تازه ترین مطالب

تاریخ : 12. مرداد 1393 - 5:08   |   کد مطلب: 14868
صنعت گردشگری در دنیای امروز امر بسیار مهمی برای رونق اقتصادی، اشتغالزایی، افزایش صنعت و غیره تلقی می شود و همدان به عنوان شهری تاریخی در سبد گردشگران جایگاه خود را یافته است به طوری که در چند روز گذشته ۸۳۰ هزار مسافر وارد همدان شدند.

به گزارش کورنگ به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، صنعت گردشگری در دنیای امروز امری بسیار مهم برای تمامی دولت های موجود در جهان تلقی می شود و به هر میزان که رونق گردشگری داخلی و خارجی در هر کشور افزایش می یابد توسعه و پیشرفت آن منطقه سرعت بالاتری به خود گرفته و در سایر موارد هچون امر مهم اشتغال افزایش صنعت تولید و غیره نیز توسعه حاصل می شود.

امروزه توسعه صنعت گردشگری داخلی و خارجی به رقابتی برای مناطق مختلف تبدیل شده است همان گونه که اشاره شد توجه به این امر نه تها در پیشبرد اقتصاد ملی و درآمدهای ارزی موثر است بلکه اشتغالزایی در حوزه های جدید را تا حد زیادی افزایش می دهد.

کشور ایران به عنوان یکی از امن ترین کشورها برای حضور گردشگران است که در حوزه گردشگری خارجی تنها مسئله تبلیغات منفی رسانه های بیگانه عاملی است که مردم برخی کشورها با ذهنیت منفی به کشور ایران می نگرند که خوشبختانه فعالیت رسانه های ایران و همچنین افزایش تعاملات با سایر کشورها در حوزه های مختلف سبب رونق حضور توریست خارجی شده به طوری که طبق آمارهای ارائه شده ورود گردشگران خارجی به کشور از ابتدای امسال تا نیمه اول خردادماه با رشد 215 درصدی قریب به 30 هزار گردشگر خارجی نسبت به سال گذشته مواجه بوده است.

هم اکنون در ایام تعطیلات تابستانی ایران قرار داریم ایامی که سفرهای گردشگران داخلی و خارجی در استان های مختلف کشور روبه افزایش است و استان همدان نیز به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین با قدمت بالا و به لحاظ دارا بودن جاذبه های فراوان تاریخی، تفریحی و توریستی یکی از استان های پر تردد و منتخب گردشگران است که در مدت چند روز گذشته 830 هزار گردشگر از همدان بازدید کردند.

همدان به لحاظ دارا بودن جاذبه هایی چون قرار گرفتن بزرگترین غار آبی جهان به نام علیصدر در روستای علیصدر، کتیبه های تاریخی و آبشار گنج نامه، دهکده تفریحی توریستی تله کابین با ارائه خدماتی چون، تله کابین، سورتمه ریلی، بانجی جامپینگ و غیره، تپه باستانی هگمتانه، دارا بودن شهر سفال دنیا به نام لالجین، قرار گرفتن آرامگاه دانشمند و پزشک نامی جهان ابوعلی سینا، آرامگاه شاعر دوبیتی ها باباطاهر عریان، طبیعت زیبای کوه الوند، مرکز تفریحی توریستی عباس آباد، باغ موزه عظیم دفاع مقدس، شهربازی بزرگ و سرپوشیده غرب کشور و صدها جاذبه و مکان تاریخی، تفریحی و توریستی دیگر شاهد ورود مسافران بسیاری در ایام گذشته بوده است.

افتتاحیه جشنواره تابستانی همدان همزمان با عید فطر با برگزاری جشن عمومی همراه با برنامه های مفرح با شعار منتخب مردمی "هگمتانه ،خانه خودتانه" با هدف ایجاد فضایی شاد و پرنشاط برای شهروندان و مسافران از یک سو و شناساندن جاذبه‌های گردشگری همدان از سوی دیگر در آرامگاه بوعلی سینا کلید خورد.

اجرای این جشنواره تابستانی با بیش از 100 عنوان برنامه متنوع در طول 40 روز برنامه ریزی شده است که امیدواریم برنامه های این ایام به نحو احسنت و با کیفیت بالا ارائه شود چرا که در این صورت رونق اقتصادی استان به دنبال رونق گردشگری بیش از گذشته تحقق می یابد.

