كتاب «دختر شينا» اين نكات در قالب خاطرات خانم قدمخير و به قلم شيواي نويسنده به خوبي به تصوير كشيده شده است.
وی عنوان کرد: این کتاب بهترین بخش نگاه به انقلاب اسلامی را ورق میزند؛ چراکه ساختن مدینه فاضله بر اساس هستههای کوچک اجتماعی و خانواده مطلوب را به تصویر میکشد.
خاموشی حاج ستارها را مصداق بارز «لفی نعیم» خواند و افزود: سبک زندگی ایرانی اسلامی دارای چند مشخصه است که در زندگی این شهید بزرگوار موج میزند.
وی به موضوع نگاه عمیق خانواده مطلوب اشاره کرد و افزود: کتاب «دختر شینا» ولایتپذیری انقلابی اسلامی را به تصویر کشید و برداشت دیگری از جنگ و دفاع مقدس ارائه کرد.
نظام رسانهاي ما درباره جنگ تبليغي است نه تعقلي
در ادامه مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری در اين مراسم گفت: از جنگ چند روايت وجود دارد: روایت "واقعه " كه بيشتر از زبان نظاميان نقل ميشود و مخاطب عام ندارد و روايت "انسانی" كه كتاب «دختر شينا» نمونهاي از اين نوع روايت است.
مرتضی سرهنگی با اشاره به اين نكته كه ما در مورد جنگ كمتر واقعبين شدهايم اظهار داشت: روايت انساني، سبكي كه در نگارش «دختر شينا» استفاده شده است به واقعبين شدن نگاه ما به جنگ كمك ميكند.
سرهنگي معتقد است نظام رسانهاي ما درباره جنگ نظام تبليغي است و نه تعقلي، در حالی كه با پايان جنگ دستور زبان ما بايد از حالت تبلغي به تعقلي و واقعبيني تغيير يابد.
وی با بیان اینکه کتاب «دختر شینا» ما را با لایه دیگری از جنگ آشنا میکند، افزود: با مطالعه این کتاب به جز یکی دو صحنه که در مورد عملیات کربلای 5 سخن گفته شده است صدای گلوله را در متن و بطن آن نمیشنویم، درست است که این کتاب روایتی از جریان جنگ است اما اثری از گلوله در آن نیست.
همدان ظرفيت ايجاد كتابخانه تخصصي جنگ را دارد
به گفته سرهنگی، از نگاه غربیها جنگ، نقطه صفر انسانیت است اما آيا اين نكته در 8 سال دفاع مقدس ايران هم صدق ميكند. وي توضيح داد: در اين سالها به واسطه آنکه هدف رضای خدا و دفاع از اسلام بود، نقطه اوج انسانیت و مسیر تعالی و رشد ایران را شاهد و ناظر بودیم و معنویت و انسانیت در میان رزمندگان ایرانی موج میزد.
مشاهده نوع رفتار نیروهای ایرانی در جنگ و نوع رفتار نیروهای بعثی نشان از معنویت و انسانیت نیروهای ایرانی و خوی وحشیگری نیروهای بعثی دارد که این امر باید مورد توجه قرار گیرد.
سرهنگی خلق و انتشار «دختر شينا» را به خانواده شهيد حاج ستار ابراهيمي و مردم همدان و به ويژه نويسنده آن تبريك گفت و اظهار اميدواري كرد با توجه به ظرفيتهاي موجود در استان همدان روزي براي افتتاح كتابخانه تخصصي جنگ و دفاع مقدس در همدان حضور پيدا كنم.
*من خوشبختترين نويسنده روي زمينم
بهناز ضرابیزاده نویسنده کتاب «دختر شینا» كه خود و جمع حاضر در اين مراسم را مهمان شهيد حاج ستار و قدمخير ميدانست نيز گفت: در مورد دختر شينا و حاج ستار به آرزوي قلبيام رسيدهام و بهترين هديه را از اين دو عزيز گرفتهام.
وي آرزوي خود را معرفي حاج ستار به تمام ايرانيان عنوان كرد و افزود: كتاب «دختر شينا» سفارشي نبود، اين قصه دلي بود و هدفم از نگارش آن اداي دين به اين شهيد بزرگوار بود. ضرابيزاده خود را خوشبختترين نويسنده روي زمين دانست و اظهار داشت: كتاب «دختر شينا» را به تمام جوانان ايران زمين تقديم ميكنم.
به گفته ضرابيزاده، کتاب «دختر شینا» پیشینه فکری داشته و اتفاقی نبوده است. وجود تعلیق در داستان در جریان نامهای «حاج ستار» و «صمد» نیز بر اساس تفکر بوده است.
وی با اظهارخرسندي و بيان اينكه امروز حاج ستار در جای جای این مرز و بوم و در دل ملت قدرشناس ایرانزمین وجود دارد، خاطرنشان كرد: همه نویسندگان این حوزه و نویسندگان متعهد باید نسل جدید را متوجه سازند که پدران و مادرانشان در زمان رویدادی چون جنگ چگونه عمل کردند.
وي با اشاره به اينكه عشق در تمام لحظات زندگي حاج ستار و قدمخير موج ميزند، تصريح كرد: به تصوير كشيدن اين عشق واقعي هدف اصلي من در دختر شينا بود.
سردار حميد حسام يكي از نويسندگان حوزه دفاع مقدس نيز در نقد و بررسي اين كتاب گفت: براي نگارش يك كتاب گام اول انتخاب يك سوژه بكر و مناسب است كه در مورد دختر شينا صدق ميكند.
منبع: همدان پیام
دیدگاه شما