به گزارش کورنگ به نقل از خبرگزاری فارس، از آن جا که اشتغال در بخش خصوصی از پایداری لازم برخوردار نیست و امنیت شغلی کافی و وافی وجود ندارد، اکثر فارغالتحصیلان دانشگاهی علاقهمند هستند تا در بخش دولتی دست به کار شده و از حقوق خود در سر ماه اطمینان حاصل کنند.
به همین دلیل کمتر تحصیلکردهای را میتوان یافت که به دنبال کار در بخشهای خصوصی و تولیدی بگردد.
از سوی دیگر نیز افرادی که تحصیلات دانشگاهی ندارند یا به سوی دانشگاه کشیده میشوند و یا به طور کلی از شغل دولتی صرفنظر کرده و وارد بازار کار می شوند که همین امر باعث بروز خلاقیتهایی نیز میشود.
مشکل عمده دولت نیز در حوزه بیکاری به فارغالتحصیلان دانشگاهی باز میگردد که توقعات آنان بالا رفته و حاضر به انجام به هر کاری نیستند.
طرحهای دولت نیز برای ایجاد اشتغال نتوانسته از خیل بیکاران تحصیلکرده بکاهد، در این میان، طرحهایی چون اشتغال خانگی توانسته بسیاری از بیکاران به ویژه بانوان سرپرست خانوار و بیسرپرست و حتی دارای سرپرست را جذب کند و به موفقیتهای بسیاری دست یابد.
این کار علاوه بر اینکه از کمترین امکانات موجود در فضای خانه استفاده میکند، میتواند بیشترین بازدهی را نیز داشته باشد، برای آشنایی بهتر شهروندان با دو بانوی موفق در حوزه مشاغل خانگی به گفتوگو نشستیم.
یکی از بانوان موفق در برپایی مشاغل خانگی در گفتوگو با فارس اظهار کرد: 6 سال است که به پخت انواع غذاهای سنتی همدان، شیرینی و انواع ترشی در منزل میپردازم و با حمایت اداره میراث فرهنگی، در جشنوارهها و نمایشگاههای سراسر کشور شرکت میکنم.
افسانه قنبریان با تأکید بر اینکه تاکنون از هیچ تسهیلاتی استفاده نکرده است، گفت: به طور مستقیم محصولات خود را در جشنوارهها و نمایشگاه ارائه میکنم و از درآمد آن هم راضی هستم.
وی که برای تهیه محصولات نهایی از بهترین مواد خوارکی و تازهترین آن استفاده میکند، درباره نوع تولیدات غذایی خود گفت: کوفته، آش رشته، آش بادمجان و نوعی پیراشکی که ابداع خودم بوده، از مهمترین تولیدات من به حساب میآید.
این بانوی موفق در حوزه مشاغل خانگی درباره توسعه کار خود گفت: بارها تصمیم بر احداث آشپزخانهای برای بهرهگیری از کارگران خانم گرفتم، اما هزینههای سرسامآور مانع از روی دادن این اتفاق شده است.
وی در ادامه سخنانش تأکید کرد: در نمایشگاه مشاغل خانگی و صنایع دستی که در جریان جشنواره زمستانی برگزار شد، حضور یافتم و 3 میلیون تومان تسهیلات دریافت کردیم که 500 هزار تومان آن به عنوان هزینه غرفه و مابقی به عنوان سرمایه در گردش در اختیار ما قرار داده شد.
قنبریان افزود: در نمایشگاههای اکثر شهرهای کشور به جز سیستان و بلوچستان، کرمان و یزد شرکت کردیم و بهترین استقبال را مردم گرگان، آبادان، تهران و کیش از محصولات ما داشتند.
وی ادامه داد: نمایشگاههایی که به صورت رایگان برگزار میشود بسیار خوب است اما تبلیغات مناسب در سطح شهر ندارد، اما نمایشگاههایی که مبلغی را به عنوان اجاره غرفه دریافت میکنند تبلیغات بهتری دارند و استقبال از آن بیشتر است، بنابراین از مسئولان تقاضا میکنیم که نمایشگاههایی با تبلیغات مناسب برگزار کنند.