طبق آمار دریافت شده از آغاز عید فطر تا کنون قریب به 20 هزار مسافر و گردشگر وارد استان همدان شدند با توجه به قابلیت ها و ظرفیت استان همدان که در بالا نیز به بخشی از آن اشاره شد، مدیریت استان، مدیران گردشگری و مدیریت شهری باید پیش از فرا رسیدن این ایام برنامه ریزی منسجم تری را برای ساماندهی این تعداد گردشگر به استان طرح ریزی می کردند.

گنج نامه

استان همدان در چند روز گذشته با توجه به ورود تعداد زیاد مسافران با مشکلات ترافیکی زیاد در محورهای مختلف و ورودی های شهر، نبود اماکن استیجاری کافی، اسکان مسافران در پارک هایی که مجاز به نصب چادر نبودند، نبود امکانات و سرویس های بهداشتی کافی و غیره مواجه شد به طوری به نظر می رسید امسال علاوه بر مسئولان مردم همدان نیز غافلگیر شده بودند.

در ادامه گزارش در تعدادی از مصاحبه ها با مسئولان به بیان بخشی از مشکلات پرداخته می شود، امید است تا مدیران مربوطه برای سایر ایام جشنواره تابستاین همدان و موج دوم سفرهای تابستانی هرچه سریع تر برنامه ریزی منسجم تری را ارائه دهند تا رونق اقتصادی و گردشگری همگام و همسو با هم در همدان محقق و رضایت خاطر مسافران جلب شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان از بازدید و ورود 830 هزار گردشگر به همدان خبر داد و اظهار کرد: آب و هوای مناسب همدان سبب شد تا تعداد 430 هزار نفر در مدت چند روزه تعطیلات از گنج نامه، مجتمع تفریحی توریستی گنج نامه و عباس آباد بازدید کردند.

ریحان سروش مقدم بیان کرد: همچنین در این مدت 51 هزار و 828 نفر از اماکن تاریخی همچون آرامگاه بوعلی سینا، آرامگاه باباطاهر، تپه هگمتانه و گنبد علویان بازدید کرده اند.

وی با اشاره به اینکه در این مدت حجم بالای مسافر سبب شده بود تا از ظرفیت خانه مسافرها نیز استفاده شود، گفت: ظرفیت خانه مسافر در استان همدان 88 واحد بوده که در این مدت دو هزار و 500 نفر در این مدت در این اماکن اسکان داده شده اند.

مجری طرح ساماندهی اقامت‌گاه‌های موقت استیجاری همدان اظهار کرد: در روز عید فطر تمام واحدهای ساماندهی شده به مسافران اجاره داده شد ولی مشکل آن است که مالکان حاضر نیستند واحدهای اقامتی خود را با قیمت مصوب میراث فرهنگی به مسافران اجاره دهند.

مسعود اسدی با اشاره به اینکه قیمت واحدهای استیجاری در همدان در ایام چند روزه تعطیلات با قیمت بالایی ارائه شد، گفت: مالکان واحدهای استیجاری بر این اعتقادند که بدون قرار گرفتن در چتر ساماندهی بهتر و با قیمت بالاتر می توانند واحدهای اقامتی خود را به مسافران اجاره دهند که از این رو درخواست افزایش قیمت اجاره واحدهای ساماندهی شده به سازمان میراث فرهنگی استان همدان ارسال شد اما با آن موافقتی صورت نگرفته است و هم اکنون مالکان خود تعیین قیمت می‎کنند و باید برای این مشکل فکری شود.

غار شگفت انگیز و زیبای علیصدر به عنوان بزرگترین غار آبی جهان در تمام ایام سال مخاطبان خود را جذب می کند به طوری که در موج دوم سفرهای تابستانی در ایام تعطیلات بعد ازعید سعید فطر این جاذبه طبیعی با حجم زیاد مسافران روبه رو بوده است به طوری که در این ایام با وجود فروش الکترونیکی بلیط ورود به غار گردشگران برای بازدید باید 5 الی 10 ساعت را در صف های انتظار به سر می بردند.

در ایام تعطیلات عید سعید فطر و بعد از آن حدود 10 هزار نفر به صورت روزانه از غار علیصدر بازدید کردند به طوری که درهای غار علیصدر به صورت 24 ساعته پذیرای مسافران و گردشگران موج دوم سفر های تابستانی بود.

