تاریخ : 15. اسفند 1393 - 4:50   |   کد مطلب: 18107
استان همدان به دلیل موقعیت زمین‌شناسی خاص خود به لحاظ معدنی بسیار غنی است به طوری که علی رغم وسعت کم نسبت به سایر استان‌ها رتبه هشتم ذخایر معدنی را در کشور به خود اختصاص داده .
تخلف به معادن هم رسید

کورنگ: وجود ۲۷۱ معدن فعال در استان همدان از جمله معادن سیلیس، فلدسپات، معادن غنی لاشه آهکی، سنگ آهن، پگماتیت، میکا، آندالوزیت، گارنت، انواع گرانیتها، پوزولان، پوکه معدنی، دولومیت، تراورتن، تالک، شن و ماسه و لاشه ساختمانی سبب شده تا همدان به عنوان یک استان معدن خیز به شمار آید.

به گزارش تابناک همدان  ؛  ۲۸ نوع ماده معدنی در استان همدان وجود دارد که کشف معادن آندالوزیت و یاقوت کبود از مواردی است که نشان می‌دهد استان همدان در این زمینه استعدادهای فراوانی برای سرمایه‌گذاری دارد.

 یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تن ذخایر قطعی معادن در استان همدان است.

با این توضیحات ناگفته نماند که همدان سهم بسزایی در اشتغالزایی و تولید در این زمینه دارد  که باعث شده است بهره برداران زیادی به این صنعت روی بیاوردند  اما خبری اینکه این روزها شنیده می شود تخلف 46 میلیاردی در این صنعت است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان از تخلف ۳ واحد معدنی به ارزش ۴۶ میلیارد تومان خبر داد و گفت: یکی از واحدهای معدنی ۱۷ میلیارد تومان جریمه شد.

حمیدرضا متین اظهار داشت: برداشت و استخراج غیرمجاز از معادن استان همدان تا 70 درصد و اضافه‎برداشت از معادن به طور کامل کنترل شده است.

وی با اشاره به اینکه سه واحد معدنی در ماه‎های گذشته در استان همدان تخلفاتی از جمله اضافه‎برداشت داشته‎اند، عنوان کرد: براساس اعلام سازمان بازرسی استان همدان میزان تخلف این سه معدن 46 میلیارد تومان اعلام شده که ممکن است تغییراتی داشته باشد.

شورای معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت رای قطعی خود را برای یکی از معادن متخلف صادر کرده و این واحد معدنی را به پرداخت 17 میلیارد تومان جریمه محکوم کرده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان با بیان اینکه دو واحد معدنی دیگر نیز جریمه‎ می‎شوند، تاکید کرد: دو واحد معدنی دیگر نیز مدارک خود را برای بررسی بیشتر به شورای معادن کشور ارائه می‏‎دهند.

گفتنی است بیشترین مشکل در زمینه اضافه‎برداشت‎ها و استخراج غیرمجاز در واحدهای سیلیس  رخ می‎دهد که متاسفانه قسمت اعظمی از برداشت‌های غیرمجاز در این سیلیس کوبی‎ها اتفاق می‌افتد.

31 پروانه سیلیس‌کوبی در استان همدان وجود دارد  که 29 واحد فعالند، تاکنون 42 پرونده برخورد در استان همدان در این زمینه تشکیل شده که 9 پرونده مربوط به واحدهای سیلیس‎کوبی بوده و مابقی نیز مربوط به برداشت‌های غیرمجاز است.

 با این تفاسیر آیا دوباره شاهدی چنین تخلفاتی در استان خواهیم بود ، آیا سازمان صنعت و معدن نظارت  بازرسی های خود را در این زمینه بیشتر می کند؟

منبع: تابناک

دیدگاه شما

سایت رهبر معظم انقلاب
مرکزآموزش علمی کاربردی الوان ثابت