این بانوی موفق از مدیرکل کل میراث فرهنگی به دلیل پشتیبانی مناسب از پخت غذاهای سنتی و سوغات همدان قدردانی کرد.
یک بانوی کارآفرین نمونه دیگر نیز در باره فعالیت هایش در حوزه مشاغل خانگی در گفتوگو با فارس اظهار کرد: 40 سال است که در حوزههای مختلف کارآفرینی مشغول به فعالیت هستم و در حال حاضر یک شرکت متشکل از هفت نفر را اداره میکنم که 6 نفر از آنان بانوان بی سرپرست هستند.
ملیحه عسگریان با بیان اینکه یک اتوبوس غذاخوری را نیز اداره میکنم، ادامه داد: تا کنون در 53 نمایشگاه مشاغل خانگی در شهر همدان شرکت کردم و در 50 نمایشگاه خارج از استان و کشور نیز حضور داشتم.
وی تأکید کرد: تاکنون در تمام استانهای کشور و به جز استان سیستان و بلوچستان حضور داشتم و به تازگی تولیدات ترشی و مربای خود را به سلیمانیه عراق ارسال کردم، قرار است در آنجا یک آشپزخانه دایر کنم.
این بانوی کارآفرین که در حال حاضر در دانشگاه آزاد همدان درس کارآفرینی تدریس میکند، افزود: ابتدا کار خود را با بافندگی پوشاک آغاز کردم و 400 کارگر را زیرپوشش قرار داده بودم.
وی ادامه داد: پس از آن مدتی نیز وارد انبوهسازی شدم و تجربه مشاغلی چون بافت فرش، آموزشگاه گلدوزی و گلیمبافی نیز داشتم.
عسگریان که در کل 14 شغل را تجربه کرده، گفت: تا کنون مسئولیتهای مختلفی مانند ریاست اتحادیه خیاطان، ریاست انجمن هنرمندان و صنعتگران و ریاست انجمن حمایت از کودکان بیسرپرست را بر عهده داشتم.
وی که تا کنون عناوینی چون شهروند نمونه، بانوی نمونه، نانآور نمونه و کارآفرین نمونه را در کارنامه خود دارد، گفت: تاکنون تسهیلاتی برای انجام کارهای خود دریافت نکردم و زمانی هم که به عنوان کارآفرین نمونه انتخاب شدم، 90 میلیون تومان تسهیلات دریافت کردم که بین 90 نفر از کارگرانم تقسیم کرد.
این بانوی کارآفرین تأکید کرد: در ایام زمستان 50 نفر را مشغول به کار میکنم که در تابستانها این تعداد به 100 نفر میرسد.
وی ادامه داد: هر روز به یکی از کوههای استان میرویم و به جمعآوری تره میپردازم، سپس آنها را شسته و بستهبندی و به تهران ارسال میکنیم.
عسگریان درباره پیاز داغ تولیدی خودش تصریح کرد: 600 مشتری خاص برای پیاز داغ دارم که به صورت ویژه تهیه کرده و در اختیار آنان قرار میدهم، هتلهای همدان، بیمارستانها و رستورانهای خاص از جمله این مشتریان هستند.
وی در خصوص استقبال مردم از نمایشگاه ها و جشنواره نیز بیان کرد: در حال حاضر شرایط مالی مردم چندان مطلوب نیست و این از میزان فروش ما به خوبی مشخص است، در سالهای گذشته ممکن بود در یک ماه 12 میلیون تومان درآمد داشته باشیم اما این روزها به 700 هزار تومان میرسد.
این مشاغل هر چند در رستههای مختلف توانسته موفقیتهایی به دست آورد اما برخی نگاهها مانع پیشرفت این مشاغل میشود، مانند این فرهنگ که شغل به معنای حضور بیرون از خانه، گرفتن دستمزد یا حقوق تعریف شده و سایر اشکال آن است؛ از همین رو شهروندان باید نگاه خود را در این حوزه تغییر داده و با شرایط دنیای جدید خود را وفق دهند.
به همین دلیل لزوم ترویج این شغلها و بازگو کردن ثمرات آن میتواند در تغییر نگاه به این نوع مشاغل مثمر ثمر باشد.
انتهای پیام
دیدگاه شما