علیصدر

فرماندار کبودراهنگ در این باره اظهار کرد: به دلیل قرار گرفتن این جاذبه طبیعی در شهرستان کبودراهنگ تنها پیش بینی اسکان 3 هزار مسافر و گردشگر انجام شده است که به همین منظور به سبب کمبود فضای اسکان 70 درصد گردشگران برای اقامت بیشتر به مرکز استان باز می گردند.

احسان قنبری با اشاره به اینکه تعداد 100 منزل استیجاری برای اقامت مسافران در روستای علیصدر در نظر گرفته شده بود افزود: فضاهای استیجاری محدود بوده و این تعداد نیز توسط روستاییان تأمین شد، ضمن اینکه مهمانسرای سازمان ایرانگردی و جهانگردی با ظرفیت 26 اتاق و 30 سوئیت اقامتی دیگر نیز توسط بخش خصوصی فعال شد که در مجموع ظرفیت اسکان یک هزار نفر را دارا هستند.

شهردار همدان در این راستا گفت: گردشگری شهری در مقایسه با سالهای گذشته رونق بیشتری به خود گرفته که حضور پرتراکم مسافران در تعطیلات چندروزه عیدسعید فطر در همدان بیانگر این مطلب است و شهرداری همدان در کلیه حوزه های عملکردی از جمله حوزه های خدمات شهری،اجتماعی ،فرهنگی و گردشگری ، حمل ونقل و ترافیک و شهرسازی و عمرانی آماده ارائه خدمات مطلوب به شهروندان ومسافران است.

سیدمصطفی رسولی تصریح کرد: خدمات دهی شایسته به مسافران تابستانی با هدف فراهم کردن تسهیلات، تعامل و هماهنگی در بین کلیه دستگاه های مرتبط با ایجاد تسهیلات اسکان، نظم، امنیت و فراهم شدن محیطی سالم در کنار رفاه نسبی از اولویت های کاری شهرداری است.

آرامگاه بوعلی

وی افزود: اداره کل آموزش و پروش، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری استان، اداره کل ورزش و جوانان استان، جامعه هتل داران ،جمعیت هلال احمر استان وغیره از جمله دستگاه های خدمات رسان به مسافران تابستانی برای اسکان موقت هستند.

رسولی تصریح کرد: پارک بزرگ ارم، بوستان های شهروند، کولاب و نماز و محوطه رو باز سازمان پایانه های شهرداری همدان از جمله پارک های مجاز برای اسکان موقت مسافران با چادر در نظر گرفته شده است که لازم به ذکر است؛برخی از این پارک ها دارای امکانات و کمپینگ استقرار موقت هستند.

شهردار همدان از خدمات رسانی سالن 6 هزار نفری انقلاب، کوثر، سالن ورزشی ابن سینا، تختی، مجموعه فرهنگی ورزشی شهدا و شهید مدنی شهرداری همدان در ایام تعطیلات عید سعید فطر به مسافران خبر داد.

در طول ایام تعطیلات تابستانی عید سعید فطربیش از 16هزار و457 خانوار در قالب 82 هزار و 285 نفر در همدان اسکان داده شدند.

وی افزود: اداره کل آموزش و پرورش با اسکان به 5هزار و340خانوار در قالب26 هزارو700 نفر، اداره کل تربیت بدنی 233 خانوار در قالب 1165 نفر، جامعه هتل داران 1344 خانوار در قالب 4 هزارو400 نفر ،سازمان فرهنگی و ورزشی 90 خانوار در قالب 450 نفر و همچنین پارک ها، و اماکن تفریحی و گردشگری شهری9هزارو 450 خانوار در قالب 47 هزارو250نفر میزبان و خدمات رسان به مسافران بودند.

شهردار همدان در ادامه از حضور اکیپ های راهنمایی مسافرین، بازرسی و نظارتی در ستادهای تسهیلات و اسکان گفت و افزود: اکیپ مستقر در شهرداری مرکزی و همچنین فرهنگسرای عین القضات همدانی واقع در میدان فلسطین برای راهنمایی مسافران تابستانی با ارائه نقشه وکروکی ستادهای اسکان آموزش و پرورش آماده ارائه خدمات بودند.

گزارش از مریم رحیمیان انور

انتهای پیام

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت